5 Τρόποι για τη σωστή προστασία μαλλιών τον χειμώνα 5 Τρόποι για τη σωστή προστασία μαλλιών τον χειμώνα

5 Τρόποι για τη σωστή προστασία μαλλιών τον χειμώνα

 

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να φέρει το χάος στα μαλλιά σας. Ωστόσο, αν τους δώσετε όλη την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει, θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν λαμπερά ακόμα και όταν το κρύο είναι τσουχτερό. Διαβάστε παρακάτω τις 5 συμβουλές μας για το πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα:

1. Ελαττώστε τη συχνότητα που λούζεστε

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά σας. Τα διάφορα προϊόντα ενδέχεται να καταστρέψουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, αφήνοντάς τα αφυδατωμένα και εύθραυστα. Προσπαθήστε να λούζεστε μία με δύο φορές την εβδομάδα, για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Για βέλτιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικό κατάλληλα για τον δικό σας τύπο μαλλιών. Επίσης, φροντίστε να βάζετε μαλακτικό σε κάθε λούσιμο. Αυτό θα κρατήσει τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και θα αναπληρώσει τα έλαια που απομακρύνθηκαν από το σαμπουάν.

2. Εφαρμόστε ένα μαλακτικό εντατικής θρέψης μία φορά την εβδομάδα

Οι σκληρές καιρικές συνθήκες μπορεί να κάνουν τα μαλλιά εύθραυστα και θαμπά. Η εφαρμογή ενός μαλακτικού εντατικής θρέψης, μία φορά την εβδομάδα, θα τους προσφέρει αναζωογόνηση και ενυδάτωση από τη ρίζα ως τις άκρες. Επιλέξτε ένα μαλακτικό με αργανέλαιο, για μια έξτρα δόση Βιταμίνης Ε που θα ενισχύσει τη λάμψη τους.

3. Φορέστε καπέλο και μεταξωτό μαντήλι

Το καπέλο θα προστατεύσει τα μαλλιά σας από τις αδίστακτες καιρικές συνθήκες, αλλά μπορεί να τα φριζάρει ή να χαλάσει το χτένισμά σας. Για να αποφύγετε την ενοχλητική αυτή παρενέργεια, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι προτού φορέσετε το καπέλο, ή προσθέστε στο καπέλο μεταξωτή φόδρα.

4. Προστασία από τη θερμότητα

Το ιδανικό είναι να μην χρησιμοποιείτε καθόλου πιστολάκι και σίδερο για ίσιωμα ή για μπούκλες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς μπορεί να αφυδατώσουν τα μαλλιά σας κάνοντάς τα εύθραυστα και δημιουργώντας ψαλίδα. Ωστόσο, αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο τέτοιο εργαλείο, φροντίστε να εφαρμόσετε πρώτα ορό, σπρέι ή κρέμα προστασίας από τη θερμότητα. Τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα να αποτρέπουν την καταστροφή της τρίχας, γι’ αυτό μην τα παραλείπετε ποτέ.

5. Φρεσκάρετε τακτικά το κούρεμά σας

Τριμάρετε τα μαλλιά σας κάθε 6-8 εβδομάδες, για να αφαιρέσετε την ψαλίδα. Αυτό θα τα κρατήσει υγιή και θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν. Επίσης, με το τακτικό κούρεμα, τα μαλλιά σας θα παραμείνουν λαμπερά και δεν θα σπάνε τόσο εύκολα.

Ακολουθήστε τις συμβουλές αυτές και κάντε τα μαλλιά σας να λάμπουν, ακόμα κι όταν ο καιρός είναι μουντός.