Solid shampoo: Γιατί το χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο μπάνιο σου; Solid shampoo: Γιατί το χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο μπάνιο σου;

Solid shampoo: Γιατί το χρειάζεσαι στο μπάνιο σου;

  

Στην έντονη συζήτηση που γίνεται τελευταία για την κλιματική αλλαγή και τις ανησυχητικές επιπτώσεις της, όλοι συμφωνούμε πως είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πολλές συνήθειες και επιλογές μας για το καλό του πλανήτη. Κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να γίνουν μέσα στο μπάνιο μας, στο καθημερινό beaute μας: τα solid shampoos - τα σαμπουάν σε στερεή μορφή, δηλαδή- δεν είναι απλά άλλη μια τάση αλλά μία πρακτική εναλλακτική που ήρθε για να  μπει σε κάθε μπάνιο καθώς στοχεύει στην μείωση του πλαστικού και, κατά συνέπεια, στον περιορισμό του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος (υπολογίζεται ότι περίπου 552 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια σαμπουάν καταλήγουν στις χωματερές κάθε χρόνο). Τα  πλεονεκτήματά τους; Είναι πρακτικά, για την παραγωγή τους απαιτείται λιγότερο νερό (άρα η σπατάλη του πόρου περιορίζεται σημαντικά), και συνήθως κυκλοφορούν σε ανακυκλώσιμη συσκευασία. Επιπλέον, αγαπούν και το budget σου, δεδομένου πως ένα μόνο solid shampoo, λόγω της συμπυκνωμένης σύνθεσής του, διαρκεί περισσότερο από ένα υγρό σαμπουάν!

Σίγουρα, η απόφαση να αντικαταστήσεις το αγαπημένο σου υγρό σαμπουάν με ένα solid shampoo σημαίνει πως θα χρειαστείς λίγο χρόνο προκειμένου τόσο εσύ όσο και τα μαλλιά σου να συνηθίσετε αυτή την νέα ιεροτελεστία haircare που είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που ακολουθούσες μέχρι σήμερα. Ίσως να σκέφτεσαι πως αυτή η νέα, διαφορετική μορφή σαμπουάν, μπορεί να μην αποδίδει το ίδιο καλά ως προς τον καθαρισμό και την περιποίηση που θα προσφέρει στα μαλλιά σου σε σχέση με το σαμπουάν που είχες συνηθίσει. Όμως μια δοκιμή όχι απλώς θα σε πείσει για το αντίθετο, αλλά θα σε κάνει περήφανη τόσο για την υπέροχη ποιότητα των μαλλιών σου όσο και για την conscious επιλογή σου!

Τα νέα solid shampoos της Garnier ήρθαν με όλες τις προδιαγραφές για να τα λατρέψεις, έχοντας εξασφαλίσει πέρα από κάθε αμφιβολία πως η απόδοση και απόλαυση είναι δεδομένα. Οι επιστήμονες του brand τέσταραν πάνω από 60 φόρμουλες στερεών σαμπουάν προκειμένου να αναπτύξουν την ιδανική, εκείνη δηλαδή που θα προσφέρει την απόλαυση του αφρού, τη θρέψη και την φροντίδα ενός υγρού σαμπουάν αλλά σε στερεά μορφή. Στόχος τους ήταν να εξασφαλίσουν πως όποιος αποφασίζει κάνει αυτή την αλλαγή από το μπουκάλι στη μπάρα, να μείνει τόσο ευχαριστημένος, που να μην επιστρέψει ποτέ ξανά στο υγρό σαμπουάν – και το κατάφεραν.

Το ίδιο αποτελεσματικά και αφρώδη όσο ένα υγρό σαμπουάν, τα νέα solid shampoos της Garnier έχουν συστατικά 94% φυτικής προέλευσης, 97% βιοδιασπώμενη σύνθεση, ξεπλένονται εύκολα για αποφυγή σπατάλης νερού, φιλοξενούνται σε συσκευασία με 0% πλαστικό η οποία είναι 100% ανακυκλώσιμη, δεν περιέχουν σιλικόνη για φυσική αίσθηση και κάθε ένα ισοδυναμεί με 500ml υγρού σαμπουάν!

Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα, με τάση να σπάνε, διάλεξε το Σαμπουάν Επανόρθωσης Μαλλιών Honey Treasures Solid Shampoo, με μέλι ακακίας και κηρήθρα- ένας συνδυασμός που προσφέρει θρέψη, επανόρθωση και προστασία στα μαλλιά, ενώ τα αφήνει σούπερ ευκολοχτένιστα.

Αν έχεις εύθραυστα μαλλιά και ευαίσθητο τριχωτό, προτίμησε το Σαμπουάν Απαλότητας Μαλλιών Oat Delicacy Solid Shampoo, μια 100% vegan φόρμουλα με γάλα βρώμης και κρέμα ρυζιού για βαθιά ενυδάτωση, απαλότητα και λείανση των μαλλιών.

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ξηρά ή σγουρά, επέλεξε το Σαμπουάν Εντατικής Θρέψης Avocado Oil & Shea Butter Solid Shampoo. Μία 100% vegan σύνθεση με έλαιο αβοκάντο και βούτυρο καριτέ για εντατική θρέψη των μαλλιών.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: Βρέξε τα μαλλιά σου και το solid shampoo για να κάνει αφρό. Χρησιμοποίησέ το απευθείας στα μαλλιά κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Ξέβγαλε και επανάλαβε τη διαδικασία, αν χρειάζεται. 

Πώς θα αποθηκεύσεις το solid shampoo; Καταρχήν όταν δεν το χρησιμοποιείς θα πρέπει να το κρατάς μακριά από τρεχούμενο νερό. Μετά το λούσιμο, τοποθέτησέ το πάνω σε μια βάση με τρύπες και άφησέ το να στεγνώσει φυσικά στο μπάνιο, ιδανικά μακριά από τον ήλιο.

Extra bonus: τα solid shampoos είναι ιδανικά για ταξίδια αφού δεν έχεις να λύσεις την σπαζοκεφαλιά των επιτρεπόμενων ml στα αεροδρόμια αλλά και γιατί είναι πιο ελαφριά από τα μπουκάλια και δεν πιάνουν χώρο στις αποσκευές σου! 

Όμως για ένα πράγμα δεν υπάρχει αμφιβολία: πως μια τέτοια απόφαση είναι win-win για τα μαλλιά σας και για τον πλανήτη!