Έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα; Χρειάζεστε επειγόντως εντατική ενυδάτωση ή θέλετε απλώς να περιποιηθείτε και να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας; Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, η υφασμάτινη μάσκα μπορεί να αποδειχθεί ιδανική λύση! Διαβάστε παρακάτω τα 10 πλεονεκτήματα για τα οποία σας συνιστούμε να εντάξετε το βήμα αυτό στο πρόγραμμα περιποίησής σας.

1) Εντατική ενυδάτωση


Αυτός είναι και ο κύριος στόχος της υφασμάτινης μάσκας. Οι υφασμάτινες μάσκες είναι ουσιαστικά ένα λεπτό φύλλο πλούσιο σε συστατικά εξαιρετικά ευεργετικά για την επιδερμίδα σας. Αυτή η εφεύρεση έρχεται από την Ασία και είναι σχεδιασμένη να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και μέγιστη απορροφησιμότητα, αποτρέποντας την εξάτμιση της υγρής σύνθεσης που εμπεριέχουν οι μάσκες προσώπου. Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, σίγουρη ότι η επιδερμίδα σας θα πάρει όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται. Η SkinActive Tissue Mask αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας εξαιρετικά ενυδατικής υφασμάτινης μάσκας, καθώς η ενυδάτωση που θα σας προσφέρει μέσα σε 15 λεπτά ισοδυναμεί με τον ορό που θα χρησιμοποιούσατε μέσα σε 1 εβδομάδα. Με μια υφασμάτινη μάσκα, θα δώσετε στην επιδερμίδα σας όλη την ενυδάτωση που της αξίζει.

2) Εύκολη μεταφορά


Ένα τεράστιο πλεονέκτημα της υφασμάτινης μάσκας είναι το βολικό μέγεθός της, που σαν επιτρέπει να την έχετε πάντοτε στην τσάντα σας! Δεδομένου ότι συχνά διατίθεται σε ατομική συσκευασία, είναι ιδανική για τα ταξίδια. Μπορείτε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας μια δόση εντατικής ενυδάτωσης μετά από μια πολύωρη πτήση ή μια μέρα στον ήλιο. Η ειδική τεχνολογία της απομονώνει τον αέρα, διασφαλίζοντας ότι τα συστατικά του ορού διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα. Αυτές οι υφασμάτινες μάσκες δεν πιάνουν σχεδόν καθόλου χώρο, κι έτσι τώρα μπορείτε να κρατάτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη εντός και εκτός σπιτιού.

3) Ενίσχυση του υπόλοιπου προγράμματος περιποίησής σας για τη στόχευση συγκεκριμένων προβληματικών περιοχών


Οι υφασμάτινες μάσκες λειτουργούν τέλεια σαν συμπλήρωμα των υπόλοιπων προϊόντων του προγράμματος περιποίησής σας. Συχνά συνιστάται να τις ενσωματώνετε στη βραδινή φροντίδα της επιδερμίδας σας, πριν από τη συνηθισμένη ενυδατική νυκτός σας. Η ενυδατική θα βοηθήσει στη συγκράτηση των ενεργών συστατικών της υφασμάτινης μάσκας. Υπάρχουν διάφορα είδη υφασμάτινων μασκών για να ανταποκριθούν στην εκάστοτε ανάγκη της επιδερμίδας σας: σκούρες κηλίδες, θαμπάδα, αύξηση σφριγηλότητας ή αναζωογόνηση, ρυτίδες –τα πάντα! Οι υφασμάτινες μάσκες στοχεύουν τις προβληματικές περιοχές και ταυτόχρονα ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα σας.

4) Γρήγορη και εξαιρετικά εύκολη εφαρμογή


Δουλειά, παιδιά, σπουδές… η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι πολύ σημαντική και, πολλές φορές, το φορτωμένο πρόγραμμά μας δεν μας επιτρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή. Η υφασμάτινη μάσκα είναι ιδανική λύση για όλες εκείνες τις μέρες που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Ξετυλίγεται, εφαρμόζεται και αφαιρείται σε χρόνο μηδέν, όντας μια γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε άριστη κατάσταση. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να την εφαρμόσετε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη μάσκα, και να αφήσετε την επιδερμίδα σας να απορροφήσει όλα τα απαραίτητα συστατικά! Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας –τον έχετε τόσο ανάγκη, άλλωστε!– και εφαρμόστε τη μάσκα: θα σας ανταμείψει με μια αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης, αναζωογόνησης και φρεσκάδας.

5) Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα!


Μάσκες αργίλου, κρεμομάσκες, ζεστές μάσκες ελαίων – και η λίστα των μασκών που έχουμε στη διάθεσή μας δεν τελειώνει εδώ! Ωστόσο, αυτό που κάνει τις υφασμάτινες μάσκες να ξεχωρίζουν είναι ότι δεν χρειάζονται καμιά προετοιμασία. Οι υφασμάτινες μάσκες θα αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα περιποίησής σας, καθώς εμπεριέχουν και απελευθερώνουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα προϊόντος. Πείτε αντίο σε όλες εκείνες τις μάσκες που αφήνουν ένα χάος στο πρόσωπό σας: οι υφασμάτινες μάσκες δεν χρειάζεται να ξεβγαλθούν μετά την εφαρμογή. Αφού αφαιρέσετε τη μάσκα, απλώς κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με όσο προϊόν έχει απομείνει, ώστε να απορροφηθεί κι αυτό στην επιδερμίδα σας.

6) Πιο απαλή και πιο λαμπερή επιδερμίδα


Σφραγίστε την υγρασία και βοηθήστε το πρόσωπό σας να ανακτήσει τη λάμψη του, για επιδερμίδα πιο φωτεινή και πιο ζωντανή. Οι μάσκες αργίλου, όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορεί να ξηράνουν την επιδερμίδα σας. Ωστόσο, οι υφασμάτινες μάσκες κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Για παράδειγμα, η SkinActive Tissue Mask «σβήνει τη δίψα» της επιδερμίδας σας, εξασφαλίζοντας ότι παραμένει ενυδατωμένη για 24 ώρες. Το αποτέλεσμα; Επιδερμίδα πιο λεία, πιο απαλή, πιο λαμπερή, που ακτινοβολεί από υγεία και φρεσκάδα! Οι υφασμάτινες μάσκες είναι η ιδανική λύση για να φωτίσετε την επιδερμίδα σας, διατηρώντας την υγιή και λαμπερή της όψη για περισσότερο.

7) Ήπια θεραπεία, κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας και κάθε επίπεδο εξοικείωσης


Άλλο ένα θετικό στοιχείο της υφασμάτινης μάσκας αποτελεί το γεγονός ότι είναι απαλές με την επιδερμίδα σας. Είτε έχετε κανονική, είτε μεικτή, ξηρή, ευαίσθητη ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, θα βρείτε μια υφασμάτινη μάσκα που να σας ταιριάζει. Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με μια δόση εντατικής ενυδάτωσης, όποιος κι αν είναι ο τύπος της. Είστε ειδήμων στην περιποίηση της επιδερμίδας και έχετε στην κατοχή σας ολόκληρη γκάμα προϊόντων, ή χρησιμοποιείτε απλώς μια ενυδατική; Σε κάθε περίπτωση, η υφασμάτινη μάσκα θα συμπληρώσει ιδανικά το πρόγραμμα ομορφιάς σας. Είτε χρησιμοποιείτε συχνά μάσκες, είτε δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ ξανά, αυτή είναι μια μάσκα που αξίζει να δοκιμάσετε.

8) Αντιγήρανση


Οι υφασμάτινες μάσκες ενισχύουν τον δερματικό φραγμό, τονώνοντας και διαφυλάσσοντας τη νεανική όψη της επιδερμίδας. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας προστατεύεται καλύτερα από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, που συχνά αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της γήρανσης. Οι υφασμάτινες μάσκες, λοιπόν, θα συνεργαστούν άψογα με τα άλλα αντιγηραντικά προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιείτε στο πλαίσιο του προγράμματος περιποίησής σας. Όταν μια υφασμάτινη μάσκα χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο, συσφίγγει και λειαίνει την επιδερμίδα, προσφέροντας αντιγηραντική δράση.

9) Δυνατότητα συχνής χρήσης


Οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά –ανάλογα πάντα με το είδος της εκάστοτε μάσκας. Κάποιες εξ αυτών, μάλιστα, μπορούν να εφαρμόζονται ακόμη και σε καθημερινή βάση! Συνήθως συνιστάται να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και κάθε 2-3 βράδια την εβδομάδα τον χειμώνα, προκειμένου να διασφαλίζεται η βαθιά και εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

10) Ένα με την επιδερμίδα


Πολλές από τις υφασμάτινες μάσκες που κυκλοφορούν πλέον γίνονται ένα με την επιδερμίδα, καθώς, χάρη στην ειδική τεχνολογία που διαθέτουν, τεντώνουν για να προσαρμοστούν ακριβώς στο πρόσωπό σας. Η SkinActive Tissue Mask, για παράδειγμα, έχει ένα πατενταρισμένο σύστημα προσκόλλησης, το οποίο θωρακίζει την υγρασία. Αυτή η υφασμάτινη μάσκα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απελευθερώνει τον ορό σταδιακά και συνεχώς, για μέγιστη ενυδάτωση. Έχοντας δημιουργηθεί για να ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου, αυτές οι μάσκες είναι άνετες και εύχρηστες, κάτι που τις καθιστά ιδανική προσθήκη για το πρόγραμμα περιποίησής σας.

Ο μη υγιεινός τρόπος ζωής, το περιβάλλον και τα πολύ επιθετικά προϊόντα μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σας ξηρή. Με τη βοήθεια μιας εξαιρετικά εύχρηστης, βολικής υφασμάτινης μάσκας, η επιδερμίδα σας θα φαίνεται πιο ενυδατωμένη, πιο απαλή και πιο λαμπερή. Η υφασμάτινη μάσκα είναι το ιδανικό ταίρι για τα υπόλοιπα προϊόντα του προγράμματος ομορφιάς σας. Όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας, δεν χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε!

Credit Photo: iStockphoto.com/TopPhotoImages