Βούτυρο Καριτέ (Ωμέγα-6)

Το γεγονός ότι το βούτυρο καριτέ είναι ένα πολύ σύνηθες συστατικό στην περιποίηση των μαλλιών, του σώματος και της επιδερμίδας αποδεικνύει πόσο αποτελεσματικό και ωφέλιμο είναι.

Hero Banner Image

Περισσότερα για το Βούτυρο Καριτέ (Ωμέγα-6)

Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στις τοπικές κοινότητες της Αφρικής από όπου και προέρχεται. Οι λόγοι είναι πολλοί, αφού το συστατικό αυτό έχει την ικανότητα να προσφέρει θρέψη, ενυδάτωση και απαλότητα τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα μαλλιά.

Βούτυρο Καριτέ (Ωμέγα-6)
Συχνές Ερωτήσεις
 • Το βούτυρο καριτέ, ή αλλιώς βούτυρο shea, είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων (85%-90%) όπως ωμέγα-6, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη Ε.

  Το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιούμε στην Garnier το προμηθευόμαστε μέσω προγράμματος αλληλεγγύης από την Μπουρκίνα Φάσο. Οι καρποί του δέντρου shea συλλέγονται με το χέρι, πλένονται, και έπειτα αφαιρείται η σάρκα τους. Στη συνέχεια βράζονται, και αφαιρείται το κέλυφός τους ώστε να μείνει μόνο ο πυρήνας. Το βούτυρο καριτέ εκχυλίζεται μέσω έκθλιψης, για να διατηρούνται όλες οι ιδιότητές του.

  Έτσι λαμβάνεται το πολυαγαπημένο αυτό συστατικό και ενσωματώνεται στη σύνθεση των προϊόντων που χρησιμοποιείτε καθημερινά!
 • Το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιούμε στην Garnier προέρχεται από την Μπουρκίνα Φάσο, ένα μέρος όπου τα δέντρα shea θεωρούνται εθνικός θησαυρός.

  Από το 2014, προμηθευόμαστε το 100% του βουτύρου καριτέ μας μέσω προγράμματος υπεύθυνου πορισμού από την Μπουρκίνα Φάσο.

  Η Garnier υποστηρίζει προγράμματα «δίκαιου εμπορίου», τα οποία παρέχουν οικονομικούς πόρους στις γυναίκες και συμβάλλουν στη μείωση της ενεργειακής φτώχειας και της αποψίλωσης των δασών. Τα προγράμματα αυτά:

  - εγγυώνται δίκαιες τιμές και εξασφαλίζουν την προχρηματοδότηση των καλλιεργειών κατά την περίοδο που οι αποθήκες είναι άδειες, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν εκπαίδευση και τεχνική βοήθεια σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές συγκομιδής·

  - μειώνουν την απαιτούμενη ποσότητα ξύλου, τις εκπομπές CO2 και τις αναθυμιάσεις, καθώς και το κόστος ενέργειας για τις ντόπιες οικογένειες, χάρη στη χρήση βελτιωμένων εστιών μαγειρέματος.
 • Το βούτυρο καριτέ έχει πληθώρα οφελών τόσο για την επιδερμίδα όσο και για τα μαλλιά. Είναι γνωστό για τις θρεπτικές, μαλακτικές, επανορθωτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Όταν εμπεριέχεται στη σύνθεση ενυδατικών για το πρόσωπο ή το σώμα, λειτουργεί ως μαλακτικός παράγοντας προσφέροντας ενυδάτωση και απαλότητα ακόμα και στις πιο ξηρές επιδερμίδες. Παράλληλα, επανορθώνει και ενισχύει τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις επιθέσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα, έχει την ικανότητα να θρέφει, να ενυδατώνει και να ξεμπλέκει τα άγρια, ξηρά μαλλιά αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά.
 • Ναι, το βούτυρο καριτέ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους –ειδικά για όσους έχουν αρκετά ξηρή επιδερμίδα ή πολύ ξηρά, σγουρά μαλλιά. Τίθεται συχνά το ερώτημα αν το βούτυρο καριτέ φράσσει τους πόρους ή αν προκαλεί ατέλειες. Δεν είναι ένα συστατικό που κατατάσσεται ως «φαγεσωρογόνο», δηλαδή ως συστατικό που προκαλεί ατέλειες· επομένως, στην κατάλληλη σύνθεση, δεν είναι πιθανό να φράξει τους πόρους.

Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα συστατικά μας

Προβολή συστατικών