Παγκόσμια έρευνα αποκάλυψε ότι, παρ’ όλο που το 81% των ανθρώπων θέλει να ζει με πιο βιώσιμο τρόπο, λιγότερο από το 6% κάνει κάτι καθημερινά για την προστασία του πλανήτη.* Σκοπός αυτών των βίντεο είναι να προσφέρουν εμπεριστατωμένες πληροφορίες και χρήσιμες, εφαρμόσιμες συμβουλές πάνω σε βασικά θέματα βιωσιμότητας που σχετίζονται με τη βιομηχανία της ομορφιάς.

Σε αυτό το ταξίδι, θα εξερευνήσουμε θέματα όπως το πλαστικό & τις συσκευασίες, τη χρήση νερού και τις πράσινες επιστήμες και θα δούμε πρακτικές συμβουλές, με στόχο να κάνουμε τη βιωσιμότητα προσβάσιμη και να δώσουμε στους ανθρώπους τη δύναμη και το κίνητρο να κάνουν #OneGreenStep στην καθημερινή τους ζωή.

*Πηγή: Έρευνα της Garnier για τη Βιωσιμότητα 2021 

Επεισόδιο 1: ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

 

Η Garnier έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της προς το Green Beauty. Σε ό,τι αφορά τις οικολογικές συσκευασίες, στόχος μας είναι μέχρι το 2025 να μην χρησιμοποιούμε πια καθόλου νέο πλαστικό. Στο επεισόδιο ‘Μπορούν οι συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων να γίνουν πιο βιώσιμες;’, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις φιλικές προς περιβάλλον καινοτομίες που έχουμε ήδη δημιουργήσει, όπως το σαμπουάν στερεάς μορφής που διατίθεται σε βιοδιασπώμενη συσκευασία από χαρτόνι, και δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να βάλουμε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά μας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2: ΝΕΡΟ

    

Σήμερα, περίπου το 1/3 των ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Η ζήτηση γλυκού νερού αυξάνεται (έως το 2050 αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως κατά 20% έως 30%), αλλά λόγω της κλιματικής αλλαγής, της σπατάλης νερού και της αύξησης του πληθυσμού τα αποθέματα γλυκού νερού κινδυνεύουν.

 Η εξάρτησή μας από το νερό είναι πολύ ισχυρή, γι' αυτό είναι βασικό να βρούμε λύσεις και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για το θέμα αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Garnier ενθαρρύνει τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν στερεά σαμπουάν για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση νερού στο σπίτι- και για αυτό στο πλαίσιο της δέσμευσής μας προς το Green Beauty ανακυκλώνουμε το νερό στη διαδικασία παραγωγής μας. Όλοι μπορούμε να κάνουμε ένα δικό μας Green Step για να βοηθήσουμε να γίνει ο κόσμος μας λίγο πιο πράσινος.

Bρείτε τα προϊόντα που εμφανίζονται στα επεισόδια εδώ: