Πως μπορώ να καλύψω τα γκρίζα μαλλιά Πως μπορώ να καλύψω τα γκρίζα μαλλιά

Πως μπορώ να καλύψω τα γκρίζα μαλλιά;

 

Δεν έχει σημασία αν είστε 20 ή 40, τα γκρίζα μαλλιά θα σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη από όσο νοιώθετε. Δεν χρειάζεται πια να συμβιβάζεστε με αυτό! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να καλύψουν τα γκρίζα, με εξαιρετικές μόνιμες βαφές που εξασφαλίζουν υπέροχο, φυσικό αποτέλεσμα· αυτό ακριβώς, δηλαδή, που ταιριάζει στη στιλάτη, νεανική ιδιοσυγκρασία τους.
Επιλέξτε το χρώμα σας
Το πρώτο βήμα λοιπόν για την κάλυψη των γκρίζων είναι να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα για εσάς. Όπως ισχύει για όλες τις βαφές, λάβετε υπόψη το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών σας –και δεν εννοούμε το γκρίζο!
Για παράδειγμα, αν είστε φυσική ξανθιά και έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με θερμό τόνο βάσης, επιλέξτε ένα μελί ξανθό. Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ψυχρός, τότε το σαντρέ με μπλε τόνους είναι το χρώμα σας. Αν είστε ξανθιά, τα πολύ ευχάριστα νέα είναι ότι θα μπορέσετε να καλύψετε τα γκρίζα πολύ εύκολα –ακόμα και εφαρμόζοντας μόνη σας τη βαφή στο σπίτι–, καθώς το γκρίζο δεν απέχει πολύ από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.
Από την άλλη, αν είστε φυσική καστανή, είναι καλύτερο –προφανώς– να επιλέξετε μια καστανή απόχρωση. Ωστόσο, ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σκούρα, δοκιμάστε ένα κανονικό προς ανοιχτό καστανό, καθώς αυτό θα σας προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη και θα ταιριάξει με την κατά πάσα πιθανότητα ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σας. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να καλύψετε τα γκρίζα με οποιοδήποτε χρώμα· όμως, αν θέλετε το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό, πρέπει να λάβετε υπόψη και την ηλικία σας, για τον απλούστατο λόγο ότι μαζί με εσάς μεγαλώνει και η επιδερμίδα σας. Με την πάροδο του χρόνου, και καθώς η επιδερμίδα σας γίνεται πιο ωχρή, ένα πολύ σκούρο χρώμα μπορεί να σκληραίνει τα χαρακτηριστικά σας και να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα χρώμα με σοκολά τόνους ή κάντε ανάλαφρες ανταύγειες με την τεχνική του balayage. Έτσι, θα φωτίσετε το πρόσωπό σας και θα εξασφαλίσετε πιο νεανικό look.
Τέλος, οφείλουμε να σας πούμε ότι μπορείτε πάντα να αγαπήσετε και να αποδεχθείτε πλήρως τα γκρίζα σας μαλλιά –ιδίως αν είστε υπέρ του πιο κομψού, σικάτου στιλ. Το γκρι γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, και πραγματικά είναι ο καλύτερος τρόπος να αγκαλιάσετε αυτό που σας χάρισε η Μητέρα Φύση και να μεγαλώσετε με χάρη!

COLOR MATCH

Ψάχνεις την ιδανική απόχρωση για τα μαλλιά σου; Το Color Match quiz 1 λεπτού θα σε βοηθήσει να την ανακαλύψεις!

VIRTUAL TRY ON

Με πάνω από 35 αποχρώσεις, βρες αυτή που σου ταιριάζει με το εργαλείο ζωντανής δοκιμής, Virtual Try On!