Σαλικυλικό Οξύ (ΒΗΑ)

Αν ποτέ σας ταλαιπωρούσαν οι ατέλειες, η ακμή, οι διεσταλμένοι πόροι ή η λιπαρότητα, τότε θα ξέρετε ότι δεν υπάρχουν πολλά συστατικά που να να έχουν αποτέλεσμα όπως το σαλυκιλικό οξύ.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Σαλικυλικό Οξύ

Εξαιρείται, φυσικά, το σαλικυλικό οξύ –ένα συστατικό που το εκθειάζουν οι δερματολόγοι και που δεν πρέπει επ' ουδενί να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησης όλων όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Αν δεν το έχετε εντάξει ακόμα στη δική σας ρουτίνα, ελάτε να μάθετε γιατί είναι τόσο αγαπητό και πώς ακριβώς λειτουργεί!

Σαλικυλικό Οξύ (ΒΗΑ)
Συχνές Ερωτήσεις
  • Ανήκοντας στα απολεπιστικά και κερατολυτικά συστατικά, το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξυοξύ (ΒΗΑ). Σε αντίθεση με τα α-υδροξυοξέα (δηλαδή τα AHA, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ), είναι λιποδιαλυτό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εισχωρήσει πολύ βαθύτερα στους πόρους βοηθώντας στην αποσυμφόρηση και απόφραξή τους.
  • Το σαλικυλικό οξύ στοχεύει τις δομές που είναι υπεύθυνες για την κυτταρική συνοχή στην κεράτινη στοιβάδα, τις οποίες και διασπά απολεπίζοντας έτσι τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας. Επιπλέον, διεισδύει στην επιδερμίδα όπου διαλύει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της σκόνης και των ρύπων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κρατώντας τους πόρους καθαρούς.
  • Έχοντας την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στους πόρους, το σαλικυλικό οξύ απαλλάσσει την επιδερμίδα από ατέλειες και μαύρα στίγματα, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος –κάτι που συμβάλλει στην πρόληψη μελλοντικών ατελειών.
  • Παρ' όλο που έχει οφέλη για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας (π.χ. βελτίωση του τόνου και της υφής), το σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικό για άτομα με πιο λιπαρή επιδερμίδα, επιδερμίδα επιρρεπή στις ατέλειες, ή φραγμένους ή διεσταλμένους πόρους. Το σαλικυλικό οξύ εμπεριέχεται επίσης σε συνθέσεις κατάλληλες για ευαίσθητες επιδερμίδες.
  • Οι συνθέσεις μας περιέχουν σαλικυλικό οξύ στις βέλτιστες συγκεντρώσεις, ώστε να περιορίζεται τυχόν ξηρότητα που μπορεί να προκληθεί. Υπάρχει επίσης σε πολλές συνθέσεις κατάλληλες για ευαίσθητες επιδερμίδες. Κατά την πρώτη χρήση, είναι πιθανό να αισθανθείτε ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα και η επιδερμίδα σας να παρουσιάσει ερυθρότητα, ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο, ίσως είναι σκόπιμο να μειώσετε τη συχνότητα χρήσης στην αρχή, για δώσετε στην επιδερμίδα σας χρόνο να προσαρμοστεί. Όπως όλες μας οι συνθέσεις, τα προϊόντα Garnier με σαλικυλικό οξύ υπόκεινται συστηματικά σε αυστηρή αξιολόγηση της ποιότητας και της ασφάλειάς τους.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών