Τα κανονικά μαλλιά είναι συνήθως πλούσια, πυκνά και εύκολα στο styling. Μολονότι πρόκειται για έναν αρκετά καλό τύπο μαλλιών, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται φροντίδα περιποίηση.

Τα κανονικά μαλλιά μπορεί να έχουν παραπάνω όγκο από όσο πρέπει, να είναι βαριά, να φριζάρουν, και μερικές φορές να είναι ατίθασα.

Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα, το καλύτερο μέτρο που μπορείτε να λάβετε είναι η ενυδάτωση, καθώς έτσι θα περιορίσετε το φριζάρισμα.

Όπως ισχύει και για κάθε άλλον τύπο μαλλιών, πρέπει να χρησιμοποιείται μαλακτικό μετά από κάθε λούσιμο. Φροντίστε, ωστόσο, να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας καλά με άφθονο νερό, ώστε να μην μένουν κατάλοιπα σαμπουάν ή μαλακτικού.

Επίσης, μπορεί τα μαλλιά σας να μοιάζουν άθραυστα, αλλά το βούρτσισμά τους πρέπει να γίνεται απαλά, ώστε να αποφευχθεί το σπάσιμο της τρίχας που οδηγεί σε ψαλίδα.

Τις μέρες εκείνες που τα μαλλιά σας «επαναστατούν» styling γίνεται δύσκολο, χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να τα τιθασεύσετε.