ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Το ιξώδες υαλουρονικό οξύ παρασκευάζεται κυρίως από σάκχαρα και απαντάται εκ φύσεως στο ανθρώπινο σώμα, όπου χρησιμεύει σαν συνδετικός ιστός, στη λίπανση των αρθρώσεων, ακόμη στη διατήρηση του σχήματος των οφθαλμικών βολβών. Οι δερματολόγοι αγαπούν το υαλουρονικό οξύ για την περιποίηση της επιδερμίδας, καθώς δεν αφήνει λιπαρότητα, δεν προκαλεί ερεθισμούς, και αποτελεί έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό ενυδατικό παράγοντα. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι έχει και αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΕΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, γεγονός που το καθιστά έναν από τους πιο ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες. Σε αντίθεση με άλλες μαλακτικές ουσίες, αυτού του είδους η ενυδάτωση ενισχύει τη συγκράτηση του νερού, βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να ανακτήσει τη σφριγηλότητά της. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί οροί και κρέμες με υαλουρονικό οξύ πωλούνται σαν εναλλακτικά μέσα πλήρωσης—χωρίς τη χρήση ενέσιμων θεραπειών!—,μολονότι τα αποτελέσματά τους δεν έχουν τόσο μακρά διάρκεια.

ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
Η προσέλκυση και η συγκράτηση του νερού δεν έχει να κάνει μόνο με την ομορφιά της επιδερμίδας μας. Το υαλουρονικό οξύ έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία και την ποιότητά της, ιδίως σε ό,τι αφορά τη γηράσκουσα επιδερμίδα. Όντας εξαιρετικά ανάλαφρο και απαλό, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, χωρίς να ενέχει τον κίνδυνο ερεθισμών ή να φράζει τους πόρους.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας αποδυναμώνεται λόγω της απώλειας της υγρασίας, και έτσι μειώνεται η φυσική της ικανότητα να δρα σαν φραγμός ενάντια στους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και τις τοξίνες, όπως η ρύπανση και η βλαβερή ακτινοβολία του ηλίου. Η ικανότητα του υαλουρονικού οξέος να συγκρατεί την υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο στην επανόρθωση της επιδερμίδας, βοηθώντας τη γηράκουσα επιδερμίδα να θωρακιστεί ξανά απέναντι στα στοιχεία αυτά.

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ

ΝΕΕΣ, ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ

Ένα παλαιότερο μειονέκτημα του υαλουρονικού οξέος ήταν το μεγάλο μοριακό του μέγεθος, το οποίο περιόριζε την ευεργετική του δράση μόνο στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Καθώς, λοιπόν, δεν μπορούσε να διεισδύσει σε βάθος, τα αποτελέσματα του υαλουρονικού οξέος διαρκούσαν μόνο για όσο έμενε στην επιδερμίδα ο ορός ή η κρέμα που το περιείχαν· με το που έπλενες το πρόσωπό σου, εξαφανιζόταν. Όμως το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε χάρη στις νέες συνθέσεις μικρότερου μοριακού βάρους.