5 Συμβουλές για τη περιποίηση των λιπαρών μαλλιών 5 Συμβουλές για τη περιποίηση των λιπαρών μαλλιών

5 Συμβουλές για τη περιποίηση των λιπαρών μαλλιών

 

Πολλοί είναι οι λόγοι που κάνουν τα μαλλιά λιπαρά, όμως δεν θα τους αναλύσουμε εδώ. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και πολλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα μια και καλή. Διαβάστε 5 απλά κόλπα που θα σας εξασφαλίσουν λιγότερο λιπαρά μαλλιά.

Επενδύστε στο κατάλληλο σαμπουάν

Το πρώτο και βασικότερο βήμα για τη φροντίδα των λιπαρών μαλλιών είναι να επενδύσετε στο σωστό σαμπουάν, σχεδιασμένο ειδικά για αυτόν τον τύπο μαλλιών. Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται συχνότερο λούσιμο, κάτι που μπορεί να τα καταστρέψει αν το σαμπουάν δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες τους.

Λιγότερο μαλακτικό

Στόχος των μαλακτικών είναι συνήθως να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, γι’ αυτό είναι ιδανικά για τους πιο ξηρούς τύπους μαλλιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καθόλου μαλακτικό, όμως η υπερβολική χρήση αυξάνει τη λιπαρότητα και, ως εκ τούτου, δεν συνιστώνται για κάθε λούσιμο.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας στις καθημερινές σας εξορμήσεις

Η ακτινοβολία UV,  ο άνεμος και η ρύπανση είναι φυσικοί εχθροί των μαλλιών σας. Προστατεύστε τα, λοιπόν, όταν πρόκειται να βγείτε από το σπίτι, με ένα καλής ποιότητας προστατευτικό σπρέι ή, αν δεν έχετε, με ένα καπέλο! Επίσης, όταν κυκλοφορείτε στην πόλη, πιάστε τα μαλλιά σας, καθώς αυτό θα περιορίσει τη λιπαρότητα και θα τα κρατήσει καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα.

Για μια γρήγορη λύση

Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, ρυθμίστε τη λιπαρότητα των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας ένα ξηρό σαμπουάν ή επιλέγοντας τη γρήγορη λύση του ταλκ. Απλώς γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και τρίψτε τη σκόνη από πάνω προς τα κάτω! Δεν χρειάζεται πολλή ποσότητα, και φροντίστε μετά να ρίξετε μια ματιά στον καθρέφτη για να βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνεται. Μολονότι δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση, είναι ιδανική όταν βιάζεστε.