Σιγά σιγά, όλοι μας δίνουμε όλο και μεγαλύτερη προσοχή -και δικαίως- στο τι βάζουμε στον οργανισμό μας και στην επιδερμίδα μας. Η Garnier μεριμνά για αυτό, εδώ και πάνω από έναν αιώνα.
Με βάση την εκατονταετή εμπειρία και τεχνογνωσία μας, σε συνδυασμό με την προηγμένη επιστημονική έρευνα των εργαστηρίων μας, η Garnier θέτει πάντοτε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των προϊόντων της. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ευημερία των πελατών μας, γι' αυτό κάθε συστατικό κάθε σύνθεσης επιλέγεται σχολαστικά, κατόπιν προσεκτικής μελέτης και αυστηρών ελέγχων.
Κατά την επιλογή των συστατικών μας, λαμβάνουμε υπόψη τρεις κύριες συνιστώσες, τρία κριτήρια που κάθε σύνθεση πρέπει απαραιτήτως να πληροί: κάθε προϊόν πρέπει να έχει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ, να προσφέρει ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ και να είναι ΑΣΦΑΛΕΣ τόσο για τον χρήστη όσο και για το περιβάλλον.

 • Τα προϊόντα μας είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να σας εξασφαλίζουν μια ευχάριστη εμπειρία. Από την υφή -που δημιουργείται με στόχο να είναι απολαυστική τόσο στο άγγιγμα όσο και κατά την εφαρμογή της στην επιδερμίδα, τα μαλλιά και το σώμα- μέχρι το άρωμα, χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα συστατικά για να κάνουν το πρόγραμμα ομορφιάς σας μια στιγμή ευεξία και απόλαυσης.

 • Τα προϊόντα μας πρέπει να εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους, γι' αυτό τα συστατικά τους επιλέγονται με προσοχή, έτσι ώστε η εκάστοτε σύνθεση να έχει ακριβώς τα αποτελέσματα που ισχυρίζεται ότι προσφέρει.

 • Φυσικά, όλα αυτά τα συστατικά πρέπει να μην ενέχουν κανέναν κίνδυνο για τον χρήστη και να έχουν τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Πρέπει να ικανοποιούν τις δικές μας υψηλές προδιαγραφές*, καθώς και να πληρούν όλα τα νομικά πρότυπα για την υγεία, την ασφάλεια και την οικολογική ευθύνη.

  *Ανακαλύψτεεδώ περισσότερα για το πώς αξιολογούμε την ασφάλεια των προϊόντων μας.

Κάθε προϊόν αντανακλά μια απόλυτη ισορροπία μεταξύ των τριών αυτών παραγόντων.

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μερικά συστατικά που ξέρουμε ότι ενδιαφέρουν τους πελάτες μας: γιατί τα χρησιμοποιούμε και πώς επηρεάζουν τον το σώμα μας και το περιβάλλον;

 • ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ

  (Γνωστές και σαν Διμεθικόνη, Διμεθικονόλη, Φαινυλοτριμεθικόνη, Αμοδιμεθικόνη, Κυκλομεθικόνη, και άλλα συστατικά που έχουν την κατάληξη -μεθικόνη ή -σιλοξάνη).

  Μικρές δόσεις σιλικονών είναι απαραίτητες για να προσδώσουν συγκεκριμένες υφές και να βελτιώσουν την απόδοση των προϊόντων. Για παράδειγμα, στα σαμπουάν, η σιλικόνη δίνει λάμψη και απαλότητα, χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. Είναι ασφαλείς για τον καταναλωτή, αλλά δεν βιοδιασπώνται εύκολα στο περιβάλλον. Γι' αυτό, τα εργαστήριά μας αναζητούν νέους τύπους σιλικόνης που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρότερες ποσότητες και να έχουν καλύτερο περιβαλλοντικό προφίλ. Επίσης, δουλεύουμε πάνω σε νέες συνθέσεις, χωρίς σιλικόνη, για την περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας.

  Κάποιοι χρήστες φοβούνται τη σωρευτική επίδραση της σιλικονούχας επικάλυψης. Τα εργαστήριά μας ήταν μεταξύ των πρώτων που κατανόησαν σε βάθος τις σιλικόνες και που, εδώ και 20 χρόνια, αναπτύσσουν απόλυτα ισορροπημένες συνθέσεις. Τούτου λεχθέντος, από οργανοληπτικής άποψης, μερικοί καταναλωτές προτιμούν προϊόντα χωρίς σιλικόνη και γι' αυτό προσφέρουμε και μια γκάμα προϊόντων που δεν περιέχουν σιλικόνη.

 • ΘΕΙΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

  (Γνωστές και σαν Λαυρυλοθειικό Αμμώνιο, Λαυρυλο-αιθεροθειικό Νάτριο, Λαυρυλοθειικό Νάτριο (ή Δωδεκυλοθειικό Νάτριο), Λαυρυλο-σουλφοξικό Νάτριο, Μυριστυλ-αιθεροθειικό Νάτριο).

  Οι θειικές ενώσεις είναι επιφανειοδραστικές ουσίες που δημιουργούν πιο ανάλαφρο, πλούσιο και κρεμώδη αφρό, διευκολύνοντας τον καθαρισμό και κάνοντας πιο εύκολο το ξέβγαλμα του προϊόντος. Επίσης, καθιστούν δυνατή τη δημιουργία προϊόντων καθαρισμού που δεν περιέχουν σαπούνι. Οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται στις συνθέσεις μας είναι τέτοιες, ώστε τα προϊόντα να είναι κατάλληλα ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς.
  Οι θειικές ενώσεις έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 • ΑΛΑΤΑ ΑΟΥΜΙΝΙΟΥ

  (Χλωροϋδρικό Αλουμινιο, σύμπλοκο Χλωροϋδρικού αλουμινιου Ζιρκονίου Γλυκίνης, Σεσκουιχλωροϋδρικό αλουμινιο)

  Τα άλατα αλουμινίου είναι το μόνο εξαιρετικά δραστικό συστατικό για τη μείωση της εφίδρωσης. Μια συνήθης παρανόηση είναι ότι το αλουμινιο αναστέλλει εξ ολοκλήρου την εφίδρωση, ενώ στην πραγματικότητα μειώνει απλώς το μέγεθος των πόρων από όπου αποβάλλεται ο ιδρώτας, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη ροή του ιδρώτα (χωρίς να εμποδίζει την αναπνοή της επιδερμίδας). Επιπλέον, η ΕΕΑΚ (Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών) διαβεβαίωσε ότι η χρήση αλουμινιου στα καλλυντικά προϊόντα δεν αυξάνει τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ ή η νόσος του Πάρκινσον, και ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που να συσχετίζουν την εν λόγω χρήση με τον καρκίνο.

  Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, τα άλατα αλουμινιου δεν είναι βιοδιασπώμενα. Ωστόσο, μετατρέπονται σε μη τοξικές ουσίες που απαντώνται στη Φύση.

 • ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΦΙΛΤΡΑ

  Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επαγγελματίες της υγείας αναγνωρίζουν τη σημασία των αντιηλιακών ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τα εγκαύματα, την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο. Τα αντηλιακά φίλτρα που επιλέγουμε για τις συνθέσεις μας, και οι συκγεντρώσεις που χρησιμοποιούνται, διασφαλίζουν τη σωστή απόδοση των προϊόντων μας, σύμφωνα πάντοτε με τους διεθνείς κανονισμούς, και παράλληλα εγγυώνται την πλήρη ασφάλεια του καταναλωτή.

  Τα φίλτρα UV πρέπει να είναι φωτοσταθερά, ώστε να επιτυγχάνεται η προσδοκώμενη απόδοση. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα φίλτρα UV δεν είναι άμεσα βιοαποικοδομήσιμα, όμως εμείς επιλέγουμε αυτά που παρουσιάζουν ελάχιστη ή καθόλου τοξικότητα για τα υδρόβια είδη. Όλα τα συστατικά των αντιηλιακών προϊόντων μας επιλέγονται με μεγάλη προσοχή, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στην υδρόβια ζωή. Η επιλογή αυτή γίνεται αξιολογώντας τον βαθμό βιοδιασπασιμότητας και διενεργώντας εργαστηριακές δοκιμές σε πλαγκτονικά είδη που αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία των υδροβιότοπων.

 • ΑΜΜΩΝΙΑ

  Η αμμωνία χρησιμοποιείται στις μόνιμες βαφές μαλλιών:
  βοηθά τη βαφή να διεισδύσει βαθιά στην τρίχα και συμβάλλει στην ενεργοποίηση της αποτελεσματικότητας του υπεροξειδίου του υδρογόνου υπό αλκαλικές συνθήκες. Δίνει τη δυνατότητα ξανοίγματος των μαλλιών, ώστε να προσφερθεί μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων μακράς διάρκειας.

  Αν και η οσμή της μπορεί να είναι δυσάρεστη, η αμμωνία είναι ασφαλής για τον καταναλωτή υπό κανονικές συνθήκες χρήσης ενός καλλυντικού προϊόντος. Επιπλέον, πάνω σε κάθε συσκευασία μόνιμης βαφής, αναγράφονται ειδικές οδηγίες, ώστε οι καταναλωτές να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας (γάντια, προστασία προσώπου και ματιών).