Πώς να κάνετε balayage ή ombre στο σπίτι Πώς να κάνετε balayage ή ombre στο σπίτι

Πώς να κάνετε balayage ή ombre στο σπίτι

 

Αν σας αρέσουν οι ανταύγειες, σίγουρα μπορείτε να βρείτε πλέον πολλές και διαφορετικές λύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν να κάνουν με πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες με αλουμινόχαρτο. Θεωρούνται πολύ hot τάσεις για τα μαλλιά, και συνήθως χρεώνονται ακριβά στα κομμωτήρια. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ombre look ή μερικές απλές ανταύγειες balayage στο σπίτι, αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και ακολουθήσετε τα παρακάτω εύκολα βήματα.

Εξοπλιστείτε

Για να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι γάντια από λεπτό λάτεξ που να σας εφαρμόζουν καλά, μια παλιά πετσέτα που να μην σας πειράζει αν λερωθεί, και μια χτένα. Για την τεχνική του balayage, μια μικρή χτένα σε στιλ σπάτουλας είναι ιδανική για την εφαρμογή της βαφής. Επίσης, χρησιμοποιήστε βαζελίνη για να προστατεύσετε τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά σας από τους λεκέδες.

Επιλέξτε το χρώμα σας

Να θυμάστε ότι, για το τέλειο ombre look, πρέπει να βρείτε μια απόχρωση έως και δύο τόνους πιο ανοιχτή από το φυσικό σας χρώμα. Το ombre επιλέγεται συνήθως για να δώσει το αποτέλεσμα του φυσικού ξανοίγματος των μαλλιών από τον ήλιο, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αποχρώσεις, όπως το μελί και το ξανθό του πάγου για τα ανοιχτά μαλλιά, ή το καστανοκόκκινο για τα σκούρα καστανά.

Κάντε το με την ησυχία σας

Το κλειδί για να κάνετε ανταύγειες στο σπίτι είναι να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεται, χωρίς βιασύνες. Χωρίστε προσεκτικά τα μαλλιά σας με μια χτένα ή ένα hair stick, πρώτα κατά μήκος της χωρίστρας και μετά οριζόντια, και έπειτα αποφασίστε σε ποια τμήματα θέλετε να κάνετε τις ανταύγειες. Τέλος, για ανάλαφρο, φυσικό balayage, περάστε τη βαφή μόνο στην έξω πλευρά των μαλλιών με κάθετες κινήσεις, και στη συνέχεια τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη. Το ombre αποτέλεσμα απαιτεί φυσική ρίζα, οπότε μην ανεβείτε πολύ ψηλά· επικεντρωθείτε στις άκρες των μαλλιών. Έτσι, το χρώμα της βαφής θα αναμειχθεί τέλεια με το φυσικό σας χρώμα, φέρνοντας στα μαλλιά σας το άγγιγμα του ήλιου και δημιουργώντας την εντύπωση ότι μόλις επιστρέψατε από τις καλοκαιρινές σας διακοπές! 
Σίγουρα δεν μπορείτε να συναγωνιστείτε έναν έμπειρο κομμωτή, εκπαιδευμένο στις τεχνικές του ombre και του balayage, όμως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πειραματιστείτε και να ανακαλύψετε τι πραγματικά σας αρέσει –αφήστε που είναι και η τέλεια λύση για τις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και απεχθάνονται τα κομμωτήρια!