Κάθε πότε μπορώ να βάφω τα μαλλιά μου; Κάθε πότε μπορώ να βάφω τα μαλλιά μου;

Κάθε πότε μπορώ να βάφω τα μαλλιά μου;

  

Από τις πιο συχνές ερωτήσεις του hair coloring, εκείνη που αφορά στο πόσο συχνά μπορούμε να ανανεώνουμε τη βαφή μαλλιών έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σχετίζεται άμεσα την υγεία και τη δύναμή τους. Σύμφωνα με τους experts, η συχνότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες με πιο βασικούς τον τύπο και την ποιότητα της βαφής που χρησιμοποιείται και, βέβαια, από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά σας.

Οι προσωρινές βαφές, επειδή δεν εισχωρούν στο εσωτερικό της τρίχας αλλά μένουν την επιφάνειά της, είναι ήπιες για τα μαλλιά. Όμως, το χρώμα που μπορούν να δώσουν περιορίζεται στην ανάδειξη του φυσικού τόνου ή πιο σκούρου, ενώ το αποτέλεσμα φεύγει σε λίγα μόλις λουσίματα. Οι ημιμόνιμες βαφές, εισχωρούν στην τρίχα και εναποθέτουν τις χρωστικές τους, για αυτό και η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη (3-4 εβδομάδες συνήθως), όμως η σύνθεσή τους δεν έχει τη δυνατότητα ξανοίγματος του χρώματος, για αυτό περιορίζεται στις σκούρες αποχρώσεις. Τέλος, οι μόνιμες βαφές είναι εκείνες που δίνουν τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στο χρώμα καθώς η σύνθεσή τους έχει τη δυνατότητα ξανθίσματος ενώ είναι ο μόνος τύπος βαφής που μπορεί να καλύψει πλήρως τις ιδιαιτερότητες των λευκών μαλλιών. Το χρώμα της μόνιμης βαφής είναι πλούσιο και σταθερό, δεν φεύγει με τα λουσίματα και διαρκεί συνήθως 6-8 εβδομάδες. Ακριβώς επειδή η σύνθεσή της είναι η πιο δραστική από όλους τους τύπους βαφής, ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας και διεισδύει στο εσωτερικό της για να αφήσει τις πλούσιες χρωστικές, χρειάζεται να επιλέγετε με προσοχή το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο δεύτερος παράγοντας που χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σχετικά με το πόσο συχνά μπορείτε να ανανεώνετε τη βαφή σας, είναι η κατάσταση των μαλλιών σας: αν μόλις ξεκινήσατε να τα βάφετε (πράγμα που σημαίνει ότι τα μαλλιά σας, κατά πάσα πιθανότητα, είναι υγιή και δυνατά καθώς δεν έχουν υποστεί κανενός είδους τεχνική εργασία), μπορείτε να φρεσκάρετε το χρώμα τους στο κατώτερο προτεινόμενο χρόνο, πχ γύρω στις 6 εβδομάδες. Αν όμως είναι ταλαιπωρημένα, ξηρά, φριζαρισμένα, πορώδη, τότε είναι απαραίτητο να αφήνετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα στις βαφές, ώστε δίνεται στην τρίχα το χρονικό περιθώριο να “ξεκουράζεται”. Όσο για το πώς θα διαχειριστείτε τις ρίζες που θα έχουν ήδη βγει και σίγουρα θα σας βάζουν στον πειρασμό να συντομεύσετε τη βαφή, ένα σπρέι κάλυψης ριζών θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση σε δευτερόλεπτα.

Expert’s tip

Ένα μυστικό για να παρατείνετε το διάστημα ανάμεσα στις βαφές- και, φυσικά, για να προστατέψετε την ποιότητα των μαλλιών σας- είναι να επιλέξετε μια βαφή με προηγμένη σύνθεση, η οποία συνδυάζει προστασία, κάλυψη και διάρκεια, όπως η Color Sensation της Garnier η οποία χαρίζει έντονο χρώμα που μένει σταθερό αλλά και 100% κάλυψη των λευκών. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή της χαρίζει πλούσιο, λαμπερό αποτέλεσμα που διαρκεί έως και 10 εβδομάδες (ναι, σωστά διαβάσατε!) ενώ είναι εμπλουτισμένη με έλαιο άγριου τριαντάφυλλου το οποίο προσφέρει 20% περισσότερη καλλυντική φροντίδα στην τρίχα κατά τη διάρκεια της βαφής. Είτε είστε αρχάρια είτε... προχωρημένη, η χρήση της Color Sensation είναι πραγματικά παιχνιδάκι: το κουτί της περιλαμβάνει οξειδωτική κρέμα, κρέμα βαφή και κρέμα περιποίησης για ενισχυμένη περιποίηση της τρίχας μετά τη βαφή. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την δική σας από τις 18 αποχρώσεις Color Sensation και να βάλετε το μπολ, το πινέλο και την εφαρμογή της- τόσο απλό!

Αν, πάλι, θέλετε μια μόνιμη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία που να προσφέρει έως και 100% κάλυψη των λευκών, η Olia της Garnier, θα σας... καλύψει απόλυτα! Χωρίς αμμωνία αλλά με τη δύναμη του ελαίου, εισχωρεί στην τρίχα χαρίζοντας πλούσιο, λαμπερό χρώμα και βελτιώνοντας την ποιότητά της σε κάθε βαφή. Επιπλέον, καθώς είναι εμπλουτισμένη με 60% έλαια λουλουδιών, προσφέρει ιδανική άνεση στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Κυκλοφορεί σε 16 μοντέρνες αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες σίγουρα θα ανακαλύψετε την ιδανική για εσάς.