Οι 5 καλύτερες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

5 απλοί τρόποι να αποφύγετε και να μειώσετε την κυτταρίτιδα
Μολονότι πολλές φορές αποτελεί πραγματικό πλήγμα για την αυτοπεποίθησή μας, η κυτταρίτιδα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που επηρεάζει πάνω από το 80% των γυναικών. Τα χαρακτηριστικά «βαθουλώματα» της κυτταρίτιδας οφείλονται στα λιπώδη κύτταρα που διαστέλλονται και ανεβαίνουν στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Η σύσφιγξη της επιδερμίδας, που θα τη βοηθήσει να ανακτήσει την ομοιόμορφη όψη της, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα. Διαβάστε παρακάτω πώς θα το καταφέρετε:
1. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας
Η ανεπαρκής ενυδάτωση έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά την περίσσεια λίπους, και έτσι να δημιουργεί αποθέματα λίπους κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Για να κρατήσετε λοιπόν τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, και να αποφύγετε τον σχηματισμό κυτταρίτιδας, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό.
2. Ασκηθείτε
Μολονότι η άσκηση δεν μπορεί να αποτρέψει ή να εξαφανίσει εξ ολοκλήρου την κυτταρίτιδα, μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους και στην τόνωση του μυϊκού συστήματος. Έτσι, συμβάλλει στη σύσφιγξη της επιδερμίδας και κάνει την κυτταρίτιδα πολύ λιγότερο ορατή. Ο συνδυασμός αερόβιας γυμναστικής με ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι η πιο αποτελεσματική λύση. Και για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα στους γλουτούς και τους μηρούς, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις παλιές, καλές κι αγαπημένες προβολές (lunges).
3. Απολέπιση και μασάζ
Η απολέπιση και το μασάζ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη σύσφιγξη της επιδερμίδας, καθώς διαλύουν τα αποθέματα λίπους κάτω από την επιφάνειά της. Αφιερώστε χρόνο για μια πλήρη απολέπιση σώματος μία φορά την εβδομάδα, και κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα μασάζ όσο συχνότερα μπορείτε.
4. Εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης
Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων, όπως μια λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας ή μια συσφιγκτική κρέμα σώματος, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κυτταρίτιδα. Συχνά, τα προϊόντα αυτά εμπεριέχουν συστατικά όπως η καφεΐνη και τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, τα οποία δρουν ενάντια στην κυτταρίτιδα και προσφέρουν εξαιρετικά συσφιγκτικά αποτελέσματα. Εξερευνήστε τη σειρά Body Tonic της Garnier και βρείτε το ιδανικό προϊόν για εσάς.
5. Χαλάρωση και αποφόρτιση από το στρες
Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά το στρες μπορεί πραγματικά να παίξει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την κυτταρίτιδα. Η κορτιζόλη –η ορμόνη που συνδέεται με το στρες– προκαλεί τη λέπτυνση της επιδερμίδας και αυξάνει την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Γι’ αυτό λοιπόν, κοιμηθείτε καλά, πάρτε βαθιές αναπνοές, και κάντε ό,τι χρειάζεται για να μείνετε… ζεν!