Πώς να προστατευτείτε σωστά από τον ήλιο Πώς να προστατευτείτε σωστά από τον ήλιο

Πώς να προστατευτείτε σωστά από τον ήλιο

 

Εάν ασχολείστε με την περιποίηση της επιδερμίδας σας, πιθανώς δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες και αποτελούν συχνά την πραγματική αιτία πολλών δερματικών προβλημάτων. Προβλήματα όπως μαύρα στίγματα, κηλίδες, σημάδια γήρανσης, αλλεργίες στον ήλιο, ακόμη και εξάρσεις ακμής μπορεί στην πραγματικότητα να οφείλονται σε βλάβες από την έκθεση στον ήλιο. Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατεύσετε τον εαυτό σας;

1. Επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς αντιηλιακή προστασία

Πόσο ευαίσθητη είναι η επιδερμίδα σας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία; Εάν δεν είστε σίγουρη, επιλέξτε μία κρέμα ή ένα σπρέι με SPF τουλάχιστον 30. Επίσης, τι τύπο επιδερμίδας έχετε; Παρ’ όλο που όσες έχουν ξηρή επιδερμίδα μπορούν να επιλέξουν μια πολύ ενυδατική κρέμα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να μείνουν μακριά από το αντιηλιακό. Για την ακρίβεια, ένας από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με τα αντιηλιακά είναι ότι επιδεινώνουν τις κηλίδες και τα εξάρσεις ακμής – αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος! Με την εφαρμογή του σωστού αντιηλιακού, μπορείτε τόσο να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας όσο και να μειώσετε την υπερβολική λιπαρότητά της, βελτιώνοντας έτσι αισθητά την υγεία της.

2. Εφαρμόστε την όλη μέρα, κάθε μέρα

Εάν θέλετε να αποφύγετε τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV, θα πρέπει να προστατεύετε την επιδερμίδα σας κάθε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Ίσως ακούγεται περίεργο να βάζετε αντιηλιακό όταν έξω έχει κρύο, αλλά ο ήλιος μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής ακόμη και το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Το ιδανικό είναι να βρείτε ένα προϊόν για καθημερινή χρήση που θα σας βολέψει στην πρωινή σας ρουτίνα. Πάρτε για παράδειγμα το σπρέι Garnier Ambre Solaire Daily Protection –είναι ανάλαφρο και στεγνώνει αμέσως, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το εφαρμόσετε πάνω από το μακιγιάζ, ακόμα κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, και παρέχοντάς σας προστασία για όλη την ημέρα.

3. Εφαρμόστε την παντού

Μια ακόμη συνήθεια που πρέπει να σταματήσετε είναι να εφαρμόζετε αντιηλιακή προστασία μόνο όταν πηγαίνετε διακοπές ή όταν βρίσκεστε στην εξοχή για μεγάλο διάστημα. Ενδεχομένως να μην το γνωρίζετε, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο συμβαίνει μέσα στην πόλη και, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους, ο ήλιος που περνά μέσα από το παράθυρο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα σας.

Το κλειδί είναι να κάνετε την αντιηλιακή προστασία κομμάτι της καθημερινότητάς σας, έτσι ώστε να σταματήσετε να ανησυχείτε για τους πιθανούς κινδύνους και να απολαύσετε την ζωή!