Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας γκρι Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας γκρι

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας γκρι

 

Από τα αιθέρια παστέλ και το ξανθό του πάγου που επικράτησαν την περασμένη χρονιά, φέτος τα μαλλιά βάφονται σε ολοένα και πιο ανοιχτές αποχρώσεις, κάτι που ήδη αποτελεί την απόλυτη τάση –και τα γκρι μαλλιά είναι η επιτομή της μόδας! Ίσως όμως να φοβάστε ότι το γκρι δεν θα ταιριάξει στα φυσικά σας χρώματα, ή ότι θα φαίνεται… σαν τα μαλλιά σας να γκρίζαραν κανονικά. Μην ανησυχείτε! Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πώς να πετύχετε το πιο cool γκρι.

Επιλέξτε την απόχρωσή σας

Είναι αλήθεια ότι, συνήθως, οι αποχρώσεις του γκρι ταιριάζουν σε γυναίκες με ανοιχτό χρώμα μαλλιών, όπως ξανθό ή σαντρέ καστανό. Όμως το γκρι δεν είναι μία μόνο απόχρωση. Το γκρι που θα επιλέξετε πρέπει να εμπεριέχει τόνους του φυσικού σας χρώματος. Αν λοιπόν είστε καστανή, επιλέξτε μια πιο ζεστή απόχρωση· κι αν είστε ξανθιά, δοκιμάστε μια ψυχρή απόχρωση με πιο μωβ τόνο βάσης. Όσο για τους πειραματισμούς, δεν θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερο καμβά από το γκρι. Πολλές γυναίκες επιλέγουν ένα πιο πανκ στιλ, αναμειγνύοντας απαλές αποχρώσεις του μωβ, του μπλε ή του πράσινου, για ένα look αιθέριο και άκρως εντυπωσιακό. Τα καλά νέα είναι ότι, όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε να αναμείξετε με το γκρι, αν είστε καστανή, μπορείτε πάντα να κρατήσετε τις ρίζες σας σκούρες, αφού το γκρι ταιριάζει άψογα με το balayage που θέλει τις ρίζες στο φυσικό τους χρώμα. 

Αφιερώστε τον απαιτούμενο χρόνο

Το μόνο δύσκολο με το να βάψετε τα μαλλιά σας γκρι είναι η μεγάλη διαδικασία που απαιτείται. Για τις ξανθές, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς δεν χρειάζεται να ξανοίξουν πολύ τα μαλλιά τους. Όμως οι καστανές ενδέχεται να παιδευτούν λιγάκι παραπάνω! Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και τα μαλλιά σας είναι σκούρα, θα πρέπει να βρείτε έναν εξειδικευμένο κομμωτή και να είστε προετοιμασμένη ότι η όλη διαδικασία θα γίνει σταδιακά. Θα πρέπει πρώτα να κάνετε ντεκαπάζ, έπειτα να δημιουργηθεί η κατάλληλη ασημί ή μωβ βάση, και μετά να μπει η βαφή στην απόχρωση που θα έχετε επιλέξει. Το πιο τέλειο όμως είναι ότι, αφού πετύχετε το ιδανικό γκρι, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αμέτρητα στιλ και χτενίσματα, όλα τους εξίσου εντυπωσιακά!