Φυσικές αποχρώσεις μαλλιών: Πώς θα αναδείξεις τη δική σου! Φυσικές αποχρώσεις μαλλιών: Πώς θα αναδείξεις τη δική σου!

Φυσικές αποχρώσεις μαλλιών: Πώς θα αναδείξεις τη δική σου!

  

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο το φυσικό χρώμα των μαλλιών κάθε ανθρώπου, αυτό με το οποίο γεννήθηκε δηλαδή, ταιριάζει πάντα με τον τόνο της επιδερμίδας του (ανεξάρτητα από το αν υπάρχει, ενδεχομένως, κάποια άλλη απόχρωση που μπορεί να του πηγαίνει περισσότερο); Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology, ο φυσικός τόνος του δέρματός σου καθορίζεται από την ποσότητα μελανίνης που παράγει το σώμα σου. Αν παράγει πολλή μελανίνη, το δέρμα σου είναι πιο σκούρο ενώ αν δεν παράγει πολλή, η επιδερμίδα σου είναι πιο ανοιχτόχρωμη. Σίγουρα οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα ο χρόνος που εκτίθεσαι στον ήλιο, μπορεί να επηρεάσει τον τόνο της επιδερμίδας σου αλλά δεν δημιουργεί μεγάλες αποκλίσεις. Κάτι παρεμφερές συμβαίνει και στα μαλλιά, το χρώμα των οποίων επίσης καθορίζεται από τη μελανίνη. Εκείνοι που δεν παράγουν μεγάλη ποσότητα αυτής της φυσικής χρωστικής έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά ενώ όσοι έχουν πολλή μελανίνη έχουν σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά. Επίσης, ο χρόνος που περνάει επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών, για αυτό το λόγο συνήθως δεν παραμένει ακριβώς το ίδιο με εκείνο που γεννήθηκες.

Πώς θα δώσεις ζωντάνια & λάμψη στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σου;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: όπως εξηγούν οι experts, η λάμψη των μαλλιών συνδέεται απόλυτα με την ποιότητα της τρίχας αλλά και την ισορροπία της επιδερμίδας του κεφαλιού. Όταν η τρίχα είναι υγιής, τα λέπια της είναι κλειστά και λεία, αντανακλούν ομοιόμορφα το φως και τα μαλλιά αποκτούν αυτή την υπέροχη, φυσική λάμψη. Επίσης, το ισορροπημένο τριχωτό είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την υγεία των μαλλιών, αφού από αυτή την «δεξαμενή» αντλεί η τρίχα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι δυνατή και ελαστική. Πρώτο μέλημά σου, λοιπόν, θα πρέπει να είναι να διασφαλίζεις την ποιότητα των μαλλιών σου τόσο με τις συνήθειες όσο και με τις επιλογές σου στη φροντίδα τους. 

Αν, λοιπόν, αισθάνεσαι πως θέλεις να κάνεις κάτι έξτρα για να αναδείξεις τη φυσική απόχρωση των μαλλιών σου, χωρίς να τινάξεις το budget σου στον αέρα, ο τρόπος είναι απλός και το αποτέλεσμα σούπερ εντυπωσιακό: ο λόγος για τη βαφή στο σπίτι η οποία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ και ως προς τη σύνθεση και ως προς την πρακτικότητα, που μπορείς να την εφαρμόσεις με κλειστά μάτια (σχεδόν) ακόμα και αν είσαι αρχάρια. Και επειδή στόχος σου είναι να αναδείξεις τη φυσική απόχρωση των μαλλιών σου, ακολούθησε τη συμβουλή της American Academy of Dermatology: για να πάρεις το καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα χρώματος φρόντισε ώστε η απόχρωση της βαφής που θα χρησιμοποιήσεις να είναι τρείς τόνους πάνω ή τρεις τόνους κάτω από το φυσικό σου. Όσο για τη σύνθεσή της, μαζί με το ζωηρό, λαμπερό χρώμα είναι απαραίτητο να σέβεται την ποιότητα της τρίχας, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όσο και μετά.

Η μόνιμη βαφή μαλλιών Garnier Color Sensation έχει ακριβώς αυτό το προφίλ και θα το διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας χρήση. Οι έντονες, νέας γενιάς χρωστικές που περιέχει χαρίζουν έντονο, πλούσιο χρώμα που παραμένει ζωηρό και λαμπερό για έως και 10 εβδομάδες ενώ προσφέρουν και 100% κάλυψη στα λευκά. Την ίδια στιγμή, η πρωτοποριακή σύνθεσή της, εμπλουτισμένη με έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, προσφέρει 20% περισσότερη καλλυντική φροντίδα στην τρίχα κατά τη διάρκεια της βαφής ενώ της χαρίζει και μια ευχάριστη ευωδιά.

Η Garnier κλείνει στο κουτάκι της Color Sensation τα απαραίτητα για το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι δηλαδή την οξειδωτική κρέμα, την κρέμα βαφή και την κρέμα περιποίησης για εντατική φροντίδα της τρίχας μετά τη διαδικασία και εσύ αναλαμβάνεις την εφαρμογή- τόσο απλό και τόσο budget friendly που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου!