Έλαιο Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει εκπληκτικά οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, καθώς περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα αλλά και βιταμίνες.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Έλαιο Αβοκάντο

Συνήθως, θα το βρείτε να αναφέρεται ως «έλαιο persea gratissima (avocado)» στη λίστα συστατικών των προϊόντων που το περιέχουν.

Έλαιο Αβοκάντο
Συχνές Ερωτήσεις
  • Το έλαιο αβοκάντο είναι ένα φυτικό έλαιο που χρησιμοποιείται για τις ενυδατικές και προστατευτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα όπως ελαϊκό οξύ (έως 66%) και παλμιτικό οξύ (12 έως 24%). Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Ε και D.
  • Όπως ισχύει για όλα τα συστατικά φυσικής προέλευσης που χρησιμοποιεί η Garnier, έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα πορισμού από παραγωγούς με πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και Fair for Life ή Fair for Life in Mass Balance. Η L'Oréal προμηθεύεται μέρος του ελαίου αβοκάντο της από μικρούς παραγωγούς στην Κένυα και την Τανζανία. Η πιστοποίηση Fair for Life επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, την τήρηση των αρχών δίκαιου εμπορίου.

    Για την παραγωγή ελαίου αβοκάντο για καλλυντικά προϊόντα, επιλέγονται καρποί που λόγω του μικρότερου μεγέθους τους δεν είναι κατάλληλοι για εξαγωγή και πώληση στη βιομηχανία τροφίμων. Η χρήση τους για την παραγωγή ελαίου αβοκάντο αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους μικροπαραγωγούς, ενώ παρέχει επίσης πρόσβαση σε χρηματοδότηση για έργα στις τοπικές κοινότητες.
  • Η λίστα με τα οφέλη του ελαίου αβοκάντο για τα μαλλιά είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Το έλαιο αβοκάντο θρέφει και ενδυναμώνει τα ξηρά, άγρια μαλλιά, προσφέρει λείανση και απαλότητα, και ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών.
  • Τα θρεπτικά οφέλη του ελαίου αβοκάντο για τα μαλλιά ισχύουν και για την επιδερμίδα. Το έλαιο αβοκάντο συμβάλλει στην αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ, διατηρώντας τα επίπεδα ενυδάτωσης σε υγιή επίπεδα ακόμα και στην πιο ξηρή επιδερμίδα. Παράλληλα, διαθέτει μαλακτικές ιδιότητες, δηλαδή απαλύνει την επιδερμίδα και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών