Πώς φεύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια; Πώς φεύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια;

Πώς φεύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια;

  

Καμιά μας δεν θέλει να ξυπνάει το πρωί και να βλέπει στον καθρέφτη της ένα πρόσωπο κουρασμένο, όχι επειδή της λείπει ύπνος αλλά επειδή οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι έχουν στρογγυλοκαθίσει κάτω από τα μάτια της. Αν αντιμετωπίζεις και εσύ μια τέτοια κατάσταση, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη: οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι (που συνήθως πηγαίνουν χέρι-χέρι) είναι από τα beauty προβλήματα που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως - και από τα πιο επίμονα.    
Τι προκαλεί την εμφάνισή τους; Σύμφωνα με την American Academy of Ophthalmology, οι πιο βασικές αιτίες πίσω από τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους είναι:

- Η κληρονομικότητα, δηλαδή τη γενετική προδιάθεση ενός ατόμου να εμφανίσει σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους κάποια στιγμή στη ζωή του.
- Η κακή λεμφική κυκλοφορία που προκαλεί κατακράτηση υγρών στην περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται οίδημα.
- Η απώλεια σφριγηλότητας και η χαλάρωση της ντελικάτης επιδερμίδας των ματιών εξαιτίας της γήρανσης, επιτρέπουν στο λίπος το οποίο στηρίζει το μάτι να «μετακινηθεί» στην περιοχή, δημιουργώντας ένα μαξιλαράκι κάτω από το βλέφαρο που το κάνει να φαίνεται πρησμένο.
- Καθημερινές συνήθειες όπως η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, οι αμέτρητες ώρες μπροστά στις digital οθόνες.
- Η έλλειψη ύπνου και η κούραση.
- Αλλεργίες αλλά και παθήσεις του θυρεοειδούς, βλεφαρίτιδα, δερματίτιδα κ.α.  

Πώς θα διώξεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια;

Σύμφωνα με τους experts της American Academy of Ophthalmology, υπάρχουν τρόποι που βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως: 
- Βάλε κρύες κομπρέσες πάνω στα μάτια σου για μερικά λεπτά, ενώ βρίσκεσαι σε όρθια θέση, ασκώντας πολύ ελαφριά πίεση.
- Εξασφάλισε στον εαυτό σου όσο ύπνο έχει ανάγκη, ιδανικά 8 ώρες καθημερινά.
- Φρόντισε να κοιμάσαι με ένα έξτρα μαξιλάρι ώστε να έχεις ελαφρώς ανασηκωμένο το κεφάλι σου και να μην συσσωρεύονται υγρά κάτω από τα μάτια σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Περιόρισε το αλάτι στη διατροφή σου και απόφυγε να πίνεις υγρά πριν τον ύπνο
- Κόψε το κάπνισμα για όλους τους λόγους αλλά και γιατί καταστρέφει το κολλαγόνο, κάνοντας την ντελικάτη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια ακόμα πιο λεπτή.
- Αν σε ταλαιπωρούν αλλεργίες, συμβουλεύσου άμεσα έναν ειδικό για να τις αντιμετωπίσεις, προσπάθησε να μην τρίβεις τα βλέφαρά σου και απόφυγε όσο είναι εφικτό, τους παράγοντες που χειροτερεύουν τα συμπτώματα. 

Βιταμίνη C:  Ο σύμμαχός σου για ξεκούραστο βλέμμα

Ότι η αντιοξειδωτική βιταμίνη C είναι βασικό βήμα στο καθημερινό skincare, γιατί προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών και τις επιπτώσεις τους, είναι γνωστό. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως και η λεπτή επιδερμίδα των ματιών σου έχει απόλυτη ανάγκη από … καθημερινή δόση βιταμίνης C που θα την προστατέψει από τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης (όλες ξέρουμε ότι προτιμούν την περιοχή των ματιών για να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους), θα ενεργοποιήσει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για να παραμείνει σφριγηλή και ελαστική, θα σβήσει τις σκιές και θα επαναφέρει τη φυσική φωτεινότητα στο βλέμμα σου. 

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα προσφέρει η Κρέμα Ματιών με Βιταμίνη C της Garnier, με υψηλή συγκέντρωση 4% Νιασιναμίδη, Καφεΐνη, Βιταμίνη C και Banana Powder που μειώνει τα σημάδια κούρασης, τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές γραμμές και τις σακούλες κάτω από τα μάτια*. Πιο συγκεκριμένα, η Νιασιναμίδη συμβάλλει στη λάμψη της επιδερμίδας, η Καφεΐνη βοηθάει στην αποσυμφόρηση της περιοχής και την καταπολέμηση του πρηξίματος, η Βιταμίνη C βοηθάει στη λάμψη και τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας ενώ το Banana Powder βοηθάει στη βελτίωση του χρωματικού της τόνου. Με εφαρμογή 2 φορές την ημέρα 81% συμφωνούν ότι οι μαύροι κύκλοι μειώθηκαν ορατά, 83% νιώθουν τις λεπτές γραμμές πιο λείες ενώ 82% δηλώνουν ότι δεν νιώθουν πρήξιμο στις σακούλες κάτω από τα μάτια μια μέρα μετά την εφαρμογή. 

Tip: Για έξτρα αποτέλεσμα δροσιάς, που βοηθάει στην καταπολέμηση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, βάλε την Κρέμα Ματιών με Βιταμίνη C στο ψυγείο. 

*Κλινική δοκιμή σε 75 συμμετέχοντες, μετά από 4 εβδομάδες, τα αποτελέσματα σε κάθε άτομο μπορεί να διαφέρουν.