Πώς να έχετε φυσικό αποτέλεσμα στη βαφή μαλλιών Πώς να έχετε φυσικό αποτέλεσμα στη βαφή μαλλιών

Πώς να έχετε φυσικό αποτέλεσμα στη βαφή μαλλιών

 

Σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας; Είτε είναι η πρώτη σας φορά, είτε λατρεύετε να αλλάζετε το χρώμα των μαλλιών σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς να πετύχετε τέλειο, φυσικό αποτέλεσμα.
Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα για εσάς:
Για να είστε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται φυσικό, προσπαθήστε να μην αποκλίνετε πολύ από το φυσικό σας χρώμα. Αντιθέτως, μείνετε κοντά σε αυτό, ανοίγοντας ή σκουραίνοντας τα μαλλιά έως και δύο τόνους κατά το μέγιστο. Επίσης, για look που φαίνεται φυσικό, πάντοτε να λαμβάνετε υπόψη το χρώμα των ματιών και της επιδερμίδας σας. Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι θερμός, επιλέξτε ζεστά χρώματα. Αν ο τόνος της είναι ψυχρός ή ρόδινος, επιλέξτε αποχρώσεις με βάση το μπλε.
Επιλέξτε τη σωστή τεχνική: 
Η τεχνική του block colouring μπορεί, ενίοτε, να φαίνεται επίπεδη και μη φυσική. Επιλέξτε ανταύγειες ή μια βαφή με πολυτονική σύνθεση που θα μιμηθεί τους φυσικούς τόνους των μαλλιών σας. Οι ανταύγειες θα δώσουν διάσταση και βάθος στο κούρεμά σας, ενώ παράλληλα θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο λαμπερή. Ωστόσο, προσέξτε να μην το παρακάνετε με τις ανταύγειες, καθώς αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται ψεύτικα, δημιουργώντας πολύ ευδιάκριτες γραμμές. Το ίδιο αφύσικες φαίνονται και οι παχιές ανταύγειες. Οι φυσικές ανταύγειες είναι συνήθως πιο λεπτές στη ρίζα και πιο παχιές στην άκρη. Τα lowlights, τα highlights, το balayage, και το ombré είναι εξαιρετικές τεχνικές για να πετύχετε τέλειο, απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.
Επιλέξτε φυσικές βαφές:
Επιλέξτε μια φυσική βαφή που να περιέχει λιγότερες χημικές ουσίες. Όχι μόνο θα είναι λιγότερο επιβλαβής για τα μαλλιά σας, αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το φυσικό look που θέλετε. Τα ισχυρά χημικά προϊόντα ενδέχεται να έχουν πολύ πορτοκαλί αποτέλεσμα. Αντιθέτως, μια φυσική βαφή θα βελτιώσει την ποιότητα των μαλλιών σας, βοηθώντας τα να διατηρήσουν τη φυσική τους λάμψη. Και, αν τη συνδυάσετε με μερικές ενυδατικές θεραπείες και κάποια στοχευμένα προϊόντα, τα μαλλιά σας θα φαίνονται φυσικά και υγιή!
Με λίγα λόγια, μπορείτε εύκολα να εξασφαλίσετε φυσικό αποτέλεσμα στη βαφή σας, αρκεί να λάβετε υπόψη τον τόνο της επιδερμίδας σας, να επιλέξετε την κατάλληλη τεχνική που θα μιμηθεί τους φυσικούς τόνους των μαλλιών σας, και να διαλέξετε μια φυσική βαφή. Τα λαμπερά, υγιή μαλλιά που φαίνονται φυσικά σας περιμένουν!