ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Στην Garnier, έχουμε δεσμευτεί να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό και κοινωνικό προφίλ των προϊόντων μας και να ενδυναμώσουμε τους καταναλωτές μας δίνοντάς τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, στο πλαίσιο της δέσμευσή μας για Green Beauty. Γι' αυτό, αναπτύξαμε ένα νέο σύστημα επισήμανσης που παρέχει πλήρη και διαφανή ενημέρωση για τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των προϊόντων μας, με σαφή και συγκριτικό τρόπο. 
Ξεκινώντας με τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών της Garnier (σαμπουάν, conditioners, μάσκες, προϊόντα leave in και έλαια), το Σύστημα Επισήμανσης Αντικτύπου Προϊόντος θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2021.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα...

 

Στην Garnier, έχουμε δεσμευτεί να αυξήσουμε τη διαφάνεια για τα προϊόντα μας.

ΜΙΑ ΣΑΦΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ο «Συνολικός Περιβαλλοντικός Αντίκτυπος» είναι η συσσωρευτική βαθμολογία όλων των παραγόντων που μπορούν να αποδοθούν στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, και παρουσιάζεται με σαφή τρόπο ώστε να είναι κατανοητό από τους καταναλωτές. Το σύστημα βαθμολόγησης περιλαμβάνει, για παράδειγμα, αξιολογήσεις κατά την παραγωγή των συστατικών, την παραγωγή των συσκευασιών, την παραγωγή του προϊόντος, τη χρήση του (συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας ζεστού νερού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του ντους, και της βιοδιασπασιμότητας της σύνθεσης), και τη διαχείριση των απορριμμάτων συσκευασίας.

Η επισήμανση δίνει σε κάθε προϊόν μια βαθμολογία, από το Α μέχρι το Ε, με τα προϊόντα με την ένδειξη «Α» να θεωρούνται τα καλύτερα στην κατηγορία τους όσον αφορά τον αντίκτυπο τους. Χιλιάδες προϊόντα του Ομίλου L'Oréal, αντιπροσωπευτικά της ποικιλίας προϊόντων στην αγορά, αναλύθηκαν για να οριστούν οι κατηγορίες. Η βαθμολογία λαμβάνει υπόψη 14 περιβαλλοντικούς παράγοντες –από την προμήθεια των συστατικών, την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη χρήση και την ανακυκλωσιμότητα.

PIL GARNIER IMAGE
PIL GARNIER CONTENT BLOCK IMAGE

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Για τα καλλυντικά, το αποτύπωμα άνθρακα και το αποτύπωμα νερού είναι οι δύο κύριες επιπτώσεις που λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντικτύπου ενός προϊόντος. Αυτοί οι παράγοντες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα, κατά μέσο όρο, του συνολικού αντίκτυπου των καλλυντικών προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ενότητα «Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Αντίκτυπος» της περιγραφής κάθε προϊόντος, όπου μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες παραγωγής, τη συσκευασία, και την κοινωνική συνεισφορά του προϊόντος. Αναφέρεται επίσης το κατά πόσο οι πρώτες ύλες προέρχονται από βιώσιμες πηγές και προγράμματα αλληλεγγύης.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κάθε προϊόν κατατάσσεται σε σύγκριση με άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να τα συγκρίνουν.

ανακαλυψτε τισ βαθμολογιεσ μασ
CONTENT BLOCK IMAGE PIL GARNIER
PIL GARNIER IMAGE CONTENT BLOCK

ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Μπορείτε να βρείτε την Επισήμανση Αντικτύπου Προϊόντος για όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών της Garnier (σαμπουάν, conditioners, μάσκες, προϊόντα leave in και έλαια) στη σελίδα πληροφοριών προϊόντος, μετά τη λίστα συστατικών.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο προϊόν προτιμάτε; Χρησιμοποιήστε το Σύστημα Επισήμανσης Αντικτύπου Προϊόντος για να αποφασίσετε!

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Η μεθοδολογία για την περιβαλλοντική και κοινωνική επισήμανση αναπτύχθηκε με τη βοήθεια 11 ανεξάρτητων επιστημονικών εμπειρογνωμόνων και ευθυγραμμίζεται με το ευρωπαϊκό πρότυπο «Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος» που στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αγαθών και των υπηρεσιών μέσω μιας προσέγγισης πολλαπλών κριτηρίων. Τα δεδομένα για την Επισήμανση Αντικτύπου Προϊόντος επαληθεύονται επίσης από το Bureau Veritas Certification, μια ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς φήμης.

μαθετε περισσοτερα για τη μεθοδολογια
PIL GARNIER IMAGE CONTENT BLOCK