ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ;

Ουσιαστικά, το έλαιο μονόι μοιράζεται πολλές από τις χημικές ιδιότητες του εξευγενισμένου ελαίου καρύδας. Μπορεί, λοιπόν, να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει και όλα τα οφέλη αυτού του φυσικού λίπους.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ
ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ

ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ

ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
Το έλαιο μονόι, όπως και τα ακατέργαστο έλαιο καρύδας, είναι ένας ενυδατικός παράγοντας που διεισδύει σε βάθος, κάτι που το καθιστά πολύ ευεργετικό ιδίως για τα ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η διεισδυτική αυτή ικανότητά του συνεπάγεται ότι το έλαιο μονόι μπορεί να μεταφέρει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας όλες τις επιπλέον βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και τα φυτοχημικά, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότητα μεγαλύτερης διάρκειας. Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτήν του τη δυνατότητα, επιλέγοντας σαμπουάν και μαλακτικές εμπλουτισμένα με έλαιο μονόι και επιπλέον βότανα.

ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
Σύμφωνα με μελέτη, το 70% των γυναικών που εφάρμοσαν έλαιο μονόι τρεις φορές την εβδομάδα, παρατήρησαν μετρήσιμη βελτίωση στην κατάσταση των μαλλιών τους. Το έλαιο μονόι ενυδάτωσε, επανόρθωσε και περιόρισε τις ξηρές άκρες, χαρίζοντας παράλληλα εκθαμβωτική λάμψη στα μαλλιά. Όπως και το έλαιο καρύδας, αναδομεί την τρίχα από μέσα προς τα έξω, με ορατά αποτελέσματα ακόμη και μετά από μία μόλις χρήση.

Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΘΟΥΣ ΤΙΑΡΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΙ

Το έλαιο μονόι δημιουργείται εμποτίζοντας μπουμπούκια του άνθους τιαρέ, που καλλιεργείται σε όλη την Πολυνησία, σε εξευγενισμένο έλαιο καρύδας, για αρκετές μέρες. Μόνο του, το τιαρέ χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων κουνουπιών, πονοκεφάλων, παθήσεων του ήπατος, ωτίτιδων, και επιφανειακών πληγών στην επιδερμίδα. Η προσθήκη αυτού του πλούσιου, λουλουδένιου αποστάγματος σε έλαιο καρύδας δημιουργεί ένα πανίσχυρο θεραπευτικό μείγμα, που αναδύει πολυτέλεια και αφήνει υπέροχη αίσθηση στην επιδερμίδα.

 

Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΘΟΥΣ ΤΙΑΡΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΙ
ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ

Για τους κατοίκους της Ταϊτής που το δημιούργησαν, το έλαιο μονόι είχε τεράστια σημασία. Όχι μόνο το χρησιμοποιούσαν στα μαλλιά και στην επιδερμίδα τους για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα το συμπεριελάμβαναν και σε θρησκευτικές ιεροτελεστίες, όπως την ευλογία των βρεφών και την κάθαρση των λειτουργικών σκευών και αναθημάτων.