Πώς να βρω το χρώμα μαλλιών που μου ταιριάζει; Πώς να βρω το χρώμα μαλλιών που μου ταιριάζει;

Πώς να βρω το χρώμα μαλλιών που μου ταιριάζει;

  

Το χρώμα των μαλλιών μας, όπως και το στυλ τους, είναι καθοριστικό στοιχείο της εμφάνισής μας. Μια και μόνο αλλαγή αρκεί για να αλλάξει εντελώς η εικόνα μας και, επειδή οι επιλογές στις αποχρώσεις είναι πλέον κυριολεκτικά αμέτρητες, για να βρεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει ιδανικά, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις χρήσιμες συμβουλές που μάθαμε από τους ειδικούς. Ή απλά, να επιλέξεις το virtual εργαλείο που θα σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις μέσα σε δευτερόλεπτα – αλλά... first things first! 

Πράγματι η επιλογή ενός hair color δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμα και αν είσαι ήδη έμπειρη με τη βαφή στο σπίτι- πόσω μάλλον αν κάνεις τις πρώτες σου απόπειρες στη διαδικασία. Ένας γενικός κανόνας: η επιλογή σου εξαρτάται άμεσα από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου αλλά και τη φυσική σου βάση. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το undertone της επιδερμίδας παίζει τεράστιο ρόλο στο ποια χρώματα σου ταιριάζουν, είτε πρόκειται για ρούχα, για μακιγιάζ ή, φυσικά, για χρώμα μαλλιών. Και επειδή είναι αρκετά δύσκολο να διορθωθεί ένα λάθος hair color, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα που θα σε φέρουν μπροστά στο ιδανικό για εσένα hair color.  

Κατ’αρχήν είναι σημαντικό να γνωρίζεις αν έχεις θερμό ή ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Παρότι δεν είναι κανόνας, αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου είναι ανοιχτό, κατά πάσα πιθανότητα η επιδερμίδα σου έχει ψυχρά undertones ενώ αν τα μαλλιά σου είναι σκούρα μάλλον έχεις πιο θερμά undertones. Πώς μπορείς να το επιβεβαιώσεις; Γύρισε τον καρπό σου από τη μέσα πλευρά και δες τις φλέβες σου- αν είναι πράσινες, έχεις ζεστούς υποτόνους, αν είναι μπλε τότε έχεις ψυχρούς. Αν παρατηρείς και πράσινες και μπλε φλέβες, τότε το undertone σου είναι ουδέτερο, πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι σου ταιριάζουν τόσο οι ψυχρές όσο και οι θερμές αποχρώσεις μαλλιών – πόσο τυχερή! Άλλο μονοπάτι για να βρεις τα undertones της επιδερμίδας σου: αν το δέρμα σου δείχνει πιο ροζ, κόκκινο ή μπλε, τότε έχεις ψυχρούς υποτόνους ενώ αν είναι πιο ροδακινί, χρυσό ή κίτρινο, είσαι στους θερμούς. 

Ανάλογα με το hair color που θα επιλέξεις, θα δεις πως κάποια χαρακτηριστικά σου αναδεικνύονται περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με το χρώμα που είχες πριν, ή πως τα ρούχα που ήδη έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, ταιριάζουν διαφορετικά με τη νέα απόχρωση των μαλλιών σου. Αν θέλεις να τα συντονίσεις απόλυτα μεταξύ τους, η θεωρία των χρωμάτων και το color wheel (χρωματικός κύκλος) θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Συγκεκριμένα, τα χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στο color wheel είναι αυτά που αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά. Αντίστοιχα, αν για παράδειγμα, επέλεξες ένα ζωηρό, ζεστό ξανθό χρώμα μαλλιών, τότε η γκαρνταρόμπα σου θα πρέπει να κινηθεί στους ψυχρούς τόνους που σίγουρα θα κολακεύουν και θα αναδεικνύουν το hair color σου. 

Και ένα ακόμα success tip: μην απομακρυνθείς πολύ από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου – οι δραματικές αλλαγές θέλουν τρόπο, και αν δεν είσαι βέβαιη πως τον κατέχεις, είναι προτιμότερο να κάνεις πιο μικρά αλλά ασφαλή βήματα προς ένα νέο hair color. Δύο τόνοι πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το φυσικό σου χρώμα, είναι σίγουρο πως θα σου ταιριάζουν και θα αναδεικνύουν τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου. 

Πώς θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι βρήκες το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει; 

Πανεύκολα, με ελάχιστα κλικ και σε χρόνο dt! Για αυτό φρόντισε η Garnier με το Color Match, ένα virtual εργαλείο που μέσα από ένα διασκεδαστικό quiz θα σε οδηγήσει στις κατάλληλες αποχρώσεις για σένα! Σε 2 μόλις λεπτά, οι ειδικοί της κατηγορίας βαφής μαλλιών της Garnier θα σου προτείνουν την απόχρωση που σου ταιριάζει με βάση το χρώμα που ήδη έχεις αλλά και αυτό που θέλεις να αποκτήσεις καθώς και ποια βαφή μαλλιών (Olia ή Color Sensation) είναι η ιδανική για σένα. 

Θέλεις να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι έχεις βρει το ιδανικό hair color ή απλά να πειραματιστείς με τις trendy αποχρώσεις που σου αρέσουν αλλά δεν είσαι σίγουρη ότι σου ταιριάζουν; Γίνεται! Το Virtual Try On- aka Ζωντανή Δοκιμή- είναι το άλλο καινοτόμο εργαλείο της Garnier στην κατηγορία βαφής μαλλιών. Τα βήματα απλά: διαλέγεις τη μάρκα βαφής που θέλεις να δοκιμάσεις ανάμεσα σε Color Sensation (Μόνιμη βαφή μαλλιών για έντονο χρώμα έως και 10 εβδομάδες) ή Olia (Μόνιμη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία), κάνεις κλικ στο «Δοκίμασε τώρα» και βλέπεις επιτόπου την αλλαγή στα μαλλιά σου είτε μέσω κάμερας είτε μέσω φωτογραφίας σου που μπορείς να ανεβάσεις. Τέλος, διαλέγεις την απόχρωση που σου ταιριάζει και την αγοράζεις online ή offline- πιο απλό... δε γίνεται!