Η ψαλίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Κανένας τύπος μαλλιών δεν έχει ανοσία στην ψαλίδα, οπότε οι συμβουλές που θα βρείτε εδώ αφορούν άπαντες. Ωστόσο, τα ξηρά μαλλιά είναι τα πιο ευπαθή και θα επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από αυτές.

Πιστολάκι

Το πιστολάκι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμιο για τα μαλλιά σας, αφού προκαλεί ξηρότητα και άρα ψαλίδα. Αυτό έχει να κάνει με έναν και μόνο λόγο: τη θερμότητα. Αν χρησιμοποιείτε συνεχώς το πιστολάκι σας σε υψηλή θερμοκρασία, μάλλον θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αυξημένη τάση εμφάνισης ψαλίδας. Το πρόβλημα λύνεται εύκολα, αρχικά στεγνώνοντας εν μέρει τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και έπειτα χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στο πιστολάκι σας.

Κοκαλάκι

Αν χρησιμοποιείτε τακτικά κοκαλάκια, ενδέχεται να κάνετε κακό στα μαλλιά σας και να προκληθεί ψαλίδα. Αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο, γι’ αυτό σας συνιστούμε να αφήνετε κάτω τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν συχνότερα. Όταν θέλετε να τα πιάσετε, να χρησιμοποιείτε κοκαλάκια με κλιπ για να περιορίσετε την προκαλούμενη ζημιά.

Παραμέληση κουρέματος

Το κούρεμα των μαλλιών σας είναι η νούμερο ένα λύση ενάντια στην ψαλίδα. Κόβοντας τα μαλλιά σας τακτικά, τους δίνετε τη δυνατότητα να ανακτήσουν τη δύναμή τους. Θα διαπιστώσετε πόσο πραγματικά ισχύει αυτό, αν τα κόψετε μετά το καλοκαίρι ή τον χειμώνα, όταν ο ακραίες θερμοκρασίες ξηραίνουν τα μαλλιά σας και προκαλούν ψαλίδα στις εύθραυστες άκρες τους!

Μολονότι υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για την ψαλίδα, ένα σωστό, σταθερό πρόγραμμα περιποίησης των μαλλιών σας θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση των παραγόντων που την προκαλούν. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Αν τα μαλλιά σας έχουν εκ φύσεως τάση ψαλίδας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε εξειδικευμένο σαμπουάν και μαλακτικό που εμποδίζουν την εμφάνισή της και προσφέρουν στα μαλλιά σας όλες τις θρεπτικές ουσίες και τα ενυδατικά συστατικά που λαχταρούν!