Τι σημαίνουν τα νούμερα στις βαφές μαλλιών; Τι σημαίνουν τα νούμερα στις βαφές μαλλιών;

Τι σημαίνουν τα νούμερα στις βαφές μαλλιών;

  

Αν βάφετε μαλλιά σας στο σπίτι, σίγουρα θα θυμάστε την πρώτη φορά που χρειάστηκε να... αποκωδικοποιήσετε τα νούμερα που υπάρχουν πάνω στα kit βαφών, προκειμένου να επιλέξετε το σωστό για εσάς χρώμα, όπως κάνουν οι colorist. 

Στο σύμπαν του hair coloring, υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα αρίθμησης των βαφών που αποτυπώνει με ακρίβεια το χρώμα της και που είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε, ώστε να αποφεύγετε τις... δυσάρεστες εκπλήξεις. Το πρώτο νούμερο είναι η βάση και δείχνει πόσο ανοιχτό ή σκούρο είναι ένα χρώμα. Έτσι έχουμε: 1.0 για το μαύρο, το 2.0 πιο σκούρο μαύρο, 3.0 για το καστανό/μελαχρινό, 4.0 για το σκούρο καστανό, 5.0 για το καστανό ανοιχτό, 6.0 για το σκούρο ξανθό, 7.0 για το ξανθό, 8.0 για το μεσαίο ξανθό, 9.0 για το ανοιχτό ξανθό και 10.0 το κατάξανθο/πλατινέ. 

Μετά το κόμμα που υπάρχει δίπλα σε αυτό το πρώτο νούμερο, τη βάση χρώματος δηλαδή, ακολουθεί ένας δεύτερος αριθμός που δηλώνει τον τόνο των μαλλιών. Μια γκάμα ουδέτερων, ψυχρών και ζεστών τόνων χρησιμοποιείται για να περιγράψει αποχρώσεις πέρα από το πόσο ανοιχτή ή σκούρα είναι η βάση των μαλλιών- για παράδειγμα φυσική, μπεζ, χρυσαφένια κλπ. Αυτή η διάσταση παίζει καθοριστική σημασία στο να βρείτε ακριβώς την απόχρωση που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας, σε σχέση με τα undertones της. Αν υπάρχουν τρία νούμερα πάνω στο κουτάκι της βαφής, τότε το πρώτο αντιστοιχεί όπως εξηγήσαμε στο βασικό χρώμα, το δεύτερο είναι ο τόνος και το τρίτο το ρεφλέ, που δίνει μια έξτρα διάσταση χρώματος στο βασικό. 

Πώς θα βρεις το ιδανικό hair color για σένα;

Για να το ανακαλύψεις, χρειάζεται να γνωρίζεις αν έχεις θερμό ή ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Σύμφωνα με τον γενικό κανόνα, αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου είναι ανοιχτό, τότε μάλλον η επιδερμίδα σου έχει ψυχρό υποτόνο (undertones) ενώ αν τα μαλλιά σου είναι σκούρα, μάλλον έχει θερμό υποτόνο. Για να σιγουρευτείς, ρίξε μια ματιά στις φλέβες σου: αν είναι μπλε, τα undertones σου είναι ψυχρά, αν είναι πράσινες είναι θερμά ενώ αν είναι ένα mix των δύο, τότε είναι ουδέτερα (που σημαίνει ότι σου ταιριάζουν και οι ψυχροί και οι θερμοί τόνοι hair color!).

Να θυμάσαι: Απόφυγε τις δραματικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σου όταν τα βάφεις στο σπίτι, για να μην ρισκάρεις ούτε το αποτέλεσμα αλλά ούτε την δύναμη των μαλλιών σου. Προτίμησε ένα χρώμα δύο τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το φυσικό σου, από την γκάμα που σου ταιριάζει, και να είσαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα είναι άκρως κολακευτικό! 

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη γνώμη ενός expert για το χρώμα που θα επιλέξεις; Το Color Match της Garnier είναι ένα virtual εργαλείο που μέσα από ένα διασκεδαστικό quiz θα σου αποκαλύψει τις ιδανικές αποχρώσεις για σένα. Οι  ειδικοί της κατηγορίας βαφής μαλλιών της Garnier μέσα σε μόλις 2 λεπτά θα σου προτείνουν την απόχρωση που σου ταιριάζει με βάση το χρώμα που ήδη έχεις αλλά και αυτό που ονειρεύεσαι να αποκτήσεις. 

Αν πάλι θέλεις να δεις ακριβώς πόσο σου ταιριάζει το χρώμα, δεν έχεις παρά να κάνεις... Virtual Try On, δηλαδή Ζωντανή Δοκιμή, με ένα ακόμα high-end εργαλείο της Garnier! Εσύ απλά διαλέγεις τη μάρκα βαφής που θέλεις να δοκιμάσεις (Color Sensation ή Olia), κάνεις κλικ στο «Δοκίμασε τώρα» και βλέπεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου την αλλαγή στα μαλλιά σου είτε μέσω κάμερας είτε μέσω φωτογραφίας που μπορείς να ανεβάσεις- τόσο απλό, τόσο χρήσιμο! 

Και τώρα που ξέρεις ακριβώς πώς να “διαβάζεις” τα νούμερα στις βαφές μαλλιών και πώς θα βρεις το χρώμα που σου ταιριάζει, μένει το άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας: να επιλέξεις την βαφή στην οποία θα εμπιστευτείς το χρώμα και την ποιότητα των μαλλιών σου. Αν αναζητάς μια μόνιμη βαφή για έντονο και λαμπερό χρώμα που μένει αναλλοίωτο για έως και 10 εβδομάδες, χωρίς καθόλου λευκά, θα λατρέψεις την Color Sensation της Garnier!  

Χάρη στα νέας γενιάς χρωστικά που περιέχει χαρίζει έντονο, λαμπερό και ζωηρό χρώμα στα μαλλιά αλλά και 100% κάλυψη των λευκών. Επιπλέον, η σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με έλαιο άγριου τριαντάφυλλου που χαρίζει 20% περισσότερη καλλυντική φροντίδα στην τρίχα αλλά και μια ευχάριστη ευωδιά στη βαφή. Όσο για τη χρήση της, πιο απλή δεν γίνεται: εσύ βάζεις το μπολ, το πινέλο και την εφαρμογή και όλα τα υπόλοιπα (δηλαδή οξειδωτική κρέμα, κρέμα βαφή και κρέμα περιποίησης για έξτρα φροντίδα μετά τη βαφή) θα τα βρεις μέσα στο κουτάκι της. 

Η βαφή μαλλιών Color Sensation της Garnier κυκλοφορεί σε 14 μοντέρνες αποχρώσεις και το βέβαιο είναι πως ανάμεσά τους θα βρεις το haircolor που ονειρεύεσαι τα μαλλιά σου!