ΤΟ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το δέντρο Αργκάν είναι μακρινός συγγενής της αμυγδαλιάς και ευδοκιμεί σχεδόν αποκλειστικά στο Μαρόκο, όπου οι καρποί του είναι πολύ αγαπητοί και χρησιμοποιούνται ευρέως, από την εποχή που η φυλή των Βερβέρων διέσχισε για πρώτη φορά της έρημες πεδιάδες της περιοχής. Όντας ανέκαθεν δημοφιλές για τη φροντίδα του σώματος και των μαλλιών, για την υπέροχη γεύση του που θυμίζει καρύδια, ακόμη και για την καταπραϋντική του δράση στους πόνους των αρθρώσεων, το αργανέλαιο έχει περάσει με άριστα και όλα τα τεστ της σύγχρονης επιστήμης. Μεταξύ των φυσικών ελαίων, το αργανέλαιο έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα της αντιοξειδωτικής Βιταμίνης Ε. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στη διαφύλαξη της υγείας των κυττάρων, και σε σκουαλένιο, που παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

ΤΟ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ: ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ

ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ: ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ

Η ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟΥ
Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, το αργανέλαιο σφραγίζει την υγρασία στην επιδερμίδα, για να τη βοηθήσει να απαλλαγεί από την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Το ελαϊκό οξύ που απαντάται στη σύνθεση αυτού του ελαίου υψηλής πυκνότητας και συγκέντρωσης, είτε χρησιμοποιείται μεμονωμένα είτε σαν συστατικό προϊόντων περιποίησης, συμβάλλει στην υγιή ισορροπία της λιπαρότητας της επιδερμίδας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟΥ
Το αργανέλαιο δεν φράζει τους πόρους, κάτι που το καθιστά ιδανική θεραπεία για τις εξάρσεις ακμής. Το λινελαϊκό οξύ που εμπεριέχει ενισχύει την κυτταρική ανανέωση, χαρίζοντας στην επιδερμίδα υγιή όψη, φρεσκάδα και λάμψη. Και η υψηλή περιεκτικότητά του σε Βιταμίνη Ε βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την υπερέκθεση στον ήλιο.

ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Είτε σαν ενεργό συστατικό σαμπουάν και μαλακτικών, είτε μέσω της απευθείας εφαρμογής του σε μικρές ποσότητες, το αργανέλαιο κάνει θαύματα στα ξηρά, θαμπά μαλλιά, όπως ακριβώς ωφελεί και την επιδερμίδα χάρη στους μαλακτικούς του παράγοντες. Το αργανέλαιο χαρίζει λάμψη, ενυδατώνει τις ξηρές άκρες με ψαλίδα, κάνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα, μειώνει το ξεφλούδισμα στο τριχωτό της κεφαλής, και βοηθά στην ανάπτυξη νέων, υγιών τριχών.

ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΟ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ευεργετικά οφέλη του αργανέλαιου έχουν πια αποκτήσει παγκόσμια φήμη και, ως εκ τούτου, η ζήτησή του έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Οι τοπικοί συνεταιρισμοί γυναικών, που έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκριθούν στη ζήτηση αυτή, συμμετέχουν συχνά σε προγράμματα βιώσιμων πρακτικών (που περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη συλλογή μόνο των καρπών που πέφτουν στο έδαφος). Οι εν λόγω προσπάθειες μειώνουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της αυξανόμενης ζήτησης του αργανέλαιου. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι ρίζες του δέντρου αργκάν αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους, η διατήρηση ενός υγιούς και παραγωγικού πληθυσμού δέντρου είναι διπλά επωφελής για το οικοσύστημα.