Είτε πάντοτε ποντάρατε στην ακαταμάχητη γοητεία των φυσικών μπουκλών σας, είτε κάνατε τη μεγάλη μετάβαση από την ισιωτική σε ένα πιο φυσικό look, η περιποίηση των μαλλιών σας είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, καθώς εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας παίρνουν όλη τη θρέψη και τη φροντίδα που χρειάζονται.

1) Χρήση μαλακτικού

Τα άφρο μαλλιά είναι κατά κανόνα πολύ ξηρά και, ταυτόχρονα, είναι ιδιαιτέρως επιρρεπή στο σπάσιμο. Γι’ αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό που να μην χρειάζεται ξέβγαλμα, και μάλιστα ένα που να προσφέρει εντατική περιποίηση. Να θυμάστε, το καλύτερο είναι να μην λούζεστε πάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα. Επομένως, αν θέλετε να βάλετε μαλακτικό, απλώς βρέξτε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε το –έτσι, δεν θα προκαλέσετε ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σας με τον υπερβολικό καθαρισμό.

2) Ελάχιστα προϊόντα styling

Ειδικά αν παλαιότερα συνηθίζατε να κάνετε ισιωτική, τα όποια προϊόντα styling –όπως μους, τζελ και σπρέι– θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο, καθώς μπορεί να βαρύνουν τα μαλλιά σας και να δημιουργήσουν λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

3) Περιορισμός της θερμότητας

Όπως ισχύει και για τους περισσότερους τύπους σγουρών μαλλιών, τα άφρο μαλλιά πρέπει να στεγνώνουν φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να περιοριστεί η καταστροφή που προκαλεί η θερμότητα από το πιστολάκι ή άλλα εργαλεία για το styling των μαλλιών.

4) Γύρω-γύρω

Αν θέλετε να δαμάσετε τις ατίθασες μπούκλες σας, αντί να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία styling, βρέξτε τα μαλλιά σας, χωρίστε τα σε μικρές τούφες, περιστρέψτε τες και αφήστε να στεγνώσουν· έτσι τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν υπέροχες, υγιείς μπούκλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρόλεϊ, για να δημιουργήσετε όμορφους, ανάλαφρους κυματισμούς.

5) Λίγες σταγόνες λάδι

Κρατήστε τα άφρο μαλλιά σας ενυδατωμένα όλη μέρα, εφαρμόζοντας μερικές σταγόνες λάδι. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα λάδια μαλλιών, ή ακόμη και ελαιόλαδο –εξαιρετικά παρθένο φυσικά!

6) Κάτω τα χέρια!

Όσο περισσότερο πειράζετε τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο επιδεινώνετε την ξηρότητα και το σπάσιμο. Επιλέξτε χτενίσματα, όπως πλεξούδες, που θα σας αποτρέψουν από το να παίζετε με τις τούφες σας και ταυτόχρονα θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας και θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους. Και το πιο σημαντικό, περιορίστε το βούρτσισμα ή το χτένισμα στο ελάχιστο δυνατόν.

7) Μην τα ισιώνετε

Ακριβώς όπως η ισιωτική με χημικές ουσίες προκαλεί μόνιμες βλάβες στα μαλλιά σας, το ίδιο κάνει και η θερμότητα ενός σίδερου για ίσιωμα ή για κατσάρωμα. Τα σίδερα ξηραίνουν ακόμη περισσότερο τα άφρο μαλλιά και αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες καταστροφής τους. Αντ’ αυτού λοιπόν, αγαπήστε τις φυσικές σας μπούκλες και πειραματιστείτε με διάφορα χτενίσματα!

8) Θρέψη για το σώμα και για τα μαλλιά σας!

Τέλος, ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε τα μαλλιά σας είναι μέσω της γενικότερης φροντίδας του σώματός σας, με μια υγιεινή διατροφή και σωστή ενυδάτωση. Εφοδιαστείτε με ψάρια πλούσια σε πρωτεΐνες, με λαχανικά και αυγά, αφού οι τροφές αυτές θα κάνουν τα μαλλιά σας πιο υγιή, ενισχύοντας μάλιστα την ανάπτυξή τους!