Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να απολαμβάνετε τις διακοπές σας σε ένα νησί με καταγάλανο ουρανό, χρυσαφένιες αμμουδιές και το άγγιγμα του ήλιου στην επιδερμίδα σας. Ωστόσο, καμιά δεν θέλει να επιστρέψει με τα μαλλιά της σαν του Σκαθαροζούμη. Να, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να παραμείνουν υπέροχα και στις διακοπές, προστατεύοντας τα από τον ήλιο.

1. Φορέστε καπέλο

Το καπέλο δεν θα δώσει απλώς στιλ στην εμφάνισή σας, αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύσει τα μαλλιά σας για να μην τσουρουφλιστούν στον ήλιο. Συνδυάστε τα στιλάτα γυαλιά ηλίου σας με ένα υπέροχο ψάθινο καπέλο, και κλέψτε τις εντυπώσεις και στην παραλία.

2. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Ο συνδυασμός ήλιου και άμμου μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας, κάνοντας τα να μοιάζουν με άχυρα. Βοηθήστε τα να παραμείνουν ενυδατωμένα, εφαρμόζοντας μια μαλακτική χωρίς ξέβγαλμα ή λίγο Αργανέλαιο πριν βγείτε στην παραλία.

3. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν μαλλιών με φίλτρο UV

Για να εμποδίσετε τις ακτίνες του ήλιου να βλάψουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, εφαρμόστε καθημερινά μια κρέμα ή ένα σπρέι μαλλιών με αντιηλιακή προστασία.

4. Μην ξεχνάτε το μαλακτικό

Κατά πάσα πιθανότητα, θα διαπιστώσετε ότι όλες αυτές οι βουτιές στην παραλία σας κάνουν να λούζετε τα μαλλιά σας πιο πολλές φορές από ό,τι συνηθίζετε. Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να καταστρέψει τα φυσικά έλαια των μαλλιών, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να βάζετε μαλακτικό κάθε φορά που λούζεστε.

5. Φορέστε σκουφάκι κολύμβησης στη θάλασσα ή στην πισίνα

Το χλώριο και το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και να καταστρέψουν τα μαλλιά σας. Για να τα προστατεύσετε, πιάστε τα μαλλιά σας και φορέστε ένα σκουφάκι κολύμβησης πριν κάνετε βουτιά.