Προστατεύοντας το παιδί μου από την ηλιακή ακτινοβολία Προστατεύοντας το παιδί μου από την ηλιακή ακτινοβολία

Προστατεύοντας το παιδί μου από την ηλιακή ακτινοβολία

  

Αν υπάρχει κάτι που περιμένουν με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία τα παιδιά όλο το χρόνο, αυτό είναι δίχως αμφιβολία οι καλοκαιρινές διακοπές, οι βουτιές, τα ατέλειωτα παιχνίδια στην άμμο με τους φίλους τους. Για τους γονείς, όμως, η σωστή προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία είναι ένα πολύ απαιτητικό project για κάθε λόγο: αφενός, γιατί το ηλιακό έγκαυμα και τα συμπτώματά του στην επιδερμίδα είναι μια πολύ επώδυνη κατάσταση για το παιδί, αφετέρου γιατί είναι πλέον αποδεδειγμένο πως κάθε ηλιακό έγκαυμα που συμβαίνει στην παιδική ηλικία ανεβάζει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή τους. Καθώς το δέρμα των παιδιών είναι 5 φορές πιο λεπτό από των ενηλίκων και η φυσική του άμυνα απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στον ήλιο στον οποίο συνήθως εκτίθεται τις ώρες που η έντασή του είναι ιδιαίτερα υψηλή (10:00-16:00). 

Προστασία και κάλυψη
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καλύτερη προστασία από τον ήλιο είναι η αποφυγή του. Όμως επειδή αυτό είναι ανέφικτο όταν βρίσκεστε στις καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά, πρέπει να είστε σωστά προετοιμασμένοι ώστε να τους προσφέρετε την καλύτερη δυνατή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Το αντηλιακό είναι ο πιο βασικός σύμμαχός σας σε αυτή την αποστολή: επιλέξτε μια σύνθεση ειδικά μελετημένη για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, η οποία θα προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA με SPF50, θα είναι ανθεκτική στον ιδρώτα, το νερό και την άμμο, θα είναι εύχρηστη και πρακτική ώστε η εφαρμογή να είναι παιχνιδάκι και για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς. Η παιδική σειρά αντηλιακών Ambre Solaire Kids Sensitive Advanced ακολουθεί τις πιο υψηλές, αυστηρές προδιαγραφές ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά από την αντινοβολία UVB, UVA και την μακρά UVA, η οποία έχει αποδειχτεί πλέον ότι είναι η πιο επικίνδυνη από τις ακτίνες UVA για την επιδερμίδα. Κάθε αντηλιακή σύνθεση Ambre Solaire Kids Sensitive Advanced προστατεύει άμεσα την παιδική επιδερμίδα από το ηλιακό έγκαυμα (αρκεί, βέβαια, να ακολουθείτε τους κανόνες σωστής εφαρμογής του αντηλιακού) αλλά και σε βάθος χρόνου από τις μακροχρόνιες βλάβες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο. Πρωταγωνιστής σε όλα τα παιδικά αντηλιακά της σειράς, η καινοτόμα τεχνολογία NETLOCK, η οποία δημιουργεί ένα δίχτυ αντηλιακής προστασίας στην επιδερμίδα, προσφέροντας μοναδική αντοχή στο νερό (για 80 λεπτά), στην άμμο και στον ιδρώτα. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία nude skin, απορροφώνται αμέσως από την επιδερμίδα, δεν αφήνουν το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας ή κολλώδους αίσθησης, αλλά ούτε λευκά σημάδια. Μάλιστα, οι συνθέσεις διαθέτουν ένα επιπλέον προσόν, αφού έχουν αναπτυχθεί με σεβασμό στη θαλάσσια ζωή. 

Για τους γονείς που δίνουν... μάχες κάθε φορά που έρχεται η ώρα του αντηλιακού, το Ambre Solaire φέρνει στην παραλία τους ήρωες της Disney στο πιο fun παιδικό αντηλιακό: φέτος ο Nemo κλέβει την παράσταση στο μπουκάλι του Ambre Solaire Παιδικό Αντηλιακό Spray SPF50+ και στην συσκευασία Trigger! Το νέο οικολογικό μπουκάλι είναι ανακυκλώσιμο, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και με σεβασμό στη θαλάσσια ζωή ενώ προσφέρει γρήγορη και εύκολη εφαρμογή. Όσον αφορά στη σύνθεση, είναι ειδικά μελετημένη για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από τις UVA και τις UVB, ακολουθώντας 100% τις ευρωπαϊκές συστάσεις για την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένη με aloe vera, που αναζωογονεί και ενυδατώνει την επιδερμίδα των παιδιών κάτω από τον ήλιο. 

Να θυμάστε ότι η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο το ίδιο το αντηλιακό: εφαρμόστε γενναιόδωρη ποσότητα προϊόντος στο πρόσωπο και το σώμα του παιδιού 15-30 λεπτά πριν την έκθεσή του στον ήλιο (μην ξεχνάτε ζώνες που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής και καίγονται όπως τα αυτιά, οι παλάμες, η επιδερμίδα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, οι ώμοι, το πίσω μέρος των γονάτων, ο αυχένας κλπ), ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες και πάντα μετά το κολύμπι ή αν έχει ιδρώσει πολύ από το παιχνίδι.  
 
Έξτρα μέτρα αντηλιακής προστασίας για τα παιδιά
Παράλληλα με την υψηλή αντηλιακή προστασία, προσπαθήστε να κάθεστε με τα παιδιά κάτω από σκιά που προσφέρει έναν μικρό βαθμό προστασίας χωρίς όμως να ξεχνάτε ότι η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται μερικώς από την άμμο και το νερό, καλύψτε όσο μεγαλύτερη έκταση της επιδερμίδας τους μπορείτε φορώντας τους μπλουζάκια και παντελονάκια με πυκνή ύφανση (δεν πρέπει να μπορείτε να δείτε το χέρι σας μέσα από αυτά) ή από ειδικά υφάσματα που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, προστατέψτε τα μάτια τους με καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου και με ένα πλατύγυρο καπέλο, που προστατεύει και το πρόσωπο, τον αυχένα και τα αυτιά τους.