first fixed slider

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ GARNIER ΓΙΑ GREEN BEAUTY

Ως ηγετική μάρκα ομορφιάς, έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον δείχνοντας τον δρόμο προς τη βιώσιμη ομορφιά.

Η Δέσμευση της Garnier για Βιώσιμη Ομορφιά

Ως ηγετική μάρκα ομορφιάς, έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον δείχνοντας τον δρόμο προς τη βιώσιμη ομορφιά ένα βήμα την φορά.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ

  

Solso Icon

Περισσότερη αλληλεγγύη και ενσωμάτωση

Ενδυναμώσαμε 1.431 κοινότητες παγκοσμίως μέσα από προγράμματα αλληλέγυου πορισμού και τη συνεργασία μας με την Plastics For Change.
Έως το 2025 οι κοινότητες αυτές θα αυξηθούν στις 1.500.

Περισσότερες συνθέσεις φιλικές στο περιβάλλον

Τo 2022, οι συνθέσεις μας έφτασαν να είναι 82% βιοδιασπώμενες*  Το 63% των συστατικών μας είναι βιολογικής βάσης ή προέρχονται από φυσικά ορυκτά μεταλλικά στοιχεία. 
Έως το 2025, θα δημιουργήσουμε νέες αποτελεσματικές συνθέσεις που θα συνεχίσουν να σέβονται τα μαλλιά και την επιδερμίδα σας, χάρη στο Green Science της Garnier, όπως η βιοτεχνολογία.

Green Science Icon
Recycled Icon

Περισσότερες ανακυκλώσιμες & ανακυκλωμένες συσκευασίες

Το 2022 χάρη στη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού, εξοικονομήσαμε 15.800 τόνους νέου πλαστικού. Το 83% του πλαστικού μας PET προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά.
Έως το 2030, όλες οι συσκευασίες μας θα είναι από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και θα είναι επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

Περισσότερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Από το 2005, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε στις βιομηχανικές μας εγκαταστάσεις την κατανάλωση νερού κατά 55% και τις εκπομπές CO2 κατά 82%.
Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών μας θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Renewable Icon
Cruetly Icon

Εγκεκριμένη από το Cruelty Free International

Η Garnier, σε όλον τον κόσμο, είναι πλέον επισήμως εγκεκριμένη από το Leaping Bunny Programme του Cruelty Free International, ενός οργανισμού με ηγετική θέση και δράση-πρότυπο στη μάχη κατά των δοκιμών σε ζώα.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 2022

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ενέργειές μας, έχουμε διαθέσει την τέταρτη Έκθεση Προόδου Βιωσιμότητας για να σας παρέχουμε με διαφάνεια πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές μας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Στην Garnier, έχουμε δεσμευτεί να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό και κοινωνικό προφίλ των προϊόντων μας και να ενδυναμώσουμε τους καταναλωτές μας δίνοντάς τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Γι' αυτό, αναπτύξαμε ένα νέο σύστημα επισήμανσης που παρέχει πλήρη και διαφανή ενημέρωση για τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των προϊόντων μας, με σαφή και συγκριτικό τρόπο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
first fixed slider

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

  

Plastics for change

Plastics For Change

Από το 2020, η Garnier συνεργάζεται με την Plastics for Change για τη χρήση πλαστικών απορριμμάτων ως πηγή για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικού στην Ινδία, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους άτυπους συλλέκτες απορριμμάτων και τις οικογένειές τους να βελτιώσουν τα προς το ζην.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ PLASTICS FOR CHANGE

Ocean Conservancy

Εργαζόμαστε για την προστασία των ωκεανών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του σήμερα

Από το 1986, οι εθελοντές της Plastics For Change έχουν συλλέξει περισσότερους από 162.000 μετρικούς τόνους σκουπιδιών από παραλίες και πλωτές οδούς σε όλο τον κόσμο μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης International Coast Cleanup®.

Τα καταφέραμε!

Από το 2019, η Garnier ένωσε περήφανα τις δυνάμεις της με την Ocean Conservancy για να συγκεντρώσει καταναλωτές και εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Μέχρι στιγμής, 804 συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρώσει περισσότερους από 60,6 τόνους απορριμμάτων από παραλίες και πλωτές οδούς κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών καθαρισμού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ OCEAN CONSERVANCY

Green Beauty
first fixed slider

Περισσότερα συστατικά από βιώσιμες πηγές και προγράμματα αλληλεγγύης

Το 2022, ενδυναμώσαμε 1.431 κοινότητες παγκοσμίως μέσα από τις δράσεις μας. Έως το 2025, οι κοινότητες αυτές θα αυξηθούν στις 1.500.

Πώς βοηθά η Garnier τους γεωργούς;

Το Πρόγραμμα Αλληλέγγυας Προμήθειας Συστατικών δίνει σε ανθρώπους που συνήθως αποκλείονται από την αγορά εργασίας πρόσβαση σε εργασία και σε ένα βιώσιμο εισόδημα. Έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόζουμε πρακτικές δίκαιου εμπορίου σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού μας, υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τους γεωργούς ώστε να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν τα έσοδα και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Παρέχουμε επίσης εκπαίδευση, με στόχο να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητές τους στη γεωργία και να τους προσφέρουμε όλες τις τελευταίες γνώσεις στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας.

Πώς βοηθά η Garnier την τοπική οικονομία;

Διευκολύνουμε την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή σε μηχανισμούς κοινωνικής πρόνοιας για πολλούς μικρούς παραγωγούς. Το 2019, το Πρόγραμμα Αλληλέγγυας Προμήθειας Συστατικών έδωσε τη δυνατότητα σε 670 κοινότητες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές προκλήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε ή να διατηρήσουν μια θέση εργασίας και ένα δίκαιο εισόδημα. Συνεργαστήκαμε επίσης με ΜΚΟ, για να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των κοινοτήτων μέσω παγκόσμιων προγραμμάτων.

Περισσότερες συνθέσεις φιλικές στο περιβάλλον

Το 2022, το 63% των συστατικών μας ήταν βιολογικής βάσης, προερχόμενα από φυσικά ορυκτά μεταλλικά στοιχεία ή από κυκλικές διεργασίες και οι συνθέσεις μας έφτασαν να είναι 82% βιοδιασπώμενες*. Μέχρι το 2030, το 95% των συστατικών θα είναι βιολογικής βάσης, θα προέρχονται από φυσικά ορυκτά μεταλλικά στοιχεία ή από κυκλικές διεργασίες. *Σύμφωνα με τεστ OECD 301 ή ισοδύναμο.

Τι σημαίνει συστατικά από βιώσιμες πηγές;

Κατά την επιλογή των προμηθευτών της, η Garnier λαμβάνει υπόψη ζητήματα δεοντολογίας, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και ποικίλους κοινωνικούς παράγοντες. Θέλουμε τα συστατικά μας να παράγονται και να συγκομίζονται με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει τους γεωργούς, την καλλιεργούμενη γη, τις γεωργικές πρακτικές, τις τοπικές κοινότητες και πολλές άλλες πτυχές της προμήθειας των συστατικών.

Γιατί είναι σημαντική η βιώσιμη προμήθεια;

Η Garnier πιστεύει ότι η βιώσιμη προμήθεια είναι σημαντική επειδή στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα ανανεώσιμα υλικά μας θα αναγεννηθούν με άφθονο τρόπο, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και μειώνοντας τις επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα;

Μέσω προγραμμάτων όπως το Πρόγραμμα Σεβασμού για την Ευημερία των Μελισσών, η Garnier προμηθεύεται με βιώσιμο τρόπο όλα τα συστατικά της που προέρχονται από τις μέλισσες μέσω ενός δικτύου υπεύθυνων μελισσοκόμων και προμηθευτών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το έργο μας Solidarity Sourcing, το οποίο υλοποιήθηκε το 2019, σε συνεργασία με την Pronatura και τη MexiAloe. Προσεγγίζοντας 56 δικαιούχους σε 4 χωριά το 2022, το πρόγραμμα αυτό βοηθά τις οικογένειες να υιοθετήσουν πρακτικές βιολογικής γεωργίας, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στα προστατευόμενα καταφύγια που περιβάλλουν τα αγροκτήματά τους.

Ποια είναι η στρατηγική βιώσιμης προμήθειας της Garnier;

Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην προστασία της βιοποικιλότητας και του πλανήτη, αξιοποιώντας τα Green Sciences για να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας την ίδια υψηλή απόδοση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κάθε προϊόν Garnier είναι πιο βιώσιμο. Σήμερα, το 89% των συστατικών μας βιολογικής βάσης προέρχονται από βιώσιμες πηγές. 

Η βιώσιμη προμήθεια είναι επίσης η προτεραιότητά μας για τις συσκευασίες μας. Το 2022, το 98,5% του χαρτιού και του χαρτονιού που χρησιμοποιήθηκαν για τα φυλλάδια των προϊόντων μας και τα πτυσσόμενα κουτιά κατασκευάστηκαν με υλικό από πιστοποίηση δασών βιώσιμης διαχείρισης, όπως το FSC®.

Τι είναι τα Green Sciences;

Tα Green Sciences καλύπτουν όλες τις επιστημονικές γνώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των φυσικών πρώτων υλών σε φυσικά συστατικά υψηλής απόδοσης μέσω διαδικασιών όπως η εκχύλιση ή η ζύμωση, με βιώσιμο τρόπο που σέβεται το περιβάλλον. Η Garnier αξιοποιεί τις τελευταίες γνώσεις των βιοεπιστημών για να απελευθερώσει τη δύναμη της φύσης στα υψηλής απόδοσης και βιώσιμα προϊόντα μας. Τώρα χρησιμοποιούμε Green Sciences Βιταμίνη Cg και Υαλουρονικό Οξύ.

Τι είναι η πράσινη καλλιέργεια;

Γεωργικές πρακτικές που προωθούν την παραγωγή φυσικών πρώτων υλών με τρόπο που διατηρεί τα οικοσυστήματα και μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη χρήση λιγότερου νερού, την παραγωγή λιγότερων εκπομπών άνθρακα και τη μείωση των αποβλήτων.

Πώς να είστε υπεύθυνοι όσον αφορά την ομορφιά;

Η Garnier ήταν πρωτοπόρος στο κίνημα διαφάνειας, αποκαλύπτοντας την προέλευση των συστατικών μας από το 2017. Τον Ιούνιο του 2020, δρομολογήσαμε την επισήμανση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων των προϊόντων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες καταναλωτικές επιλογές.

Προμηθευόμαστε καθημερινά περισσότερα από τα φυσικά συστατικά μας με βιώσιμο τρόπο, με συνθέσεις φυσικής προέλευσης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένης της νέας μας σειράς βιολογικών προϊόντων. Βελτιώσαμε τις επιδόσεις βιωσιμότητας των εργοστασίων μας και μειώσαμε τη χρήση παρθένου πλαστικού στις συσκευασίες, αυξάνοντας παράλληλα το ανακυκλωμένο περιεχόμενο. 

Η Green Beauty στρατηγική μας θα μας επιτρέψει να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ομορφιά. Αυτό συνεπάγεται δεσμεύσεις για τη βελτίωση των επιπτώσεων των προϊόντων μας καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων, στην αξιοποίηση της καθαρής ενέργειας και στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων.

Τι σημαίνει «οικολογικά σχεδιασμένη σύνθεση»;

Με τις αξιολογήσεις κύκλου ζωής, τα εργαστήριά μας μετρούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων μας για πολλά χρόνια. Εστιάζουμε στη βελτίωση της βιοδιασπασιμότητας των συνθέσεών μας, στη μείωση του αποτυπώματος νερού και στη μείωση των επιπτώσεων των προϊόντων μας στο υδάτινο περιβάλλον.

Περισσότερες ανακυκλωμένες & ανακυκλώσιμες συσκευασίες

Το 2022, εξοικονομήθηκαν 15.800 τόνοι παρθένου πλαστικού χάρη στη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού σε φιάλες όπως το μπουκάλι Europe Micellar < 400ml, το μπουκάλι σαμπουάν και μαλακτικό Europe Fructis, όλα κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Το 83% του πλαστικού PET προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά. Μέχρι το 2030, η Garnier στοχεύει όλες οι συσκευασίες να κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, εξοικονομώντας 40.000 τόνους παρθένου πλαστικού.

Ποια πλαστικά είναι ανακυκλώσιμα;

Το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών που χρησιμοποιεί η Garnier στις συσκευασίες της σήμερα είναι PET (Polyethylene Terephtalate), PP (Polypropylene) και PE (Polyethylene). Τα υλικά αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές και είναι τα συχνότερα ανακυκλώσιμα πλαστικά στον κόσμο.

Τα πλαστικά PCR (ανακυκλωμένα μετά από την κατανάλωση) ανακυκλώνονται από πλαστικά απορρίμματα που προέρχονται από καταναλωτικά προϊόντα. Η Garnier έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 100% πλαστικά PCR ή πλαστικά βιολογικής προέλευσης έως το 2025.

Στην Garnier, πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να ενημερώνουμε τον κόσμο ως προς το ποια τμήματα των προϊόντων μας μπορούν να ανακυκλωθούν. Αναπτύσσουμε βίντεο και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τους διάφορους τύπους πλαστικού και τα διαφορετικά κανάλια ανακύκλωσης.

Πώς θα μειώσει η Garnier το πλαστικό;

Η στρατηγική μας για την επίτευξη προόδου σε ό,τι αφορά τις συσκευασίες οικολογικού σχεδιασμού βασίζεται σε 4 πυλώνες: τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, τον επανασχεδιασμό & την καινοτομία, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

 • Καινοτομίες
  Κάποιες από τις σημαντικότερες καινοτομίες μας στον δρόμο προς τη μείωση του πλαστικού θα λανσαριστούν το 2020. Το στέρεο σαμπουάν Botanic Therapy, η απόλυτη λύση για "0% πλαστικό", θα διατίθεται σε συσκευασία από 100% χαρτόνι με πιστοποίηση FSC. Το Botanic Therapy Ecopack μειώνει την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιούμε για τα σαμπουάν μας κατά 80%. Η Garnier Bio Hemp Moisturizer κυκλοφορεί επίσης σε σωληνάριο με βάση το χαρτόνι.
 • Υπάρχοντα προϊόντα
  Στόχος μας είναι να μειώσουμε το βάρος του πλαστικού που χρησιμοποιούμε στις συσκευασίες μας, αντικαθιστώντας το νέο πλαστικό με ανακυκλώσιμο ή ανακυκλωμένο πλαστικό. Για τον σκοπό αυτόν, χρειαζόμαστε μια μεγάλη, κατά προτίμηση τοπική, πηγή πλαστικού PCR (ανακυκλωμένο μετά από την κατανάλωση) και άλλων βιώσιμων υλικών. Σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές συσκευασιών και τους κατασκευαστές πλαστικών, αναπτύσσουμε ισχυρές πηγές προμήθειας για PCR, με στόχο να φτάσουμε το 100% έως το 2025.
 • Απόδοση
  Το 2019, με τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού, εξοικονομήσαμε 3.670 τόνους νέου πλαστικού. Μέχρι τα τέλη του 2020, όλα τα πλαστικά μπουκάλια Fructis θα φτιάχνονται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού θα εξοικονομήσει συνολικά 7.000 τόνους νέου πλαστικού το 2020. Έως το 2025, όλα μας τα προϊόντα θα αποτελούνται από 0% νέο πλαστικό και όλες μας οι συσκευασίες θα είναι ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή κομποστοποιήσιμες, εξοικονομώντας 37.000 τόνους νέου πλαστικού ετησίως.
 • Κοινότητα
  Μέσα από τη συνεργασία μας με τη ΜΚΟ Plastics for Change, θα ανακυκλώσουμε τόνους πλαστικού και θα παρέχουμε στους συλλέκτες απορριμμάτων στην Ινδία ένα σταθερό εισόδημα και πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι καθήκον μας να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές μας να κάνουν ανακύκλωση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσουμε τα απορρίματα πλαστικού στο περιβάλλον. 

Πώς ανακυκλώνεται το πλαστικό;

Το ανακυκλώσιμο πλαστικό συλλέγεται, καθαρίζεται και ταξινομείται ανά τύπο. Στη συνέχεια τεμαχίζεται, πλένεται, λιώνει, και μετατρέπεται σε σφαιρίδια ή κοκκοποιείται. Αυτό το κοκκοποιημένο πλαστικό χρησιμοποιείται έπειτα για τη παραγωγή νέων συσκευασιών.

Ο Όμιλος L'Oréal δημιούργησε κοινοπραξία με την CARBIOS, για την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στην ανακύκλωση.* Η Garnier θα αξιοποιήσει τους καρπούς αυτής της διαδικασίας κατά τον σχεδιασμό των νέων συσκευασιών της, συμβάλλοντας στην προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας.

* Η CARBIOS έχει αναπτύξει μια διαδικασία ενζυματικής βιο-ανακύκλωσης πλαστικού, κατά την οποία τα πολυμερή διασπώνται στα βασικά συστατικά (μονομερή) που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη δημιουργία τους. Αφού διαχωριστούν και καθαριστούν, τα μονομερή μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πλαστικού με απόδοση παρόμοια με εκείνη του νέου πλαστικού, χωρίς να χάνεται αξία κατά την ανακύκλωση.

Πώς επαναχρησιμοποιούνται οι συσκευασίες;

Η Garnier έχει δεσμευτεί να προωθήσει τα επαναχρησιμοποιούμενα συστήματα, μέσω νέων πιλοτικών συνεργασιών και μοντέλων. Συνεργαστήκαμε με τη LoopTM (στη Γαλλία) για την ανάπτυξη καινοτόμων κυκλικών πλατφορμών αγορών που αντικαθιστούν τις συσκευασίες μίας χρήσης με μακροχρόνια επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές συσκευασίες.

Τι είναι το νέο πλαστικό;

Το νέο πλαστικό είναι νεοπαραχθέν πλαστικό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε προϊόν ούτε έχει υποστεί επεξεργασία ποτέ κατά το παρελθόν. Τα εργοστάσια ανακύκλωσης συλλέγουν το νέο πλαστικό που απορρίπτεται από τους καταναλωτές και το χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη τους.

Στόχος της Garnier είναι η εξοικονόμηση 37.000 τόνων νέου πλαστικού τον χρόνο. Επανασχεδιάζουμε τις συσκευασίες μας ώστε, έως το 2025, να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες. Μέχρι τότε, όλα μας τα προϊόντα θα αποτελούνται από 0% νέο πλαστικό, το οποίο θα αντικατασταθεί από 100% πλαστικό PCR (ανακυκλωμένο μετά από την κατανάλωση) ή πλαστικό βιολογικής προέλευσης.

Πώς θα μειώσει η Garnier το βάρος των συσκευασιών της;

Η Garnier δεσμεύεται να μειώσει το βάρος και το μέγεθος των συσκευασιών της επανασχεδιάζοντας τα καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια, μειώνοντας το μέγεθος των δειγμάτων και αφαιρώντας την εσωτερική επένδυση από τους. Καινοτομούμε επίσης με νέες συσκευασίες χωρίς πλαστικό, καθώς και αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση των συσκευασιών μίας χρήσης.
Μειώνοντας το βάρος των πλαστικών συσκευασιών μας, εξοικονομήσαμε πάνω από 592 τόνους νέου πλαστικού το 2019. Θα συνεχίσουμε να μειώνουμε το βάρος των πλαστικών συσκευασιών μας, με στόχο να φτάσουμε σε εξοικονόμηση 858 τόνων νέου πλαστικού το 2020.

Περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τα τελευταία 17 χρόνια, μειώσαμε την κατανάλωση νερού στις βιομηχανικές μας εγκαταστάσεις κατά 55% και τις εκπομπές CO2 κατά 82%. Μέχρι το 2025, το 100% των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πώς θα μειώσετε τις εκπομπές CO2;

Όλα μας τα εργοστάσια εργάστηκαν αδιαλείπτως για τη μείωση των εκπομπών CO2, ενισχύοντας την ενεργειακή απόδοσή τους μέσω του καλύτερου σχεδιασμού και της μόνωσης των κτηρίων, χρησιμοποιώντας ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες για τις βιομηχανικές διεργασίες και εξασφαλίζοντας περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από τοπικές πηγές.

Οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν σε μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 72% από το 2005 μέχρι το 2019. Ωστόσο, στόχος μας είναι όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας να έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα έως το 2025. Θα το πράξουμε αυτό αξιοποιώντας τις κατάλληλες τεχνολογίες για κάθε εργοστάσιο: βιομεθάνιο, ηλιακά πάνελ, βιομάζα, αιολική ενέργεια, κλπ.

Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας;

Στις μονάδες παραγωγής και στα κέντρα διανομής μας, θα συνεχίσουμε να βελτιστοποιούμε τη χρήση της ενέργειας, με στόχο να χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2025.

Τι είναι τα βιώσιμα εργοστάσια;

Ως βιώσιμα θεωρούνται τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια και έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα.

Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση νερού;

Η Garnier επανεξετάζει τη χρήση του νερού σε όλες τις εγκαταστάσεις της, προκειμένου να μειώσει σημαντικά τη βιομηχανική κατανάλωση νερού. Έχουμε ήδη τρία εργοστάσια "Waterloop", στα οποία το 100% του του νερού βιομηχανικής χρήσης (που χρησιμοποιείται, π.χ., για καθαρισμό και ψύξη) προέρχεται από επεξεργασμένο, ανακυκλωμένο και επαναχρησιμοποιούμενο νερό εντός των εργοστασίων. Έτσι, δεν χρειαζόμαστε πλέον φρέσκο νερό για αυτές τις διαδικασίες.

Χάρη στην επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση νερού υψηλής ποιότητας μέσω ενός εσωτερικού βρόχου, επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης νερού και του περιβαλλοντικού αντικτύπου του εργοστασίου. Τα τρία μας εργοστάσια "Waterloop" εξοικονόμησαν πάνω από 8 εκατομμύρια λίτρα νερού το 2019 σε σύγκριση με το 2018, και ενέπνευσαν και πολλά άλλα εργοστάσια σε όλον τον κόσμο να κάνουν το ίδιο.

Πώς η Garnier μειώνει την επίδραση του άνθρακα;

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου των προϊόντων μας, θα στηρίξουμε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Garnier στην πορεία τους προς το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και στη χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Περισσότερες δράσεις για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης

Από το 2019, η Garnier ενώνει τις δυνάμεις της με την Ocean Conservancy για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης. Τα τελευταία χρόνια, η μάρκα έχει κινητοποιήσει χιλιάδες εργαζομένους παγκοσμίως για τις Διεθνείς Ημέρες Καθαρισμού Ακτών ως μέρος των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης. Για να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας, από το 2020, συνεργαζόμαστε με το Plastics for Change για να βοηθήσουμε να παρέχουμε σε μια κοινότητα συλλεκτών απορριμμάτων στην Ινδία ένα δίκαιο ποσοστό για τα απορριπτόμενα πλαστικά, να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας και να προωθήσουμε την ανακύκλωση.

Τι δράσεις θα αναλάβει η Garnier για την προστασία των ωκεανών;

Για να επεκτείνουμε τον θετικό αντίκτυπό μας πέρα από τη βιομηχανία της ομορφιάς, αναπτύξαμε συνεργασία με την Ocean Conservancy, μια ΜΚΟ που, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, μάχεται ενάντια στη ρύπανση των ωκεανών από τα πλαστικά. Μαζί, θα ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο πάνω στη σημασία του καθαρισμού των ωκεανών και των παραλιών, και θα ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους και τους καταναλωτές μας να συμμετάσχουν στον ετήσιο Εθελοντικό Καθαρισμό των Ακτών της Ocean Conservancy -τη μεγαλύτερη εθελοντική πρωτοβουλία στον κόσμο για την καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών από τα πλαστικά.

Συνεργαζόμαστε επίσης με τη ΜΚΟ Plastics for Change, με στόχο να παράσχουμε στους συλλέκτες απορριμμάτων στην Ινδία ένα δίκαιο εισόδημα, να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας τους, και να προαγάγουμε την ανακύκλωση.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ρύπανσης των ωκεανών από τα πλαστικά;

Περισσότερα από 800 είδη θαλάσσιας ζωής επηρεάζονται από τη ρύπανση από τα πλαστικά, μέσω είτε κατάποσης είτε εμπλοκής είτε χημικής μόλυνσης. Είναι η αιτία θανάτου εκατομμυρίων πουλιών και θαλάσσιων θηλαστικών, με κάποια θαλάσσια είδη να βρίσκονται στα πρόθυρα εξαφάνισης λόγω της ρύπανσης των ωκεανών από τα πλαστικά. Η κατανάλωση πλαστικού από θαλάσσιους οργανισμούς προκαλεί προβλήματα υγείας που εξαπλώνονται μέσω της τροφικής αλυσίδας σε μεγαλύτερα ζώα της θάλασσας και, τελικά, στον άνθρωπο που τα τρώει. Το πλαστικό στις θάλασσες μολύνει επίσης τα ωκεάνια νερά, μειώνοντας τα επίπεδα οξυγόνου και επηρεάζοντας την επιβίωση των θαλάσσιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των φαλαινών, των δελφινιών και των πιγκουίνων. Τα πουλιά και τα χερσαία ζώα παγιδεύονται στα πλαστικά στις παραλίες και πνίγονται. Τα πλαστικά αποτελούν απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, ενώ τα μικροπλαστικά σωματίδια που επιπλέουν στον ωκεανό είναι τοξικά για όλα τα έμβια όντα.

Πόσα πλαστικά καταλήγουν στους ωκεανούς;

Έως και 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι, μέχρι το 2050, τα πλαστικά στους ωκεανούς θα είναι περισσότερα από τα ψάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό ισοδυναμεί με ένα απορριμματοφόρο γεμάτο πλαστικά να αδειάζει όλο του το φορτίο στον ωκεανό κάθε λεπτό. (Πηγή: UN Environment Programme https://environmentlive.unep.org/marinepollution).

Πώς γεμίζουν πλαστικό οι ωκεανοί;

Η πλαστική ρύπανση στους ωκεανούς μας προκαλείται σε μεγάλο βαθμό όταν οι άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να απορρίψουν υπεύθυνα τα απόβλητά τους. Αντ 'αυτού, τα πλαστικά τους απόβλητα εισέρχονται συχνά στα τοπικά ποτάμια, τελικά ρέουν στους ωκεανούς. Στην καρδιά του προβλήματος, η πλειονότητα της πλαστικής ρύπανσης οφείλεται επί του παρόντος σε επιχειρηματικά μοντέλα που υποστηρίζουν συσκευασίες μίας χρήσης· κακοδιαχείριση αποβλήτων που διαρρέουν πλαστικό στο περιβάλλον· και μια αλυσίδα εφοδιασμού που παράγει επί του παρόντος πέντε φορές περισσότερο παρθένο πλαστικό από το ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του πλαστικού στους ωκεανούς;

Περισσότερα από 800 είδη θαλάσσιων ζώων επηρεάζονται από τη ρύπανση λόγω πλαστικού, είτε μέσω κατάποσης, εμπλοκής ή χημικής μόλυνσης. Είναι η αιτία θανάτου εκατομμυρίων θαλάσσιων πτηνών και θαλάσσιων θηλαστικών, ορισμένα θαλάσσια είδη βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω της πλαστικής ρύπανσης των ωκεανών. Η κατανάλωση πλαστικού από θαλάσσια πλάσματα προκαλεί προβλήματα υγείας που εξαπλώνονται στην τροφική αλυσίδα στα μεγαλύτερα θαλάσσια ζώα και τελικά στους ανθρώπους που τα τρώνε. Το πλαστικό στις θάλασσες μολύνει επίσης τα ωκεάνια ύδατα, μειώνοντας τα επίπεδα οξυγόνου και επηρεάζοντας την επιβίωση των θαλάσσιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των φαλαινών, των δελφινιών και των πιγκουίνων. Τα πουλιά και τα χερσαία ζώα πιάνονται στο ασφυκτικό κλοιό του πλαστικού στις παραλίες. Αποτελεί απειλή για τη λειτουργία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τα μικροπλαστικά σωματίδια που επιπλέουν στους ωκεανούς είναι τοξικά για όλα τα έμβια όντα.

Γιατί αποφασίσατε να συνεργαστείτε με το Plastics For Change;

Στην Garnier, πιστεύουμε ότι έχουμε καθήκον να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Garnier έχει δεσμευτεί στα προγράμματα Solidarity Sourcing από το 2008 και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε περισσότερα συστατικά και υλικά που δημιουργούν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Ελπίζουμε να ενδυναμώσουμε 1.000 κοινότητες μέχρι το 2025.  

Πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν χωρίς πρόσβαση σε οργανωμένη συλλογή αποβλήτων. Αυτός είναι σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. Μερικοί από τους πιο μη προνομιούχους ανθρώπους του κόσμου συλλέγουν αυτά τα απόβλητα για να προσπαθήσουν να ζήσουν. Οι συλλέκτες απορριμμάτων, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες, συχνά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες. Μέσω του Plastics For Change, η Garnier υποστηρίζει την ολιστική ανάπτυξη των κοινοτήτων συλλογής απορριμμάτων στην Ινδία. Το Plastics For Change υποστηρίζει την εκπαίδευση για τα παιδιά, την υγειονομική περίθαλψη, τη διατροφή, τον οικονομικό αλφαβητισμό και την ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών - τα βασικά θεμέλια μιας υγιούς και ευτυχισμένης κοινότητας.

Τι είναι το πλαστικό που δεσμεύεται από τους ωκεανούς;

Τα πλαστικά που δεσμεύονται από τους ωκεανούς ορίζονται ως εγκαταλελειμμένα πλαστικά απόβλητα που ανακτώνται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την ακτή και τελικά θα καταλήξουν στους ωκεανούς από την επίδραση των ανέμων, των βροχοπτώσεων, της ροής των ποταμών ή των παλιρροιών.

Γιατί ανοίξαμε ένα κέντρο συλλογής στο Τσενάι;

Ο Andrew Almack, ιδρυτής του Plastics For Change έχει μακρά εμπειρία στη Νότια Ασία. Μαζί με την ομάδα του, έχουν εντοπίσει το Chennai ως βασική περιοχή για να λειτουργήσουν, γι 'αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε το πρώτο μας Κέντρο Συλλογής εκεί. Το Τσενάι βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας, όπου μια μεγάλη ποσότητα πλαστικών καταλήγει στους ωκεανούς και τις πλωτές οδούς. Χάρη στη βοήθεια 300 συλλεκτών απορριμμάτων ελπίζουμε να συλλέξουμε περισσότερους από 2 000 τόνους πλαστικού τον πρώτο χρόνο.

Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Garnier για την αντιμετώπιση της ρύπανσης λόγω πλαστικού παγκοσμίως;

Η Garnier δεσμεύεται σε μια καινοτόμο πολιτική βελτιστοποίησης των συσκευασιών για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Κοιτάζουμε επίσης πέρα από τα δικά μας προϊόντα για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής απορριμμάτων πλαστικού. Το πρόγραμμα Plastic Stewardship έχει τέσσερις βασικούς τομείς εστίασης και βασίζεται εξ ολοκλήρου στην επιστήμη. 

1. Μειώνουμε τις πλαστικές συσκευασίες όποτε είναι δυνατόν: 
- Καινοτομούμε για την ανάπτυξη συσκευασιών χωρίς πλαστικό 
- Δεσμευόμαστε να ελαφρύνουμε τις πλαστικές συσκευασίες μας 
2. Καταργούμε σταδιακά τα παρθένα πλαστικά 
- Το 2021, το 31% της ετήσιας κατανάλωσης πλαστικού γίνεται με τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού  
3. Κατασκευάζουμε και υποστηρίζουμε κυκλικά μοντέλα για να κλείσουμε τον βρόχο στα πλαστικά 
- Δεσμευόμαστε για 100% ανακυκλώσιμες, επαναγεμιζόμενες ή κομποστοποιήσιμες συσκευασίες έως το 2025 
- Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν αποτελεσματικά τις συσκευασίες. Εκτιμούμε και κατανοούμε τα πλαστικά απόβλητα στις τοπικές αγορές μας 
4. Αντιμετωπίζουμε ενεργά τα πλαστικά απόβλητα  
- Υποστηρίζουμε τη συλλογή πλαστικών από το περιβάλλον χέρι-χέρι με το Ocean Conservancy και το Plastics For Change

Μάθετε περισσότερα κατεβάζοντας την Έκθεση Προόδου Βιωσιμότητας 2022

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF της Έκθεσης Προόδου Βιωσιμότητας