Υαλουρονικό Οξύ

Ο λόγος που το υαλουρονικό οξύ πρωταγωνιστεί στον κόσμο της περιποίησης είναι το ότι ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, από μέσα προς τα έξω.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Υαλουρονικό Οξύ

Θέλετε όμως να μάθετε τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό οξύ και πώς δρα; Σας έχουμε την απάντηση!

Υαλουρονικό Οξύ
Συχνές Ερωτήσεις
  • Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα μας, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να απαντώνται στο δέρμα. Είναι υγροσκοπική ουσία, πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλει στη συγκράτηση της υγρασίας που είναι απαραίτητη τόσο για το δέρμα όσο και για τις αρθρώσεις. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με το κολλαγόνο, τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος μειώνονται όσο μεγαλώνουμε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θαμπάδα, σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων, και έλλειψη ελαστικότητας (που είναι αυτό που την κάνει να φαίνεται υγιής και γεμάτη ζωντάνια). Εφαρμόζοντας λοιπόν υαλουρονικό οξύ τοπικά, μέσω των προϊόντων περιποίησής σας, μπορείτε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να ανακτήσει κάποια από αυτή τη χαμένη ελαστικότητα και σφριγηλότητα.
  • Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο δραστικά συστατικά. Χρησιμοποιείται για την απίστευτη ικανότητά του να συγκρατεί το νερό: χάρη στη μοριακή του δομή, παγιδεύει μόρια νερού και σχηματίζει μια μεγάλη σφαίρα, έχοντας, θεωρητικά, την ικανότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.

    Το συναντάμε συχνά σε ορούς και κρέμες, καθώς, όταν εφαρμόζεται τοπικά, έλκει υγρασία στην επιδερμίδα κρατώντας την ενυδατωμένη και ελαστική.
  • Εν ολίγοις, ναι, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί με άλλα συστατικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με δραστικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ.
  • Οι συνθέσεις με βάση το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλες για καθημερινή χρήση, καθώς και για κάθε τύπο επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της ευαίσθητης επιδερμίδας. Εμείς συνιστούμε αυτές οι συνθέσεις να χρησιμοποιούνται 2 φορές την ημέρα, ώστε να αξιοποιούνται πλήρως τα οφέλη τους. Αν χρησιμοποιείτε κάποιον ορό υαλουρονικού οξέος, εφαρμόστε τον ως πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σας και συνεχίστε έπειτα με τα υπόλοιπα προϊόντα σας. Αν χρησιμοποιείτε κάποια ενυδατική με υαλουρονικό οξύ, εφαρμόστε τη μετά τον ορό σας (ή αντί για αυτόν), για να «κλειδώσετε» όλα τα ωφέλιμα συστατικά του στην επιδερμίδα σας. Το πρωί, μην ξεχνάτε να ολοκληρώνετε την καθημερινή σας ρουτίνα με αντιηλιακό –συνιστάται τουλάχιστον SPF15–, για να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV, όπως η αφυδάτωση ή η θαμπάδα.  

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών