Όλα τα προϊόντα Garnier, σε όλον τον κόσμο, είναι πλέον επισήμως εγκεκριμένα από το Leaping Bunny Programme του Cruelty Free International, ενός οργανισμού με ηγετική θέση και δράση-πρότυπο στη μάχη κατά των δοκιμών σε ζώα.

Στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme, πρέπει οι μάρκες να διερευνούν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τους, συμπεριλαμβανομένων όλων των πρώτων υλών και των μεμονωμένων συστατικών, για οποιαδήποτε περίπτωση δοκιμών σε ζώα. Η έγκριση Leaping Bunny μπορεί να δοθεί μόνο στο σύνολο των τελικών προϊόντων μιας μάρκας. Δεν είναι δυνατή η επιμέρους έγκριση μεμονωμένων προϊόντων ή συστατικών. 

Για την Garnier, αυτό σημαίνει την εξασφάλιση δήλωσης από περισσότερους από 500 προμηθευτές, οι οποίοι προμηθεύουν τη μάρκα με πάνω από 3.000 διαφορετικά συστατικά από όλον τον κόσμο. Για πολλούς μήνες, η Garnier και η Cruelty Free International συνεργάστηκαν με στόχο να συγκεντρώσουν αυτά τα στοιχεία και να διασφαλίσουν ότι κάθε προϊόν στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Garnier μπορεί να φέρει επισήμως το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σήμα του Leaping Bunny Programme του Cruelty Free International . Η ενδελεχής αυτή διαδικασία διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα Garnier με απόλυτη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι αυτά πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του Leaping Bunny Programme.

«Η Garnier είναι μια παγκόσμια μάρκα που τη γνωρίζουμε όλοι μας. Η συνεργασία μας με την Garnier στη μάχη για την εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα στα καλλυντικά προϊόντα και η χορήγηση της επίσημης πιστοποίησης στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme του Cruelty Free International, αποτέλεσαν εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες, όμως η Garnier εξέτασε σχολαστικά όλους τους προμηθευτές και τις πηγές της και είμαστε απολύτως σίγουροι για τα αποτελέσματα.»

Michelle Thew, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruelty Free International

content block 2
content block image 1

«Από το 1989, η Garnier έχει δεσμευτεί για έναν κόσμο χωρίς δοκιμές σε ζώα. Η απόκτηση της επίσημης πιστοποίησης του Cruelty Free International στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme υπήρξε πραγματικό ορόσημο και ήταν ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι της Green Beauty αποστολής μας. Σήμερα, η Garnier κάνει ένα ακόμα 'πράσινο' βήμα προς το να γίνει μια πλήρως αφοσιωμένη, πραγματικά βιώσιμη, διαφανής μάρκα που προσφέρει 'Πράσινη Ομορφιά' σε όλους μας.»

 

Adrien Koskas, Πρόεδρος της Garnier

H Δέσμευση της Garnier για Green Beauty

Αυτή η ανακοίνωση της Garnier έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς ορόσημο για τη μάρκα. Το 2020, η Garnier ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Green Beauty, μια ολιστική στρατηγική για τη βιωσιμότητα, με στόχο να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier και να μειωθεί δραστικά ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της μάρκας.

περισσοτερα για τh δεσμευση green beauty

Honey Treasures - green beauty 1
Honey Treasures - green beauty 4
Honey Treasures - green beauty 3
Honey Treasures - green beauty 5
cruelty free brand cube
Honey Treasures - green beauty 6

Το γνωρίζατε;

Ε: ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ GARNIER, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΗΜΑ LEAPING BUNNY. ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ CRUELTY FREE INTERNATIONAL;

Εφαρμόζουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προσθέσουμε το σήμα στις συσκευασίες μας. Επειδή όμως δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τη συσκευασία για να το κάνουμε, προχωράμε στην επικαιροποίηση των συσκευασιών βήμα-βήμα. Ωστόσο, μην ανησυχείτε. Όλα μας τα προϊόντα (είτε φέρουν το σήμα είτε όχι) είναι πλέον επισήμως εγκεκριμένα από τον Cruelty Free International στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme.

Ε: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο CRUELTY FREE INTERNATIONAL, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η GARNIER ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ;

Ο Cruelty Free International μάχεται για την εξάλειψη των πειραμάτων σε ζώα παγκοσμίως. Το κάνει αυτό, ερευνώντας και αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα της ζωής των ζώων στα εργαστήρια. Προκαλεί τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να κάνουν τη διαφορά υπέρ των ζώων. Και προασπίζεται την καλύτερη επιστήμη και τη ζωή χωρίς δοκιμές σε ζώα.

Το Leaping Bunny Programme του Cruelty Free International είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο πρότυπο  για τα καλλυντικά, τα προϊόντα περιποίησης και τα προϊόντα οικιακής χρήσης. Είναι η μοναδική διεθνής πιστοποίηση που απαιτεί την εφαρμογή ενός συστήματος παρακολούθησης των προμηθευτών από την εταιρεία, τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού –μέχρι και το επίπεδο του παραγωγής των συστατικών– για δοκιμές σε ζώα, την τήρηση μιας πολιτικής σταθερής ημερομηνίας κατάργησης των δοκιμών σε ζώα, και την αποδοχή διαδοχικών ανεξάρτητων ελέγχων για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με όλες αυτές τις πτυχές.

Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ότι το Leaping Bunny Programme αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι μια μάρκα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ελέγχει το δίκτυο εφοδιασμού της σε συνεχή βάση και ότι δεσμεύεται να εξαλείψει τις δοκιμές σε ζώα από την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Ε. ΓΙΑΤΙ Η GARNIER ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ LEAPING BUNNY PROGRAMME ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ;

Η Garnier έχει δεσμευτεί για έναν κόσμο χωρίς δοκιμές σε ζώα από το 1989, όμως γνωρίζουμε ότι σήμερα επιβάλλεται να κάνουμε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Γι’ αυτό και συνεργαστήκαμε στενά με τον Cruelty Free International, προκειμένου να λάβουμε την πλέον αναγνωρισμένη πιστοποίηση και να καθησυχάσουμε τους καταναλωτές μας σε όλον τον κόσμο. Η Garnier βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους μετασχηματισμού. Από τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αντικτύπου μέχρι, σήμερα, την έγκριση Leaping Bunny, θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να γίνουμε μια μάρκα με ισχυρές δεσμεύσεις.

Ε.ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ & ΠΟΣΟ ΔΙΗΡΚΕΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Για να λάβει την έγκριση Leaping Bunny, μια μάρκα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία από κάθε προμηθευτή της, τα οποία στη συνέχεια ελέγχονται τακτικά. Για την Garnier, αυτό σήμαινε την εξασφάλιση δήλωσης από περισσότερους από 500 προμηθευτές, οι οποίοι προμηθεύουν τη μάρκα με πάνω από 3.000 διαφορετικά συστατικά από όλον τον κόσμο. Για πολλούς μήνες, η Garnier και ο Cruelty Free International συνεργάστηκαν με στόχο να συγκεντρώσουν αυτά τα στοιχεία και να διασφαλίσουν ότι κάθε προϊόν στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Garnier μπορεί να φέρει επισήμως το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σήμα Leaping Bunny του Cruelty Free International.

Ε. ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ CRUELTY FREE INTERNATIONAL;

Όλα τα προϊόντα Garnier, σε όλον τον κόσμο, έχουν πλέον εγκριθεί επισήμως από τον Cruelty Free International στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme. Κάθε προϊόν θα φέρει το σήμα Leaping Bunny στη συσκευασία. Στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme, πρέπει οι μάρκες να διερευνούν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τους, συμπεριλαμβανομένων όλων των πρώτων υλών και των μεμονωμένων συστατικών, για οποιαδήποτε περίπτωση δοκιμών σε ζώα. Η έγκριση Leaping Bunny δίνεται σε όλα τα τελικά προϊόντα της μάρκας. Δεν είναι δυνατή η επιμέρους έγκριση μεμονωμένων προϊόντων ή συστατικών.

Ε: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑ LEAPING BUNNY ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΑΣ, ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ Ή ΜΑΥΡΟ;

Το σήμα Leaping Bunny που βλέπετε στις συσκευασίες μας είναι το αυθεντικό λογότυπο και έχει επικυρωθεί από τον Cruelty Free International. Αλλάξαμε το χρώμα του λογοτύπου σε πράσινο μόνο για λόγους γραφιστικής και εικόνας.

Ε: Η ΕΓΚΡΙΣΗ LEAPING BUNNY ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ GARNIER ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ;

Η έγκριση Leaping Bunny και η βιολογική πιστοποίηση είναι δυο διαφορετικά πράγματα. H σειρά Garnier Bio έχει πιστοποιηθεί από την ECOCERT στο πλαίσιο του προγράμματος Cosmos Organic, ενώ ταυτόχρονα έχει εγκριθεί επισήμως και από τον Cruelty Free International στο πλαίσιο του Leaping Bunny Programme.

Ε: ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ CRUELTY FREE INTERNATIONAL, ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η GARNIER ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ;

Η πρωτοβουλία Green Beauty της Garnier είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βιωσιμότητα. Σκοπός είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, με μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από το αντίστοιχο πεδίο στη σελίδα μας.