Κερί Μέλισσας

Το κερί μέλισσας –ένα από τα αρχαιότερα πρωτογενή συστατικά, έχει μια σειρά από εξαιρετικά οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά που συχνά παραβλέπονται.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Κερί Μέλισσας

Το κερί μέλισσας παράγεται από τις νεαρότερες μέλισσες της κυψέλης. Χρησιμοποιείται τόσο ως γαλακτωματοποιητής, δηλαδή ως ουσία που επιτρέπει τη σταθεροποίηση αντίθετων συστατικών (π.χ. νερό και έλαιο) μέσα στη σύνθεση αποτρέποντας τον διαχωρισμό τους, όσο και ως συστατικό βάσης σε πολλά προϊόντα. Έχει όμως πολλά οφέλη κι από μόνο του –να ποια είναι αυτά.

Κερί Μέλισσας
Συχνές Ερωτήσεις
  • Το κερί μέλλισας με απλά λόγια είναι ένα φυσικό κερί το οποίο παράγεται από μέλισσες. Στα λατινικά είναι γνωτό ως "cera alba". Οι μέλλισες εκκρίνουν το κερί αυτό για να δημιιουργήσουν τις κερύθρες που αποθηκεύεται το μέλι. Το κερί μέλισσας αποτελείται από λιπαρές ενώσεις που του προσδίδουν ενδιαφέρουσες ιδιότητες και εξαιρετικά οφέλη για την περιποίησης μαλλιών και δέρματος.
  • Το κερί μέλισσας βοηθά στην προστασία των μαλλιών από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Διαθέτει επίσης ενυδατικές ιδιότητες και «κλειδώνει» την υγρασία στην τρίχα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τα ξηρά μαλλιά. Αυτές ακριβώς οι ιδιότητες το καθιστούν εξίσου καλή επιλογή και για τα σγουρά μαλλιά. Με λίγα λόγια, το κερί μέλισσας είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τις ανάγκες των ταλαιπωρημένων, εύθραυστων μαλλιών.
  • Το κερί μέλισσας είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την επιδερμίδα, αφού χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ που συμβάλλει στη μείωση της απώλειας νερού. Ωστόσο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε έλαια, τίθεται συχνά το ερώτημα του κατά πόσον είναι καλό για λιπαρές επιδερμίδες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μελισσοκέρι συνήθως δεν είναι φαγεσωρογόνο, άρα μπορεί να συμπεριληφθεί στη σύνθεση προϊόντων τόσο για ξηρούς όσο και για λιπαρούς τύπους επιδερμίδας. Σε κάθε περίπτωση, ανατρέξτε στη συσκευασία του εκάστοτε προϊόντος για να επιβεβαιώσετε ότι όντως δεν προκαλεί ατέλειες.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών