Πως το στρες δημιουργεί λιπαρά μαλλιά Πως το στρες δημιουργεί λιπαρά μαλλιά

Πως το στρες δημιουργεί λιπαρά μαλλιά

 

Το στρες επηρεάζει το σώμα μας με πολλούς τρόπους, και τα μαλλιά μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Όταν έχουμε άγχος, ο οργανισμός μας παράγει έναν διαφορετικό συνδυασμό ορμονών, που κάνουν τα μαλλιά μας πιο λιπαρά και πιο ατίθασα.

Ακμή και στρες

Συχνά, το στρες προκαλεί ακμή, η οποία συνήθως αυξάνει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας μας. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο: τα αυξημένα έλαια που εκκρίνονται από το τριχωτό της κεφαλής εισχωρούν στα μαλλιά, και τα έλαια των μαλλιών μπορεί να κάνουν πιο λιπαρή την επιδερμίδα του προσώπου δημιουργώντας περισσότερες ατέλειες.

Ο αγχωτικός τρόπος ζωής συνοδεύεται τις περισσότερες φορές κι από έλλειψη ύπνου. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, η ορμονική ισορροπία του σώματός μας διαταράσσεται, προκαλώντας την αυξημένη παραγωγή ελαίων στα μαλλιά και την επιδερμίδα μας. Επιπλέον, τα μαλλιά γίνονται πιο λιπαρά και χάνουν τον φυσικό τους όγκο.

Το κλειδί για την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών είναι να περιορίσετε τις πηγές άγχους στην καθημερινότητά σας και να φροντίζετε να κοιμάστε αρκετά. Ένας δραστήριος, υγιεινός τρόπος ζωής, με ισορροπημένη διατροφή και επαρκή άσκηση, θα μειώσει τα επίπεδα του στρες. Αν δώσετε στον οργανισμό σας τον ύπνο που χρειάζεται, θα διαπιστώσετε ότι τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας θα διαχειρίζονται καλύτερα το στρες, εξαλείφοντας τους παράγοντες που προκαλούν λιπαρότητα και μια σειρά άλλων προβλημάτων!