Ευαίσθητη επιδερμίδα: Πώς να την προστατεύσεις από τον ήλιο; Ευαίσθητη επιδερμίδα: Πώς να την προστατεύσεις από τον ήλιο;

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Πώς να την προστατεύσεις από τον ήλιο;

  

Για την ευαίσθητη επιδερμίδα ακόμα και η πιο απλή κίνηση φροντίδας μπορεί να προκαλέσει αίσθηση τσιμπήματος, ερεθισμό, τσούξιμο, αίσθηση καύσου – και η αντηλιακή προστασία δεν αποτελεί εξαίρεση. Με δεδομένο πως ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα εχθρός της υγείας και της ομορφιάς του δέρματος, και πως δεν σκοπεύεις να περάσεις τη ζωή σου κλεισμένη στο σπίτι, είναι προφανές ότι το να αφήσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου χωρίς αντηλιακό είναι εκτός συζήτησης.   

Ποιο είναι, όμως, το προφίλ της ευαίσθητης επιδερμίδας; Βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως ενώ δείχνει φυσιολογική και συνήθως δεν εμφανίζει εξωτερικά συμπτώματα, την ίδια στιγμή ταλαιπωρείται από μια δυσάρεστη αίσθηση τσιμπήματος, καύσου ή τραβήγματος. Αυτό συμβαίνει γιατί χωρίς να υπάρχει λόγος η επιδερμίδα αντιδρά σε αβλαβή εξωτερικά ερεθίσματα σα να βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα στον ψυχρό αέρα, την ηλιακή ακτινοβολία, το σκληρό νερό, τις αλλαγές θερμοκρασίας, τις καλλυντικές συνθέσεις κ.α. Εδώ χρειάζεται να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται για τύπο δέρματος αλλά για μια κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί οποιαδήποτε επιδερμίδα (κανονική, λιπαρή, ξηρή), αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Συνήθως πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά βρίσκεται ένας διαταραγμένος επιδερμιδικός φραγμός ο οποίος αδυνατεί να εμποδίσει τους εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες να εισβάλλουν στο δέρμα, με αποτέλεσμα εκείνη να αντιδρά. Άλλη αιτία που μπορεί να κάνει ευαίσθητο ένα δέρμα είναι η υπερευαισθησία των νευρικών απολήξεων, οι οποίες ενεργοποιούνται αδιακρίτως σε οποιοδήποτε ερέθισμα, ακόμα και στα αβλαβή (π.χ. ακόμα και στην επαφή του δέρματος με το νερό), απελευθερώνοντας ουσίες που δημιουργούν αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος, καύσου, τσιμπήματος.

Ποιο αντηλιακό είναι ιδανικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα; 

Όπως ισχύει και για το skincare της ευαίσθητης επιδερμίδας, έτσι και για την αντηλιακή της προστασία χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή της σύνθεσης που θα εμπιστευτείς- μην ξεχνάς πως το αντηλιακό είναι το τελευταίο και απόλυτα απαραίτητο βήμα στην καθημερινή της φροντίδα! Ιδανικό αντηλιακό είναι εκείνο που θα της προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από τις επικίνδυνες ακτίνες UV, με clean σύνθεση απαλλαγμένη από «ύποπτα» φίλτρα και με συστατικά που αποδεδειγμένα σέβονται τις ιδιαιτερότητές της. Που θα το βρεις; Στην αντηλιακή σειρά Garnier Amber Solaire με το όνομα Invisible Serum Super UV50+

Αυτή η ολοκαίνουρια υβριδική σύνθεση δημιουργήθηκε ακριβώς πάνω στις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας και είναι ό,τι χρειάζεται για την καθημερινή αντηλιακή προστασία της. Με ανάλαφρη serum υφή- η τελευταία λέξη των trends στο suncare- το νέο Invisible Serum Super UV50+ προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από τις UVB, UVA και μακρές UVA με μια clean σύνθεση με τεχνολογία Ceramide Protect που ενδυναμώνει και προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό (ο οποίος βάλλεται συνεχώς από την UV ακτινοβολία και τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω) χάρη στα ceramides που περιέχει. Όσο για την αισθητηριακή εμπειρία που θα σου προσφέρει το Invisible Serum Super UV50+, είναι σούπερ απολαυστική: πολύ πιο ανάλαφρο σε σχέση με ένα κλασικό αντηλιακό χάρη στην serum υφή του, απλώνεται πανεύκολα, γίνεται ένα με την επιδερμίδα μέσα σε δευτερόλεπτα και μετά... «εξαφανίζεται» χωρίς να αφήνει το παραμικρό λευκό ίχνος στο πρόσωπο προετοιμάζοντάς το τέλεια για το μακιγιάζ που ακολουθεί! 

Plus: Η σύνθεσή του είναι vegan και εγκεκριμένη από το Leaping Bunny Programme του Cruelty Free International, όπως όλα τα προϊόντα της Garnier. Επίσης, το μπουκάλι του είναι από 40% ανακυκλωμένο γυαλί, ανακυκλώσιμο όπως και η εξωτερική συσκευασία του.