ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Γνωστό εδώ και αιώνες για τις ποικίλες φαρμακευτικές του ιδιότητες, το γλυκό μέλι είναι ένα από τα πιο καταπραϋντικά και θεραπευτικά συστατικά της φύσης—ένα πραγματικό δώρο από τις μέλισσες. Ενισχύει τον οργανισμό και παράλληλα τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, κάνοντας θαύματα μέσα και έξω.

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΤΟ ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Το μέλι είναι μια φυσική υγραντική ουσία, κάτι που σημαίνει ότι απορροφά υγρασία από την ατμόσφαιρα για να την διοχετεύσει κατευθείαν στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας σας –εκεί όπου η ενυδάτωση είναι πιο απαραίτητη. Μπορείτε να βάλετε μέλι απευθείας στην επιδερμίδα ή τα μαλλιά σας, ή να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, μαλακτικές, σαπούνια και ενυδατικές με μέλι.

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ
Ποιος δεν έχει καταφύγει σε ένα καταπραϋντικό τσάι με μέλι, για να γλυτώσει από τον βήχα ή το κρύωμα; Το μέλι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όπως ακριβώς δρα και στον πονόλαιμο, το αγνό μέλι, όταν εφαρμόζεται απευθείας στην επιδερμίδα, καταπραΰνει τα εξανθήματα και τους ερεθισμούς που προκαλεί η ακμή. Και, χάρη στα ένζυμα και τα προβιοτικά που απαντώνται εκ φύσεως στο ακατέργαστο μέλι, μπορεί ακόμη και να ηρεμήσει το ανήσυχο πεπτικό σας σύστημα.

 

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Το αγνό μέλι, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, είναι μια πραγματική υπερδύναμη αναζωογόνησης. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την καταστροφή των ιστών, την πρόωρη γήρανση, ακόμη και τον καρκίνο. Μεταξύ των πολλών ποικιλιών μέλιτος, οι πιο σκουρόχρωμες είναι και αυτές που περιέχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά—μερικές μάλιστα έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δύναμη ακόμη και από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

 

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα έτρωγαν μέλι τόσο πριν από τη συμμετοχή τους στους αγώνες για τη βελτίωση της αντοχής τους, όσο και μετά για να αναπληρώσουν την ενέργειά τους. Δεν γνώριζαν ότι η γλυκόζη και η φρουκτόζη που περιέχει το μέλι απορροφώνται εύκολα από το πεπτικό σύστημα, για να δώσουν μια ισχυρή και υγιεινή δόση ενέργειας· ήξεραν απλώς ότι έχει αποτέλεσμα.