Τίποτα δεν θα αναζωογονήσει περισσότερο την επιδερμίδα σας από μια θρεπτική μάσκα προσώπου. Προσφέρει ενυδάτωση, καταπολεμά την ακμή, και βοηθά την επιδερμίδα σας να ανακτήσει τη λάμψη και τη φυσική ομορφιά της. Πράγματι, οι μάσκες προσώπου είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που μπορείτε να έχετε στη συλλογή σας για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Το ποια πρέπει να χρησιμοποιείτε εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες· γι’ αυτό φτιάξαμε έναν οδηγό, για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη μάσκα προσώπου για εσάς.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή μάσκα προσώπου για την επιδερμίδα σας

Οι μάσκες προσώπου διατίθενται σε μια τεράστια γκάμα, και, για να διαλέξετε την κατάλληλη, θα πρέπει πρώτα να μάθετε ποιος είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας. Η επιδερμίδα σας μπορεί να είναι κανονική, λιπαρή, ξηρή, μεικτή ή ευαίσθητη. Μπορείτε να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε εξετάζοντας την όψη της επιδερμίδας σας –ιδίως τη Ζώνη Τ– και αξιολογώντας κατά πόσον είναι λιπαρή και παρουσιάζει τάση ακμής ή είναι ξηρή και ξεφλουδίζει.

Ποια μάσκα είναι η καλύτερη για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας;

Οι μάσκες αργίλου είναι ίσως οι πιο γνωστές μάσκες προσώπου, και όχι αδίκως· είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της περίσσειας σμήγματος, των ρύπων και των ακαθαρσιών, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για τις λιπαρές επιδερμίδες. Εφαρμόστε μια μάσκα αργίλου μία φορά την εβδομάδα, για 10-15 λεπτά. Επίσης, οι μάσκες αργίλου μειώνουν τη γυαλάδα της λιπαρής επιδερμίδας. Ωστόσο, αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, αποφύγετε τέτοιου είδους προϊόντα, καθώς θα αφυδατώσουν την επιδερμίδα σας. Οι απολεπιστικές μάσκες διώχνουν τα μαύρα στίγματα και καθαρίζουν τους πόρους, καθώς αιχμαλωτίζουν και απομακρύνουν τους ρύπους από την επιδερμίδα.

Οι υφασμάτινες μάσκες είναι ίσως οι πιο παράξενες οπτικά, ωστόσο είναι ιδανικές για την επανεξισορρόπηση της υγρασίας στην επιδερμίδα σας. Είναι εμποτισμένες με έναν θρεπτικό ορό και δεν χρειάζονται ξέβγαλμα, οπότε είναι εξαιρετικά εύχρηστες και βολικές. Εφαρμόστε τες για 10 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

Οι κρεμομάσκες είναι ιδανικές για την ενυδάτωση της ξηρής ή της ερεθισμένης επιδερμίδας. Έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες, και πολλές από αυτές μπορείτε να τις αφήσετε στο πρόσωπό σας ακόμη και όλη τη νύχτα.

Οι τζελ μάσκες, όπως και οι υφασμάτινες, καταπραΰνουν και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στην ερεθισμένη επιδερμίδα. Είναι ελαφριές, απαλές, και κατάλληλες για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας.

Υπάρχει μια μάσκα προσώπου για κάθε γυναίκα!

Credit Photo: iStockphoto.com/simarik