Γλυκολικό Οξύ (ΑΗΑ)

Συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας γλυκολικό οξύ (ΑΗΑ) για να διώξετε από την επιδερμίδα σας την ανομοιομορφία από φυσικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Γλυκολικό Οξύ

Υπάρχουν διάφορα AHA, για τα οποία πιθανώς έχετε ακούσει (το μηλικό και το γαλακτικό οξύ είναι δύο από τα πιο γνωστά). Όλοι οι τύποι ΑΗΑ λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή διασπώντας την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και αποκαλύπτοντας τα νέα κύτταρα από κάτω. Έτσι, δίνουν μεγαλύτερη ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας, καθώς και περισσότερη λάμψη. Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο ΑΗΑ που συζητιέται πιο πολύ από όλα, είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στα προϊόντα περιποίησης, και συνοδεύεται από τα πιο εμπεριστατωμένα επιστημονικά δεδομένα: το γλυκολικό οξύ.

Γλυκολικό Οξύ (ΑΗΑ)
Συχνές Ερωτήσεις
  • Το γλυκολικό οξύ, ένα από τα πιο γνωστά δερματολογικά συστατικά, έχει αγαπηθεί για την ικανότητά του να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να αφήνει την επιδερμίδα πιο φρέσκια και πιο φωτεινή. Το γλυκολικό οξύ έχει το μικρότερο μοριακό μέγεθος από όλα τα AHA, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα όπου καταλύει τη μεσοκυττάρια συνοχή, προάγει την απολέπιση και ενθαρρύνει την κυτταρική ανανέωση.
  • Πρώτον και κυριότερον, πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό απολεπιστικό συστατικό. Διασπώντας και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα στο επίπεδο της κεράτινης στοιβάδας (της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας), βελτιώνει τόσο την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας όσο και τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
  • Από το γλυκολικό οξύ μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι τύποι επιδερμίδας, αλλά θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν έχετε επιδερμίδα θαμπή, λιπαρή, ή επιρρεπή στην ακμή. Το πόσο συχνά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το γλυκολικό οξύ εξαρτάται από την ισχύ της σύνθεσης που θα επιλέξετε. Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας με γλυκολικό οξύ είναι σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση, για απαλή αλλά και αποτελεσματική απολέπιση.

    Όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν με γλυκολικό οξύ, συνιστάται να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να εφαρμόζετε αντιηλιακό με τουλάχιστον SPF30 το πρωί. Για να αποφευχθεί τυχόν ερεθισμός, θα πρέπει το προϊόν να χρησιμοποιείται πιο αραιά τον πρώτο καιρό. Επίσης, σε περίπτωση επίμονου ερεθισμού, η χρήση του προϊόντος πρέπει να διακόπτεται. Ανάλογα με το προϊόν, μπορεί επίσης να συνιστάται η αποφυγή χρήσης του στην περιοχή των ματιών.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ακόμα κι αν βλέπετε άμεσα αποτελέσματα, η χρήση του γλυκολικού οξέος πιο τακτικά από το συνιστώμενο δεν θα μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματά του –αντίθετα, θα προκαλέσει ερυθρότητα και ευαισθησία, με πιθανότητα να αποδυναμώσει τον επιδερμιδικό φραγμό σας. Αν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, γι' αυτό φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του προϊόντος που χρησιμοποιείτε.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών