Γιατί πρέπει να βάζω μαλακτική μαλλιών Γιατί πρέπει να βάζω μαλακτική μαλλιών

Γιατί πρέπει να βάζω μαλακτική μαλλιών;

 

Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνει η μαλακτική μαλλιών, ούτε γιατί το χρησιμοποιούν· απλώς κάνουν ντους μηχανικά, αρπάζοντας το πρώτο μπουκάλι που βρίσκουν μπροστά τους! Ωστόσο, αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε ποια είναι η χρησιμότητα του μαλακτικού και σε τι διαφέρει το καθένα, θα μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της περιποίησης των μαλλιών σας.

Πώς λειτουργεί;

Τα μαλακτικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενυδατικές και δυναμωτικές ουσίες, καθώς και σε συστατικά που ενισχύουν τις πρωτεΐνες της τρίχας. Με λίγα λόγια, είναι σχεδιασμένα να αναπληρώνουν όλα εκείνα τα πολύτιμα στοιχεία που το σαμπουάν αφαιρεί από τα μαλλιά σας. Και δεν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό κόλπο: τα συστατικά του σαμπουάν μπορεί να αποδειχθούν πολύ σκληρά για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, αφού δουλειά τους είναι να προσφέρουν βαθύ καθαρισμό. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφουν την υγρασία και τα φυσικά έλαια των μαλλιών και του τριχωτού, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μαλακτικό σε κάθε λούσιμο.

Η μαλακτική μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά;

Όχι απαραιτήτως. Όταν λούζεστε, ναι, θα πρέπει να προσφέρετε λίγη περιποίηση στα μαλλιά σας. Ειδάλλως, εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών σας. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, χαρίστε τους μεταξένια απαλότητα και ζωηρό χρώμα βάζοντας μαλακτικό κάθε μέρα· επίσης, για λίγη έξτρα τόνωση, εφαρμόστε μια μάσκα περιποίησης μία φορά την εβδομάδα. Αν έχετε κατσαρά μαλλιά, δοκιμάστε ένα μαλακτικό κατά του φριζαρίσματος που να μην χρειάζεται ξέβγαλμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το μαλακτικό επιλέγοντας ένα υπέροχο λάδι μαλλιών.

Τα μαλακτικά, λοιπόν, δεν είναι όλα πάνω-κάτω το ίδιο;

Ούτε κατά διάνοια: τα μαλακτικά έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τύπου μαλλιών, ανάλογα με το αν είναι άτονα, κατσαρά, ξηρά, λιπαρά, και ούτω καθεξής. Για παράδειγμα, τα πυκνά, σγουρά μαλλιά είναι λιγότερο διαπερατά, και συνήθως πολύ ξηρά και αρκετά επιρρεπή στο σπάσιμο. Έτσι, ένα ειδικό μαλακτικό για σγουρά μαλλιά θα προσφέρει πολύ πιο εντατική ενυδάτωση σε σχέση με ένα που προορίζεται για ίσια ή λιπαρά μαλλιά.

Αν έχετε λεπτά μαλλιά με τάση λιπαρότητας, θα πρέπει, προφανώς, να αποφύγετε τα βαριά αυτά μαλακτικά. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, να μην βάζετε καθόλου μαλακτικό, αφού κυκλοφορούν μερικά πολύ καλά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να δώσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας.

Να θυμάστε απλώς να εφαρμόζετε το μαλακτικό μόνο από τη μέση των μαλλιών σας και κάτω· έτσι, θα στοχεύσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες τους, χωρίς να δημιουργήσετε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.