Η σωστή ενυδάτωση για την ξηρή επιδερμίδα

Η επιδερμίδα μας επιτελεί πραγματικά μοναδικό έργο, και είναι σημαντικό να της παρέχουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής και να λειτουργεί σαν ένας ισχυρός φραγμός. Υγιής επιδερμίδα σημαίνει ενυδατωμένη επιδερμίδα, με την αφυδάτωση να αποτελεί σύνηθες πρόβλημα. Είτε η θεραπεία έρχεται με φυσικές μεθόδους είτε με πιο… τεχνητά μέσα, η ενυδάτωση είναι το παν.
Φύση
Ο τύπος της επιδερμίδας σας –είτε είναι ξηρή, είτε λιπαρή, είτε μια μείξη των δύο– καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σας. Υπάρχουν όμως φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε την ξηρότητα. Πρώτα από όλα, η πλέον φυσική θεραπεία κατά της ξηρότητας είναι το άφθονο νερό. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να πίνετε νερό: μας δροσίζει, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, και βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι όμως εξίσου σημαντικό, αν θέλουμε η επιδερμίδα μας να είναι υγιής και απαλή. Επίσης, ελαχιστοποιήστε την έκθεσή σας στις σκληρές καιρικές συνθήκες (υγρασία, άνεμος, δυνατός ήλιος), για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να μην χάσει τα φυσικά έλαιά της που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωσή της. Και φυσικά, απαραίτητη είναι και η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα –όπως αυτά που απαντώνται στα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς–, χωρίς υπερβολικές ποσότητες αλατιού.
Εξειδικευμένα προϊόντα
Μερικές φορές, βέβαια, η επιδερμίδα μας χρειάζεται λίγη έξτρα φροντίδα, την οποία μπορούμε να βρούμε μόνο σε εξειδικευμένα προϊόντα. Ένα σωστό και αποτελεσματικό καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης θα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας, συμπληρώνοντας ιδανικά όλα τα παραπάνω βήματα. Ξεκινήστε κάνοντας απολέπιση με ένα ειδικό γάντι και ένα scrub καλής ποιότητας, για να απομακρύνετε τους ρύπους. Έπειτα χρησιμοποιήστε μια ενυδατική, μη φαγεσωρογόνο μάσκα προσώπου, για να την ενυδατώσετε σε βάθος. Τέλος, εφαρμόστε μια καλή ενυδατική που θα βελτιώσει άμεσα την όψη και την αίσθηση της ξηρής επιδερμίδας. Αναζητήστε συστατικά-κλειδί, όπως το στεατικό οξύ, τα απαλυντικά κεραμίδια, και η χοληστερόλη. Φροντίστε επίσης να χρησιμοποιείτε ελαφριά, καλής ποιότητας προϊόντα μακιγιάζ –και πάντοτε με φειδώ–, καθώς τα προϊόντα που είναι βαριά ή γεμάτα χημικές ουσίες θα επιδεινώσουν την ξηρή επιδερμίδα.
Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ενοχλητική, αφού όχι μόνο κλέβει την προσοχή από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά μας, αλλά επίσης μπορεί να μας προκαλέσει και έντονη δυσφορία. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας αμέσως μόλις εμφανίσει σημάδια ξηρότητας, για να τη βοηθήσετε να ανακτήσει τη λάμψη και την υγεία της.