Χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη της πιτυρίδας Χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη της πιτυρίδας

Χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη της πιτυρίδας

 

Το να κρατήσετε τα μαλλιά σας χωρίς πιτυρίδα απαιτεί σωστή θεραπεία και προσεκτική συντήρηση· ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ απλά, όταν αυτό γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα, κύριος ένοχος όμως είναι συνήθως τα προϊόντα μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε συχνά λακ, ζελέ και αφρούς, είναι πολύ πιθανόν να συμβάλλουν στην εμφάνιση πιτυρίδας. Και, μολονότι είναι καλή ιδέα να περιορίσετε τη χρήση τέτοιου είδους προϊόντων, αυτό δεν είναι πάντοτε πρακτικό.

Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα είναι να την σταματήσετε τελείως από τη στιγμή της εμφάνισή της, και ο καλύτερος σύμμαχός σας σε αυτό είναι τα καλά προϊόντα μαλλιών και η υγιεινή διατροφή. Περιποιηθείτε τακτικά τα μαλλιά σας και χρησιμοποιήστε προϊόντα με αργανέλαιο για να τους προσφέρετε θρέψη και να τα κρατήσετε υγιή.

Συνδυάστε ένα καλό πρόγραμμα περιποίησης των μαλλιών σας με έναν γενικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την καταπολέμηση της πιτυρίδας είναι η ενυδάτωση: ενυδατώνοντας τον οργανισμό σας, κρατάτε και τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Ουσιαστικά, οτιδήποτε βοηθάει στην αντιμετώπιση της ξηρότητας, συμβάλλει και στην απομάκρυνση των μισητών αυτών νιφάδων. Φροντίστε, λοιπόν, να πίνετε άφθονο νερό και να συμπεριλάβετε τη Βιταμίνη C στη διατροφή σας.