CHARCOAL Botanic Therapy Article 4 συμβουλές για λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες

4 συμβουλές για λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες

  

Όπως συμβαίνει στον μικτό τύπο επιδερμίδας, όπου η λιπαρότητα και η ξηρότητα συνυπάρχουν στο πρόσωπο (κάθε μια σε συγκεκριμένη ζώνη), έτσι και στον μικτό τύπο μαλλιών: η λιπαρότητα στη ρίζα «συναντά» την ξηρότητα στην άκρη της τρίχας - συνθήκη που απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση ώστε τα μαλλιά να ξαναβρούν την ισορροπία τους. 

Τι φταίει; 

Το τριχωτό της κεφαλής είναι η πηγή της ζωής των μαλλιών. Από τους πολλούς σμηγματογόνους αδένες που διαθέτει εκκρίνονται τα πολύτιμα φυσικά έλαια, τα οποία «ταξιδεύουν» από τις ρίζες μέχρι τις άκρες των μαλλιών φροντίζοντας για την ελαστικότητα και την προστασία τους. Όταν αυτά τα έλαια δεν καταφέρνουν να γλιστρίσουν ομοιόμορφα σε όλο το μήκος της τρίχας εξαιτίας του τύπου της (πχ. σγουρή ή πολύ μακριά) ή της φθοράς της, ή όταν κάποιος παράγοντας πυροδοτήσει την παραγωγή περισσότερου σμήγματος στην επιδερμίδα του κεφαλιού από το φυσιολογικό, η εικόνα είναι μονόδρομος: η λιπαρότητα συσσωρεύεται στις ρίζες ενώ οι άκρες γίνονται ξηρές και εύθραυστες. 

Η γενετική προδιάθεση, οι καιρικές συνθήκες (το κρύο του χειμώνα προκαλεί ξηρότητα στα μαλλιά ενώ η ζέστη του καλοκαιριού κάνει πιο λιπαρό το τριχωτό), το έντονο στρες (η εκτίναξη της κορτιζόλης στα ύψη επηρεάζει την έκκριση σμήγματος), η διατροφή, τα ακατάλληλα προϊόντα φροντίδας ή styling (ειδικά σε υπερβολικές ποσότητες), οι επαναλαμβανόμενες τεχνικές εργασίες, είναι ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους λόγους που συναντάμε πίσω από τον μικτό τύπο μαλλιών.

4 βασικές συμβουλές για λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες

Το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τύπο μαλλιών χρειάζεται να αντιμετωπίσετε όχι ένα αλλά δύο προβλήματα ταυτόχρονα, σίγουρα κάνει πιο απαιτητική την εξίσωση που θα επαναφέρει την ισορροπία τους. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί: 

#1
Αποφύγετε το πολύ συχνό λούσιμο


Όσο και αν η λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών σας, σάς προκαλεί να λούζεστε συχνά προκειμένου να την ξεφορτωθείτε, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη παγίδα. Ο λόγος; Ότι το συχνό λούσιμο – και, ακόμα περισσότερο, όταν το νερό είναι σκληρό- απομακρύνει από την επιδερμίδα του κεφαλιού από τα πολύτιμα φυσικά έλαιά της. Αποτέλεσμα: οι σμηγματογόνοι αδένες αναγκάζονται να παράγουν ακόμα περισσότερο σμήγμα προκειμένου να διατηρήσουν την ισορροπία στο τριχωτό, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε. 

Spoiler Alert!
Η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες- ναι, υπάρχει!- θα σας απαλλάξει από το άγχος του πολύ συχνού λουσίματος. Ποιο είναι αυτό; Διαβάστε το άρθρο την απάντηση!

#2
Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

Όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγεί τα μαλλιά σε αυτή την εικόνα είναι το γεγονός ότι τα φυσικά, θρεπτικά έλαια που παράγουν οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού, δεν καταφέρνουν να ταξιδέψουν σε όλο το μήκος της τρίχας. Το συστηματικό βούρτσισμα από τις ρίζες προς τις άκρες, πάντα με απαλές κινήσεις, βοηθάει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή των φυσικών ελαίων κατά μήκος των μαλλιών. 

#3
Περιορίστε τη χρήση εργαλείων θερμότητας

Είναι γνωστό ότι η θερμότητα των εργαλείων styling αφυδατώνει και ταλαιπωρεί την τρίχα, κάτι που πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγετε - πόσω μάλλον όταν ήδη έχετε ξηρές άκρες. Οι ειδικοί προτείνουν να περιορίσετε στο ελάχιστο τη χρήση τους και να απλώνετε πάντοτε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν στα μαλλιά σας πριν χρησιμοποιήσετε εργαλείο θερμότητας. Η ειδική σύνθεσή του είναι πολύτιμη σε όλο το μήκος της τρίχας και ιδιαίτερα στις ξηρές, εύθραυστες άκρες της γιατί λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από επιπλέον φθορές που προκαλεί η θερμότητα ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη. 

#4
Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα φροντίδας

Η φροντίδα αυτού του τύπου μαλλιών είναι ένας γρίφος. Χρειάζονται εξισορρόπηση της λιπαρότητας στη ρίζα και βαθιά ενυδάτωση στις άκρες - αλλά σε μία κίνηση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να... σπάτε το κεφάλι σας για να βρείτε την απάντηση, ούτε να πειραματίζεστε με συνδυασμούς προϊόντων φροντίδας ελπίζοντας πως θα βρείτε τη λύση. H Garnier δημιούργησε την πιο ισορροπημένη συνταγή για τα μαλλιά σας συνδυάζοντας τις καθαριστικές ιδιότητες του Ενεργού Άνθρακα από την Ιαπωνία με τις ενυδατικές ιδιότητες του Ελαίου Μαύρου Κύμινου από την Αίγυπτο, στη νέα σειρά Botanic Therapy Magnetic Charcoal με πάνω από 94% συστατικά φυσικής προέλευσης! Στις vegan συνθέσεις των προϊόντων, ο Ενεργός Άνθρακας, αυτό το φυσικό καθαριστικό, δρα σαν μαγνήτης απομακρύνοντας σμήγμα, τοξίνες και ρύπους ενώ το Έλαιο Μαύρου Κύμινου, με σύσταση που, μεταξύ άλλων, περιέχει και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες καθώς και πολλά αρωματικά έλαια, βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας ενώ συγχρόνως προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος. Έτσι, το σμήγμα απομακρύνεται από το λιπαρό τριχωτό και η υγρασία “σφραγίζεται” στα μήκη και τις άκρες για 72 ώρες. Αποτέλεσμα: μαλλιά ορατά υγιή και λαμπερά, χωρίς ίχνος λιπαρότητας! 

Ρουτίνα περιποίησης Botanic Therapy Magnetic Charcoal

Βήμα 1ο: Σαμπουάν Εξισορρόπησης Μαλλιών με Ενεργό Άνθρακα
Το ειδικά μελετημένο Σαμπουάν Εξισορρόπησης για λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες, καθαρίζει και απελευθερώνει το τριχωτό από λιπαρότητα και ρύπους απαλάσσοντάς σας από το άγχος του καθημερινού λουσίματος, αφήνει ενυδατωμένες τις άκρες και χαρίζει μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά.

Βήμα 2ο: Conditioner Εξισορρόπησης Μαλλιών με Ενεργό Άνθρακα
Μετά τον καθαρισμό, το Conditioner Εξισορρόπησης της νέας σειράς Botanic Therapy Magnetic Charcoal έρχεται να κλειδώσει την πολύτιμη υγρασία σε μήκη και άκρες, αφήνοντάς τα ανάλαφρα και ευκολοχτένιστα. 

Βήμα 3ο: Μάσκα Εξισορρόπησης
Μία φορά την εβδομάδα, η ειδικά μελετημένη, πλούσια σύνθεση αυτής της μάσκας εξισορρόπησης μαλλιών που δρα από το 1ο λεπτό και δεν βαραίνει τα μαλλιά, θα γεμίσει τις «δεξαμενές» τις τρίχας με πλούσια ενυδάτωση και θρέψη- αλλά και με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας του κεφαλιού. Μεταξένια, λαμπερά, χωρίς την παραμικρή υποψία λιπαρότητας, τα μαλλιά ξαναβρίσκουν την ισορροπία τους και δείχνουν απλά υπέροχα!

Σας ενδιαφέρει
Η Garnier δεσμεύεται για Green Beauty και το αποδεικνύει και στη νέα σειρά Botanic Therapy Magnetic Charcoal: όλες οι συνθέσεις είναι vegan, με πάνω από 94% συστατικά φυσικής προέλευσης και με συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Επίσης, είναι και cruelty free, εγκεκριμένες από το Leaping Bunny Programme.