Έλαιο Argan

Το έλαιο argan ή "πράσινος χρυσός", στενά συνδεδεμένο με την περιποίηση μαλλιών, δεν τα κάνει απλώς απαλά. Οι γυναίκες των Βερβέρων στο Μαρόκο το χρησιμοποιούσαν για ενυδάτωση.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Έλαιο Argan

Όλοι ξέρουμε όμως ότι η χρήση ελαίων στο πρόσωπο δεν είναι πάντα και η καλύτερη εμπειρία· κάποια είναι πολύ παχύρρευστα και βαριά με αποτέλεσμα να «κάθονται» στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ άλλα είναι υπερβολικά λιπαρά. Ωστόσο, το έλαιο argan είναι ένα πραγματικά θαυματουργό συστατικό ομορφιάς. Να γιατί...

Έλαιο Argan Garnier
Συχνές Ερωτήσεις
  • Πρόκειται για ένα φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου argan (επιστημονική ονομασία: Argania spinosa), το οποίο ευδοκιμεί στο Μαρόκο. Το έλαιο argan εκχυλίζεται με τον ίδιον τρόπο όπως και πολλά άλλα έλαια, όμως τα οφέλη του το καθιστούν ιδανικό για χρήση στα μαλλιά και στην επιδερμίδα. Το έλαιο argan είναι εκ φύσεως πλούσιο σε λιπαρά οξέα (ωμέγα-6 & -9), καθώς και σε βιταμίνη Ε.
  • Η Garnier προμηθεύεται το έλαιο argan της μέσω ενός δικτύου 6 συνεταιρισμών με περισσότερες από 500 ντόπιες γυναίκες, οι οποίες στις αρχές του καλοκαιριού συλλέγουν τους καρπούς των δέντρων Argania spinosa στα δάση νοτιοδυτικά του Μαρόκου. Έπειτα, οι καρποί στέλνονται στους συνεταιρισμούς, όπου χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι έκθλιψης εν ψυχρώ (με χρήση μηχανικής πίεσης αντί για θερμότητα) ώστε να διασφαλιστεί ότι το έλαιο argan θα διατηρήσει όλα τα οφέλη του. Μέσω του προγράμματος, η Garnier εγγυάται δίκαιο εισόδημα και καλές συνθήκες εργασίας, βοηθώντας τις γυναίκες αυτές και τις οικογένειές τους να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία.
  • Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά (π.χ. βιταμίνη Ε), χρησιμοποιείται συχνότερα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τον περιορισμό της απώλειας νερού με στόχο την ενυδάτωση της ξηρής, θαμπής επιδερμίδας, καθώς και για την προστασία της επιδερμίδας ενάντια στις επιθέσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων. ,

    Το έλαιο argan είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας ενώ, στην κατάλληλη σύνθεση, δεν αφήνει αυτή τη χαρακτηριστική αίσθηση λιπαρότητας. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής, καλό είναι να ανατρέξετε στη συσκευασία του προϊόντος για να επιβεβαιώσετε ότι η σύνθεσή του δεν προκαλεί ατέλειες. Πέραν του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, το έλαιο argan συμπεριλαμβάνεται επίσης συχνά σε προϊόντα περιποίησης όπως ενυδατικές προσώπου και λοσιόν σώματος.
  • Το έλαιο argan είναι ιδανικό όχι μόνο για τη ξηρή, θαμπή επιδερμίδα αλλά και για τα ξηρά, θαμπά μαλλιά, στα οποία προσφέρει απαλότητα και λάμψη.

    Είναι πολύ εύκολο να εντάξετε το έλαιο argan στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας! Η χρήση σαμπουάν, conditioner και μάσκας με έλαιο argan θεωρείται ότι βελτιώνει συνολικά την ποιότητα των μαλλιών προσφέροντάς τους εντατική θρέψη και βαθιά ενδυνάμωση, καθώς και ότι κρατά τα βαμμένα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών