Μαύρος άνθρακας: Η νέα τάση που αλλάζει την περιποίηση μαλλιών Μαύρος άνθρακας: Η νέα τάση που αλλάζει την περιποίηση μαλλιών

Μαύρος άνθρακας: Η νέα τάση που αλλάζει την περιποίηση μαλλιών

  

Είναι φυσικής προέλευσης, γνωστός από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες, χάρη στις οποίες έχει κατακτήσει μια θέση ψηλά στη λίστα με τα it συστατικά του σύγχρονου skincare: ο λόγος για τον μαύρο άνθρακα, ο οποίος έχει αποδειχτεί... θησαυρός για τη φροντίδα της επιδερμίδας κυρίως λόγω της βαθιάς, αλλά ευγενικής, αποτοξινωτικής του δράσης. 

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας; 

Πρόκειται για μια λεπτή άοσμη και άγευστη μαύρη πούδρα, η οποία παράγεται από ξύλο μπαμπού, φλοιού καρύδας κ.α.. Για να μετατραπεί ο άνθρακας σε ενεργός (προσοχή: ο ενεργός άνθρακας δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά κάρβουνα!) απαιτείται η θέρμανσή του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με παρουσία οξυγόνου. Αυτή η διαδικασία απομακρύνει από τον άνθρακα τοξικές ουσίες, όπως το μεθάνιο, ενώ συγχρόνως αυξάνει το μέγεθος των πόρων του δημιουργώντας περισσότερες «τρύπες» σε κάθε μόριό του και κάνοντας με αυτό τον τρόπο την επιφάνειά του πιο πορώδη. Αποτέλεσμα: φορτισμένος καθώς είναι με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, ο ενεργός πλέον άνθρακας έλκει σαν μαγνήτης και εγκλωβίζει τα θετικά φορτισμένα μόρια από την επιφάνεια της επιδερμίδας, όπως είναι οι τοξίνες, καθώς και την περίσσεια σμήγματος, τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα. Αυτός είναι ο λόγος που το συστατικό αυτό θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του skincare στον καθαρισμό, τον βαθύ καθαρισμό και την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. 

Από το skincare, στο haircare! 

Μία τάση που άνοιξε νέους ορίζοντες στη φροντίδα των μαλλιών είναι το πολυσυζητημένο «skinification of hair». Πλέον, οι συνθέσεις δεν εστιάζουν στις ανάγκες που υπάρχουν μήκος της τρίχας μόνο, αλλά και στην επιδερμίδα του κεφαλιού - και δικαίως, αφού έχει τις ίδιες σχεδόν ανάγκες με την επιδερμίδα του προσώπου (αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τριχωτό υπάρχουν οι περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες σε σχέση με το πρόσωπο και το σώμα), είναι η «πηγή» της ζωής, της υγείας και της ισορροπίας των μαλλιών. Έτσι, skincare συστατικά με αποδεδειγμένα ευεργετική δράση στην επιδερμίδα «περνάνε» και στις haircare συνθέσεις, στοχεύοντας να προσφέρουν στο τριχωτό του κεφαλιού τη στοχευμένη φροντίδα που χρειάζεται ώστε να λειτουργεί σωστά, να είναι υγιές και ισορροπημένο. 

Ήταν, λοιπόν, ζήτημα χρόνου να περάσει και ο ενεργός άνθρακας στο haircare για να προσφέρει την βαθιά καθαριστική και αποτοξινωτική δράση του στα μαλλιά που το έχουν ανάγκη. Η Garnier, η οποία αναζητά συνεχώς τις απαντήσεις στη Φύση, δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει αυτές τις τόσο ευεργετικές ιδιότητές του σε μια νέα συνταγή περιποίησης ειδικά μελετημένη για τον ιδιαίτερα απαιτητικό τύπο μαλλιών με λιπαρές ρίζες και ξηρές άκρες. 

Ενεργός άνθρακας: το απόλυτο μυστικό φροντίδας για λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες

Η νέα σειρά φροντίδας Garnier Botanic Therapy Magnetic Charcoal βάζει τέλος στο λιπαρό τριχωτό και τις ξηρές άκρες με μια αποτελεσματική συνταγή εξισορρόπησης και 72ωρης ενυδάτωσης, που συνδυάζει τις καθαριστικές ιδιότητες του Ενεργού Άνθρακα με τις ενυδατικές ιδιότητες του Ελαίου Μαύρου Κύμινου. Αυτό το έξυπνο ντουέτο συστατικών απαντά ακριβώς στις ανάγκες του συγκεκριμένου τύπου μαλλιών: ο Ενεργός Άνθρακας από την Ιαπωνία δεσμεύει τη λιπαρότητα και αποτοξινώνει το τριχωτό του κεφαλιού ενώ την ίδια στιγμή το Έλαιο Μαύρου Κύμινου από την Αίγυπτο (ψυχρής έκθλιψης, ώστε να διατηρεί όλα τα οφέλη του), προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στα μήκη και τις άκρες από το πρώτο κιόλας λούσιμο, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Συγκεκριμένα: 

- Το Σαμπουάν Εξισορρόπησης, με 94% συστατικά φυσικής προέλευσης, απομακρύνει το σμήγμα από το τριχωτό, καθαρίζει τέλεια τα μαλλιά και κλειδώνει την υγρασία στις άκρες για 72 ώρες.
- Το Conditioner Εξισορρόπησης, με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, κλειδώνει την υγρασία στην τρίχα χωρίς να αφήνει υπολείμματα λιπαρότητας, ενώ κάνει τα μαλλιά τόσο ευκολοχτένιστα, που ξεμπερδεύουν με ένα βούρτσισμα. 
- Η Μάσκα Εξισορρόπησης, με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση για 72 ώρες, απαλό και λαμπερό αποτέλεσμα, χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. 

Από την πρώτη κιόλας χρήση της σειράς Botanic Therapy Magnetic Charcoal, τα μαλλιά αλλάζουν: απαλαγμένα από τη λιπαρότητα στις ρίζες και με τις άκρες ενυδατωμένες και απαλές, δείχνουν πιο όμορφα, ισορροπημένα και λαμπερά από ποτέ! 

Σας ενδιαφέρει

Η Garnier δεσμεύεται για Green Beauty και το αποδεικνύει και στη νέα σειρά Botanic Therapy Magnetic Charcoal: όλες οι συνθέσεις είναι vegan, με πάνω από 94% συστατικά φυσικής προέλευσης και με συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Επίσης, είναι και cruelty free, εγκεκριμένες από το Leaping Bunny Programme.