Πώς να αποκτήσω μακριά μαλλιά πιο γρήγορα; Πώς να αποκτήσω μακριά μαλλιά πιο γρήγορα;

Πώς να αποκτήσω μακριά μαλλιά πιο γρήγορα;

 

Είχατε κάνει ισιωτική και επανήλθατε στο φυσικό σας; Ή μήπως θέλατε απλώς μια αλλαγή και αποφασίσατε να τα κόψετε πιο κοντά; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας οδήγησε στο κομμωτήριο για ένα… γενναίο κούρεμα, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα –και δεν μιλάμε για καμιά άκρως εξειδικευμένη τεχνική που θα σας κοστίσει μια περιουσία!

Γιατί δεν μακραίνουν;

Κατ’ αρχάς, τα μαλλιά μακραίνουν σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται· ωστόσο, αν είναι πολύ ξηρά ή κατεστραμμένα, μπορεί να σπάνε τόσο γρήγορα όσο μακραίνουν, με αποτέλεσμα να μην βλέπετε διαφορά. Τα μαλλιά μετά την ισιωτική –όπως και τα σγουρά μαλλιά γενικότερα– είναι συνήθως ξηρά και εύθραυστα.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερη φροντίδα και ενυδάτωση. Ελαττώστε τη συχνότητα που λούζεστε σε μία φορά την εβδομάδα, και φροντίστε να βάζετε μαλακτικό σε κάθε λούσιμο. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, το οποίο θα προσφέρει εντατική θρέψη στα μαλλιά σας.

Άλλος ένας λόγος που τα μαλλιά σας σπάνε εύκολα μπορεί να είναι η πολύ συχνή χρήση εργαλείων styling, ή η χρήση αυτών σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όταν τα στεγνώνετε με πιστολάκι, ρυθμίστε το σε χαμηλή θερμοκρασία· εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε κουκούλα για στέγνωμα μαλλιών. Και σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τα σίδερα ισιώματος.

Εντάξει, καλά ως εδώ. Τι άλλο;

Υπάρχουν μερικά ακόμα πραγματάκια που μπορείτε να κάνετε, για να περιποιηθείτε τα φυσικά πλέον μαλλιά σας. Μια καλή λύση είναι το λάδι μαλλιών, το οποίο διεισδύει σε βάθος σε κάθε τρίχα, επανορθώνοντάς την ως την άκρη και καταπολεμώντας την ψαλίδα. Επίσης, επιλέξτε πιο ασφαλή χτενίσματα, όπως τους κότσους: θα διαφυλάξουν την υγρασία των μαλλιών σας βοηθώντας τα να παραμείνουν ενυδατωμένα, και ταυτόχρονα θα σας «αναγκάσουν» να μην τα πειράζετε πολύ με τα χέρια σας, κάτι που θα τονώσει την ανάπτυξή τους.

Επίσης, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν –είτε θετικά είτε αρνητικά– την υγεία των μαλλιών σας έχουν να κάνουν με το τι τρώτε και το τι πίνετε. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες ενισχύουν την παραγωγή κερατίνης, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Σε γενικές γραμμές πάντως, μια ασφαλής επιλογή είναι πάντα τα κλασσικά: υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και άφθονο νερό!

Για μερικές εξαιρετικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά στη σειρά Fructis της Garnier, η οποία συγκεντρώνει υπέροχα λάδια μαλλιών και δυναμωτικά μαλακτικά.