3 Λύσεις για να καταπολεμήσετε τη κυτταρίτιδα

Σε μερικές περιπτώσεις, η έντονη κυτταρίτιδα μπορεί να συνιστά πηγή άγχους. Η γνωστή αυτή όψη που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού επηρεάζει περίπου το 90% των γυναικών, σε κάποια φάση της ζωής τους. Οπότε, αν έχετε κυτταρίτιδα, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνη. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούν να συμβάλουν στη μείωσή της. Πριν λοιπόν εγκαταλείψετε κάθε ελπίδα, δοκιμάστε τις παρακάτω μεθόδους.
1. Άσκηση
Η κυτταρίτιδα είναι αποθέματα λίπους που συσσωρεύονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Η τακτική άσκηση θα μειώσει το λίπος στο σώμα σας· άρα, θα αποτρέψει τη δημιουργία περαιτέρω κυτταρίτιδας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ελαττώσει την ήδη υπάρχουσα. Το κολύμπι και το ποδήλατο είναι εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα, στοχεύοντας ταυτόχρονα τις προβληματικές περιοχές –και θα το διασκεδάσετε κιόλας! Τα γονίδια παίζουν ρόλο στην εμφάνιση κυτταρίτιδας, αλλά εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και ο τρόπος ζωής. Η άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα θα σας εξασφαλίσει αισθητή διαφορά. Η άσκηση με αντιστάσεις, όπως τα βάρη, η σανίδα (plank) και τα πους-απ, χτίζουν το μυϊκό σύστημα και καίνε το λίπος. Επίσης, η άσκηση ενισχύει την παραγωγή των ενδορφινών στο σώμα, κάτι πολύ σημαντικό, καθώς το στρες αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κυτταρίτιδας. Με λίγα λόγια, η άσκηση είναι απαραίτητο κομμάτι της φροντίδας του σώματός σας.
2. Υγιεινή διατροφή
Η άσκηση είναι πολύ πιο αποτελεσματική για τη συνολική υγεία του σώματος, όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή. Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά –ιδίως αυτά που έχουν ζωηρό χρώμα, όπως κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, κόκκινα κρεμμύδια, και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Όλες αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και θα βοηθήσουν το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες, συμβάλλοντας έτσι στην κυτταρική ανανέωση. Η δράση αυτή συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, άρα η παραγωγή του είναι απαραίτητη. Περιορίστε την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού και επεξεργασμένων τροφίμων, και φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό. Ο οργανισμός χρειάζεται 2 λίτρα ημερησίως, μόνο για να επιτελέσει τις βασικές λειτουργίες του· καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι το νερό, αν θέλετε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.
3. Μασάζ
Το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία, ενώ μια κρέμα καλής ποιότητας θα ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα. Έτσι, βοηθά την επιδερμίδα να επανορθωθεί, ενώ, όταν γίνεται τακτικά, συμβάλλει στη διάλυση των αποθεμάτων λίπους που προκαλούν κυτταρίτιδα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, κάντε μασάζ μετά το μπάνιο.