Άνθρακας

Ο άνθρακας έχει γίνει δημοφιλές συστατικό στον χώρο της περιποίησης, βρίσκεταιι σε διάφορα προϊόντα, από μάσκες και σαπούνια μέχρι καθαριστικά και scrubs.

Hero Banner Image

Περισσότερα για τον Άνθρακα

Πρόκειται για ένα συστατικό που έχει απίστευτες απορροφητικές ιδιότητες. Αλλά τι ακριβώς κάνει, πώς λειτουργεί, και για ποιους τύπους επιδερμίδας ενδείκνυται; Παρακάτω απαντάμε σε όλα αυτά τα φλέγοντα ερωτήματα!

Άνθρακας Garnier
Συχνές Ερωτήσεις
  • Ο άνθρακας που βλέπετε στη λίστα συστατικών μερικών από τα αγαπημένα σας προϊόντα είναι ενεργός άνθρακας. Με απλά λόγια, τον παίρνουμε από ανανεώσιμες πηγές, και τον επεξεργαζόμαστε με τέτοιον τρόπο ώστε να ληφθεί μια εξαιρετικά πορώδης πρώτη ύλη με υψηλή ικανότητα απορρόφησης. Χάρη σε αυτό το πορώδες, ο ενεργός άνθρακας απορροφά το σμήγμα και τους ρύπους.
  • Ο άνθρακας που χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης έχει ποικίλα οφέλη για την επιδερμίδα. Είναι γνωστός για τις εξυγιαντικές ιδιότητές του, τις οποίες χρωστά στη μικροπορώδη δομή του με σημαντική επιφάνεια προσρόφησης. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, ο άνθρακας απορροφά την περίσσεια σμήγματος και απομακρύνει τους ρύπους.
  • Λόγω των απορροφητικών ιδιοτήτων του, ο άνθρακας είναι μια πολύ καλή επιλογή για άτομα με λιπαρή επιδερμίδα ή επιδερμίδα με τάση ακμής. Ο άνθρακας βοηθά στην απορρόφηση της περίσσειας σμήγματος στην επιφάνεια της επιδερμίδας μειώνοντας τη γυαλάδα και ελαχιστοποιώντας την όψη των μαύρων στιγμάτων, ενώ ταυτόχρονα έλκει και απομακρύνει σκόνη, ρύπους και άλλες ακαθαρσίες δίνοντας διαύγεια και λάμψη στην επιδερμίδα και αποτρέποντας μελλοντικές εξάρσεις ακμής. Ο άνθρακας είναι κατάλληλος ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες όταν ενσωματώνεται σε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα όπως το Νερό Καθαρισμού Micellaire με Άνθρακα.
  • Τα καθαριστικά και οι μάσκες με βάση τον άνθρακα, όπως η Υφασμάτινη Μάσκα Ενυδάτωσης Προσώπου με Ενεργό Άνθρακα και το Pure Active Gel Καθαρισμού με Ενεργό Άνθρακα, είναι ιδανικά για μεικτές έως λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής, προσφέροντας κλινικώς αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα ενάντια στις ατέλειες.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών