Σας αρέσει να αλλάζετε συχνά το χρώμα των μαλλιών σας; Ή μήπως προτιμάτε να κρατάτε την απόχρωση που αγαπάτε πάντα φρέσκια και ζωηρή; Μάθετε εδώ κάθε πότε πρέπει να βάφετε τα μαλλιά σας.

Ας είμαστε ειλικρινείς, το βάψιμο των μαλλιών σας είναι μια επιζήμια διαδικασία για τα μαλλιά σας και δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε βαφές μαλλιών εξαιρετικής ποιότητας και ακολουθείτε τα σωστά βήματα περιποίησης, θα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό την υγιή όψη και το ζωντανό χρώμα των μαλλιών σας.

Κάλυψη των γκρίζων, θεαματική μεταμόρφωση ή διακριτική αλλαγή;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να αλλάζετε το χρώμα των μαλλιών σας εξαρτάται από το είδος της βαφής που χρησιμοποιείτε. Συνήθως, οι βαφές διατηρούν το πλούσιο και ζωηρό χρώμα τους για 4 έως 6 εβδομάδες. Ωστόσο, αν καλύπτετε μόνο τα γκρίζα, ενδέχεται να πρέπει να βάφετε τα μαλλιά σας πιο συχνά, αφού αυτές οι επίμονες τρίχες είναι πιο χοντρές, πιο δυνατές και αιχμαλωτίζουν το χρώμα πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα μαλλιά. Κατά κανόνα, καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν βάψετε ξανά τα μαλλιά σας, όμως μπορείτε πάντα να ζητήσετε πιο εξειδικευμένες συμβουλές από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Αν αλλάξατε ριζικά το χρώμα των μαλλιών σας, πηγαίνοντας για παράδειγμα από το πολύ σκούρο στο πολύ ανοιχτό ή το αντίστροφο, τους πρώτους μήνες θα χρειαστεί να τα βάφετε πιο συχνά από το συνηθισμένο, προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια απόχρωση. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που κάνατε τα μαλλιά σας ξανθά από καστανά. Μια υπέροχη επιλογή είναι η σειρά Olia της Garnier, μια συλλογή μόνιμων βαφών, πλούσιων σε έλαια και χωρίς καθόλου αμμωνία. Η σειρά αυτή προφυλάσσει την υγεία των μαλλιών και ταυτόχρονα τους προσφέρει εξαιρετική περιποίηση.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν σκοπεύετε να πάτε διακοπές, όπου τα μαλλιά σας θα εκτεθούν στο θαλασσινό νερό και τον ήλιο –παράγοντες που σίγουρα θα κάνουν το χρώμα σας να ξεθωριάσει. Δοκιμάστε το Fructis Shine and Care Shake της Garnier που θα προστατεύσει τη λάμψη και το ζωντανό χρώμα των μαλλιών σας.

Όσον αφορά στις πιο διακριτικές αλλαγές, είναι αρκετό να βάφετε τα μαλλιά σας περίπου μία φορά τον μήνα, ακόμη κι αν βρίσκεστε σε διαδικασία αλλαγής του χρώματος. Και να θυμάστε, ένας πολύ καλός τρόπος να ανανεώσετε το look σας είναι το να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας κάποια από τις μοντέρνες τάσεις, όπως το dip dye ή οι ανταύγειες.