Έκθεση στον ήλιο: 4 Αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα Έκθεση στον ήλιο: 4 Αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα

Έκθεση στον ήλιο: 4 Αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα

 

Σε όλους μας αρέσει να βγαίνουμε έξω στον ήλιο και να απολαμβάνουμε τον καθαρό αέρα. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο συνδέεται με ορισμένους κινδύνους και θα πρέπει να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιπτώσεις που έχει ο ήλιος στην επιδερμίδα μας.

1. Αφυδάτωση

Φυσικά και η ζεστασιά του ήλιου μειώνει την υγρασία, αλλά η επιδερμίδα σας δεν είναι μπουγάδα που την απλώνετε για να στεγνώσει! Για την ακρίβεια οι επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας είναι πολύ βαθύτερες από την απλή μείωση της επιφανειακής υγρασίας. Οι ακτίνες UVA, συγκεκριμένα, διεισδύουν πολύ βαθιά στην επιδερμίδα και βλάπτουν την ικανότητά της να ανανεώνεται και να παραμένει ελαστική, οδηγώντας στον σχηματισμό ρυτίδων που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε!

2. Κηλίδες

Ενώ μερικές φακίδες σε ένα πρόσωπο με ανοιχτό δέρμα έχουν κάτι το ελκυστικό, ο κίνδυνος των κηλίδων που οφείλονται στον ήλιο ή την ηλικία είναι διαφορετικός. Αυτές είναι κηλίδες που εμφανίζονται σχεδόν από το πουθενά, πάνω που νομίζαμε ότι πετύχαμε εκείνο το όμορφο μαυρισμένο look. Σημαίνουν ότι ο ήλιος προκαλεί μόνιμη βλάβη στην ισορροπία της επιδερμίδας και, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι μη αναστρέψιμες. Γι’ αυτό να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

3. Σημάδια πρόωρης γήρανσης

Οι μικρές ρυτίδες που σχετίζονται με την ηλικία και η μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας μπορούν να ελαχιστοποιηθούν σημαντικά, αρκεί να φροντίζετε την επιδερμίδα σας σωστά. Αυτό σίγουρα δεν περιλαμβάνει την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης με έναν τρόπο που πολλές από εμάς θα θεωρήσουμε υπερβολικά άδικο. Ωστόσο, επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι να εφαρμόζετε κάθε μέρα το κατάλληλο επίπεδο αντιηλιακής προστασίας.

4. Πάχυνση επιδερμίδας: ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για την επιδερμίδα με τάση ακμής

Η έκθεση στον ήλιο κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι για την επιδερμίδα με τάση ακμής. Το φαινόμενο της πάχυνσης της επιδερμίδας απλώς θάβει τα προβλήματα της περίσσειας σμήγματος και ρύπων κάτω από την επιφάνεια, μόνο και μόνο για να επανεμφανιστούν και να πάρουν την εκδίκησή τους αργότερα!

Μπορείτε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από αυτά τα προβλήματα που σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο εφαρμόζοντας αντιηλιακό σε καθημερινή βάση. Γιατί να μην δοκιμάσετε ένα μη λιπαρό σπρέι προστασίας από τον ήλιο που στεγνώνει αμέσως, όπως το Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF50 Face Mist, ή την Sensitive Advanced SPF30 Face Cream για την επιδερμίδα με τάση ακμής; Με αυτά τα προϊόντα, τελικά δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να απολαύσετε τον ήλιο!