Πώς μπορώ να βάψω εύκολα τη ρίζα μόνη μου; Πώς μπορώ να βάψω εύκολα τη ρίζα μόνη μου;

Πώς μπορώ να βάψω εύκολα τη ρίζα μόνη μου;

  

Όσες βάφετε τα μαλλιά σας ξέρετε καλά πως πριν καν κάνει την εμφάνισή της η ρίζα (συνήθως κάθε 4-6 εβδομάδες), θα πρέπει να οργανώσετε το χρόνο και το πρόγραμμά σας για να φρεσκάρετε εγκαίρως το χρώμα της, πριν προλάβει να κάνει αισθητή την παρουσία της και στους γύρω σας. Αν βάφετε τα μαλλιά σας στο κομμωτήριο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα τηλεφώνημα για να κλείσετε ραντεβού με τον κολορίστ σας. Αν, όμως, θέλετε να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας, θα χρειαστεί να πάρετε πρώτα κάποιες αποφάσεις, με πρώτη και βασική: σε ποια βαφή για το σπίτι θα εμπιστευτείτε το χρώμα αλλά και την ποιότητα των μαλλιών σας, αφού η ιδανική μόνιμη βαφή είναι εκείνη που συνδυάζει το έντονο, λαμπερό χρώμα και την τέλεια κάλυψη των λευκών με την προηγμένη σύνθεση που σέβεται την ισορροπία της τρίχας. 

Επειδή τα μαλλιά δεν αντέχουν απανωτά try& error στο χρώμα, η Garnier ανέλαβε να δημιουργήσει την μόνιμη κρέμα βαφή που ονειρευόμαστε: η Color Sensation χαρίζει έντονο, λαμπερό και ζωηρό χρώμα που διαρκεί για έως και 10 εβδομάδες, χάρη στα νέας γενιάς χρωστικά που περιέχει ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει και 100% κάλυψη των λευκών. Η πρωτοποριακή σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με έλαιο άγριου τριαντάφυλλου για 20% περισσότερη καλλυντική φροντίδα στην τρίχα αλλά και ευχάριστη ευωδιά στη βαφή, που κάνει τη χρήση της ακόμα πιο απολαυστική. Και φυσικά, είναι πανεύκολη στη χρήση: στο κουτάκι της Color Sensation θα βρείτε οξειδωτική κρέμα, κρέμα βαφή και κρέμα περιποίησης για φροντίδα των μαλλιών μετά τη βαφή. Οπότε, αυτό που μένει σε εσάς είναι να επιλέξετε το χρώμα που ονειρεύεστε από τις 14 αποχρώσεις της Color Sensation και μετά να βάλετε το μπολ, το πινέλο και τις απλές κινήσεις εφαρμογής για να φρεσκάρετε τη ρίζα μόνη σας ή για να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας- πιο απλό, δε γίνεται! 

Step by step: Πώς θα βάψετε τη ρίζα μόνη σας τέλεια, με την μόνιμη κρέμα βαφή Garnier Color Sensation

1. Πρώτα βγάζετε από το κουτάκι της βαφής όλα όσα θα χρειαστείτε. Σημαντικό: Είναι απαραίτητο να κάνετε 48 ώρες πριν την εφαρμογή της βαφής ένα τεστ προειδοποίησης αλλεργίας για σιγουριά. 
2. Φορέστε τα γάντια που θα βρείτε στο κουτάκι  και ανακατέψτε όλη την ποσότητα της οξειδωτικής κρέμας και της κρέμας βαφής σε ένα μη μεταλλικό μπολ. 
3. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα και απλώστε το μείγμα μόνο στις ρίζες – ή και στα υπόλοιπα μαλλιά αν θέλετε ένα συνολικό φρεσκάρισμα στο χρώμα τους. 
4. Στη συνέχεια περιμένετε 30 λεπτά να δράσει, λούστε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε την κρέμα περιποίησης μετά τη βαφή. Ξεπλύνετε καλά, και ιδού: έντονο, πλούσιο, κρυστάλλινο χρώμα, 100% κάλυψη στα λευκά, εξαιρετική ποιότητα της τρίχας και διάρκεια έως και 10 εβδομάδες- απλά τέλειο! 

Tip: Αν βρεθήκατε με το μπάνιο σας να θυμίζει... σκηνή εγκλήματος μετά τη βαφή (πράγμα δύσκολο με την ευκολία της Color Sensation), με λεκέδες δηλαδή στο νεροχύτη ή/και στο πάτωμα, περάστε τα με λίγη χλωρίνη, αφήστε τη να δράσει για 10 με 15 λεπτά και ξεβγάλετε. Στην περίπτωση που έγιναν λεκέδες και στην επιδερμίδα σας, μπορείτε να τους καθαρίσετε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα. 

Bonus tip:
Αν βάφατε τα μαλλιά σας στο κομμωτήριο αλλά αποφασίσατε να τα βάφετε πλέον μόνη στο σπίτι, η επιλογή του χρώματος χρειάζεται προσοχή. Τα νούμερα στα κουτάκια των βαφών δείχνουν τη βάση, τον τόνο και το ρεφλέ που δίνει η κάθε μία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται απόλυτα και από το χρώμα που ήδη έχουν τα μαλλιά σας. Στην περίπτωση που δεν είστε σίγουρη, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον κολορίστ σας για να μην βάλετε τα μαλλιά σας σε αχρείαστη ταλαιπωρία.